jueves, 16 de abril de 2015

L'ENTREVISTA a DIDAC HERRERO entrenador del CB. Castellar de la #RegalCopaCatalunya








L’ENTREVISTA

En aquest espai de l’ENTREVISTA, el nostre vuitè convidat és en DIDAC HERRERO, entrenador del CLUB BÀSQUET CASTELLAR, que en tot moment ha mostrat una total col·laboració i tot han estat facilitats a la nostra petició,  va acceptar ràpidament i va constar les nostres preguntes.
FOTOGRAFIA TXELL DOMENECH

El Dídac és l’entrenador del primer equip del CB. Castellar, des de març de 2.014, amb anterioritat havia estat primer entrenador del CB. Vic a Copa Catalunya  dues  temporades (2010-2012) i entrenador ajudant del mateix equip una temporada a EBA i tres a LEB temporades 2006-2010, entrenador ajudant a les Selecciones Catalanes, mini i infantil als Campionats d’Espanya temporades 2003-2006 i entrenador dels equips del planter del mateix Vic des de 1.992

En quant a les preguntes:

Objectius del CB. Castellar?
A falta de 4 jornades i tal i com està la classificació, l’objectiu actual és evitar el play-off de descens.

Ja porteu gaire bé més d’un any al CB. Castellar la temporada passada es va salvar la categoria a les fases aquest any podria passar el mateix o evitar la promoció per poc, es podria aspirar a quelcom mes?
La temporada actual i l’anterior han estat força complicades per diferents factors, però no són excuses perquè tot equip té lesions i contratemps al llarg d’una temporada. I nosaltres també hem comès errors que ens fan estar on estem ara. L’equip i el club creu que aquest objectiu és possible i ens hem centrat clarament en aconseguir-ho.

FOTOGRAFIA TXELL DOMENECH

La poca presència de pocs jugadors de la pedrera al primer equip es podrà solucionar en un futur pròxim?
Gairebé el 30% de l’equip està format per jugadors sortits del planter del club. Desconec quins són els percentatges de la resta d’equips de la categoria per comparar-ho, però el que si que sé és que la Copa és molt exigent i el nivell és alt. És molt difícil competir-hi amb només jugadors de casa, però també entenc que ha de ser un objectiu pel club que cada cop n’hi hagi més, i en aquesta línia s’està treballant. I per aconseguir-ho, aquesta temporada tots els equips estem treballant molt coordinats. Per exemple, els entrenadors dels dos sèniors i del júnior masculí treballem conjuntament i jugadors del B i del júnior entrenen amb nosaltres i, a part de que ens estan ajudant molt als entrenaments, segur que els hi va bé per créixer com a jugadors.

Permeteu-me des d’aquí aprofitar per felicitar el sènior B de 3ª catalana entrenat per en Carles Garbayo que estan fent una excel·lent temporada lluitant per l’ascens a 2ª.

Com valoreu el derbi amb el Natació Sabadell, ja que es el derbi per excel·lència d'aquestes contrades?
Doncs no ens han anat gens bé. El partit de l’anada va ser un partit per oblidar on no ens va sortir res bé i ens van dominar clarament tot el partit. La tornada va ser un partit molt igualat que després de dominar el primer període, vam passar a anar per darrera la resta de partit. I tot i perdre per més de 10 punts vam tenir opcions de capgirar el marcador al final. En aquest partit tampoc vam ser l’equip que podem ser i no vam ser capaços de guanyar un equip que es troba en un molt bon moment.

Com veieu el bàsquet del Vallès en general?
Doncs l’estic començant a conèixer en profunditat. No coneixes molt bé el bàsquet d’una zona fins que no hi estàs a dins, i jo només hi porto 13 mesos. Però en aquest temps he pogut començar a veure cosetes. Al Vallès hi ha molt volum de bàsquet i això vol dir molts jugadors, tècnics, aficionats, gran seguiment de la premsa o de blogs com aquest... També veig que és molt habitual que en qualsevol categoria els jugadors i tècnics canviïn sovint de club. A l’haver-hi tants clubs, són més habituals els derbis i és més fàcil jugar contra jugadors que en un passat havien jugat amb tu.


FOTOGRAFIA TXELL DOMENECH

La competició és tant igualada com sembla?
Penso que inclús molt més del que sembla. Com sempre si mires una classificació veus diferència, però el dia a dia és realment apassionant. Quan sembla que un equip (estigui on estigui de la classificació) es quedarà en aquella zona, guanya o perd alguns partits i la situació canvia completament. A la part baixa no hi ha cap equip despenjat a la classificació ni amb la sensació que ho estigui anímica o esportivament. Aquesta alta dificultat de guanyar a qualsevol rival es pot veure si es fa un seguiment diari, tal com feu per exemple vosaltres, de qualsevol equip del grup. I un clara mostra d’aquest fet és que quan parles amb entrenadors de la part alta de la classificació et diuen que no hi ha cap setmana que l’hagin pogut planificar pensant que el partit del cap de setmana serà assequible.

Pot tenir continuïtat  la propera temporada el vostre projecte com a màxim responsable del primer equip masculí?
Parlar de la propera temporada en aquests moments no crec que sigui el més adequat. Ara estem centrats en l’objectiu de la permanència i un cop finalitzada la temporada ja parlarem de la propera.

Voleu afegir quelcom més?
Demanar el recolzament de socis, jugadors/es, pares, aficionats i castellarencs perquè aquest projecte del CB Castellar tiri endavant a la categoria on estem. Que vinguin al Puigverd a animar-nos i a donar-nos suport perquè l’equip ho agrairà, degut en part a les dificultats abans comentades que estem passant. I és que assolir l’objectiu de la permanència crec que l’hem d’aconseguir entre tots.

Moltes gràcies per l'atenció
Moltes gràcies a vosaltres per la feina que esteu fent en la difusió del bàsquet.




No hay comentarios:

Publicar un comentario