viernes, 19 de febrero de 2016

L'ENTREVISTA amb L'ENTRENADOR de la #CopaCatBQ en CESC SENPAU @UESC_SantCugat





L’ENTREVISTA


CESC SENPAU


En aquest espai de L’ENTREVISTA, el nostre dotzè convidat, segona d’aquesta temporada, és en Cesc Senpau entrenador de l’equip de Copa Catalunya Masculina de la Unió Esportiva Sant Cugat. Hem pensat amb vosaltres,  un dels equips històrics del nostre esport, i que de la vostra mà esteu intentant redreçar el rumb fent un molt bon bàsquet, con bé s’ha pogut veure.

Primer de tot i com a pas previ per començar l’entrevista, voldríem saber quin és el vostre recorregut com entrenador?
Em dic Cesc Senpau Villanueva, tinc 45 anys i vaig néixer a Barcelona. Sóc entrenador superior de bàsquet i entrenador FIBA.

Aquesta és la meva 28a temporada entrenant equips, des d’un aleví al que era l’antiga escola Ton i Guida de Barcelona (88-89) fins aquesta temporada on estic compaginant la UESC amb el Bàsquet Llívia (Cerdanya) i l’escola Pi d’en Xandri de Sant Cugat. Entre aquestes dues temporades, he entrenat equips de clubs com la UE Gaudí de Barcelona (89-91), ex-alumnes de l’escola Orlandai de BCN (89-93), CB Llívia (1994-2006), CB Blanes (2006-12), Akasvayu Girona circuit sub-20 ACB (07-08), El Masnou Basquetbol (12-13) i de nou CB Llívia (2013-15). He estat al comitè tècnic de la FCBQ en formació d’entrenadors (07-13) i els últims 4 anys, paral·lelament a la meva feina d’entrenador, em dedico a fer de “Logger” per l’empresa nord-americana d’scoutings Synergy, líder mundial en anàlisi de lligues de bàsquet internacionals (NBA, NCAA, NBA D-League, Euroleague, ACB, totes les lligues europees i sud-americanes....).  
1. Objectius de l’equip de Copa Catalunya Masculina de la Uesc per aquesta temporada?
Jo en 28 anys entrenant, 18 d’ells categoria sènior, no havia agafat mai un equip a mitja temporada. Quan no s’ha format part de la seva confecció i t’has perdut la fase de consolidació del cos tàctic i social del grup, el que cal és redreçar les coses, posar una base el més sòlida possible de treball i posar un objectiu mínim a l’abast. En aquest sentit, penso que la UESC ha de centrar-se en mantenir la categoria, tenim 8 derrotes a la jornada 17, aquesta és la realitat. Si ho aconseguim més aviat que tard, serà el moment de centrar-se en un objectiu més ambiciós, ara com ara, no.


2.      Com veu trobar l’equip quant al vàreu agafar a la dotzena jornada i com valoreu el moment actual, podríem dir que comença a ser el que voleu?
L’equip estava tocat pels esdeveniments però compromès amb revertir la situació. A nivell de classificació la situació no era dolenta, però les sensacions de joc i de cohesió no eren positives. La resposta dels jugadors en relació a la feina del dia a dia ha estat molt bona, no ho nego pas, però els resultats de la feina encara es veuen de forma intermitent, sobretot a nivell defensiu. Després de tants anys a les banquetes, necessito sentir-me satisfet amb la feina intersetmanal i en això l’equip m’agrada.



3. La competició de Copa és tan igualada com sembla?
Tots els anys que he entrenat a Copa Catalunya he vist que guanyar un partit és molt complicat i no tiro de tòpics. A cada equip hi ha bons jugadors, les diferències són mínimes a nivell físic i tècnic i està ple d’entrenadors molt preparats arreu. Si el teu equip no dona un 100% del seu potencial físic i mental, qualsevol rival et pot superar i això és el repte setmanal i l’atractiu de la lliga. No és un super-nivell però hi ha una extrema igualtat.

4. Vàreu venir a la Uesc per portar el Júnior-1, quina valoració en feu d’aquest equip i quin futur veieu en els seus jugadors?
He treballat molt a gust poc més de 4 mesos amb aquests nois de la generació del 98 i un parell del 99. Vam tenir un rendiment bo i uns resultats irregulars, per sota del que volíem. La categoria és molt exigent i els detalls marquen els partits, de manera que arribàvem al final gairebé sempre amb opcions però ens costava tancar els partits. Crec que hi ha 3-4 jugadors amb moltes possibilitats però en general, tots poden tenir una bona evolució a partir del seu pas a l’etapa sènior. Caldrà veure la seva progressió aquest final de temporada i els anys posteriors, però espero que estarem en condicions de fer-ne arribar algun al 1r equip tal com ens havíem plantejat als objectius de treball.


5. Com veieu al bàsquet del Vallès, no de Copa sinó en general?
El Vallès ha estat històricament una zona de grans equips i molt bons jugadors. És cert que hi ha hagut etapes complicades quan el Granollers va desaparèixer de l’ACB o bé quan anys més tard el projecte de LEB-2 de Sabadell tampoc va poder-se consolidar. I és que el bàsquet professional cada vegada és més difícil perquè econòmicament hi ha molt problemes per gestionar i finançar aquests projectes. Afortunadament, hi ha hagut una certa continuïtat darrerament a nivell EBA i Copa i l’opció de veure bon bàsquet és àmplia.



6. Quina valoració feu del altres equips vallessans de Copa, Cerdanyola, Terrassa, Castellar i Granollers?
Només m’he enfrontat fins ara al Cerdanyola i ja vaig comentar que em sembla un equip molt ben entrenat, sòlid i contundent que dificulta enormement jugar un bàsquet fluid i que si té una mica inspirada la seva columna vertebral Tena-Forné-Salat-Fabregat, et pot fer un descosit. Conec força els altres equips de veure’ls jugar i per amistat amb alguns jugadors i entrenadors. El dia que el Castellar va perdre a l’últim segon a Sant Cugat, vaig veure mig partit. Em va estranyar que comencessin amb resultats tan adversos perquè tenen qualitat i lògicament han anat a més a mesura que ha avançant la lliga. Disposen de Cadafalch, Pino, Bernadí o Garcia als que respecto molt com a jugadors.
Pel que fa al CN Terrassa, fins al darrer moment no van tenir confirmació de la plaça a la categoria i això els ha fet afrontar la lliga amb una plantilla pensada més aviat per 1a catalana- Ara, com que són conscients que els toca patir, són un equip molt treballador que competeix i treballa francament bé la majoria dels minuts, gràcies a la presència de jugadors importants com Sociats, Santandreu, Retrés o Fitó.
Finalment, Granollers és un magnífic bloc. Amb poques mancances i molt bona pinta d’equip. M’agrada com juguen i el seu treball cada vegada té millors resultats, amb gent com Nadal, Cervantes, Barro o García.
  
6. A part d’entrenador de l’equip de Copa feu altres tasques en el club?
Aquest any només em volia centrar en fer bé la meva tasca d’entrenador d’un equip de competició, tot i que col·laboraré en alguna jornada de tecnificació. No descarto en el futur poder desenvolupar altres funcions a banda del primer equip si el club ho necessita i desitja seguir comptant amb mi. Jo estic molt a gust a la UESC.

7. A nivell personal quin són els vostres reptes en el mon del bàsquet?
Sempre he dit que em sento entrenador més enllà de la categoria i l’edat dels jugadors que tinc a les meves ordres. He estat diverses vegades aprop d’accedir a lligues més professionalitzades però això no ha arribat de moment i ja no em treu pas la son. El meu repte és seguir ensenyant a jugar a bàsquet i poder portar els equips que dirigeixo a assolir objectius ambiciosos.

8. Quin direu que son els favorits per accedir a les fases d’ascens?
A hores d’ara UBSA i St.Josep tenen molta feina feta, tot i que els badalonins han ensopegat 3 vegades seguides. Si no baden massa, haurien de ser entre els 4 primers, però sense descartar Vic i UE Mataró en la lluita pel 2n lloc. Aquests dos últims equips junt amb Boet, Cerdanyola i Artés es disputaran els altres 2 llocs de les fases. I en un raconet del meu cap hi ha una idea, potser descabellada, que la nostra UESC faci una molt bona segona volta i competeixi per acostar-se a ells.
 
9. Dels vostre equip ens varen causar molt bona impressió tant Reyes com Olaguibe i un jove jugador en Cosialls, en podríeu fer una valoració d’ells?
Alberto Reyes i Hernan Olaguibe són jugadors contrastats en aquesta lliga. Amb moltes “hores de vol” a Copa i EBA i que tothom sap que al seu màxim nivell són una parella interior molt interessant. I Robert Cosialls és un dels joves amb més projecció del club. Li estem donant un rol important perquè creiem molt en ell i malgrat que ha de créixer esportivament pas a pas, la falta d’efectius del 1r equip en la rotació interior li ha donat un protagonisme que li anirà molt bé per millorar competint.


10. Voleu afegir quelcom mes?
Res més, agraït per l’atenció. Salut i bon bàsquet!!

Gràcies Cesc.





No hay comentarios:

Publicar un comentario