viernes, 7 de junio de 2019

FINAL A QUATRE #CopaCatBQ 2.018 - 2.019 MARISTES ADEMAR DE BADALONA CAMPIÓ ¡¡¡¡¡¡¡¡¡

58

Ja vàrem tenir el desenllaç de la final a quatre de Copa Catalunya Masculina, després de molts mesos de lluita, quatre equips que jugaven l’opció de ser els campions de “Copa” i ser el successor del vigent campió l’Esparreguera i poder accedir la temporada 19-20 a Liga Eba.

Els equips que es donaren cita al Pavelló Jaume Vilamajor, eren quatre, que l’atzar va voler que conformessin un doble duel entre equips de Badalona “bressol del basquetbol” i de la ciutat comptal, obriren foc el dissabte els Lluisos de Gracia i els Maristes Ademar de Badalona amb victòria dels de Badalona (51-59), ja que tot i el bon inici dels lluisencs (13-10), al primer quart, la reacció dels Maristes al segon quart amb un (9-19), els donava la davantera al partit, de totes maneres en el darrer quart, els de Gracia reaccionaren arribant a igualar el partit (47-50) a manca de tres minuts i (50-54), en el darrer minut de partit, però el major encert del Ademar fou decisiu per accedir a la gran final, amb destacada actuació dels seus jugadors Marc Hermoso 18 punts i Oriol Franch 16

A continuació saltaven a la pista l’equip de Fort Pienc el Roser i els “dimonis” del Badalonés, nova victòria d’un equip badaloní (73-76), tot i que el resultat final va ser molt ajustat, res feia pensar ja que després de tres quarts de domini del Badalonés (49-61), es donaria un final a cara o creu, ja que es va arribar als darrers instants amb un inesperat (73-73), però l’encert de Marc Cuesta va decidir l’enfrontament en un llançament de tres punts, destacada actuació de l’esmentat Cuesta amb 19 punts i del seu company Marc Morales amb 14.
El diumenge es decidien el tercer i quart lloc i la gran final, ambdóspartits eren derbis, el primer el barceloni en el que el Roser es va imposar als Lluisos (49-54), per tant els roserencs foren tercers i els lluisencs quarts, en un partit on de sortida els de Fort Pienc agafaren avantatge (10-13), encara que al descans el domini ja era pels Lluisos (34-27), a la represa  continuava la mateixa tònica tot i que per un estret marge (39-63) i finament en el darrer quart l’avantatge dels de Gracia es va mantenir fins a manca de tres minuts pel final (49-47), però un parcial de (0-7), permetia al Roser donar la volta al resultat i obtenir la victòria amb la destacada actuació del seu jugador Marc Capellas amb 11 punts i també destacada de Joan Gavaldá 14 punts per part dels de Gracia.

Finalment i com a cloenda de la temporada la gran final entre Maristes Ademar i Badalonés, derbi badaloní per excel·lència, per dos dels inquilins de La Plana, la victòria va ser pels Maristes (69-58), en un partit dominats pels “colegials”, equip que ha arribat a final de temporada com un coet i que ha pogut superat als “dimonis”, tot i que no ha estat una victòria fàcil ja que l’AEB, sempre ha plantat cara i mai no ha donat el seus braç a torce i que a manca de dos minuts la diferència era de tan sols quatre punts (60-56), però un darrer parcial de (9-2) ha sigut definitori per la sort del partit, entre dos equips que la temporada 19-20 seran a Lliga Eba, jugadors destacats Oriol Franch 19 punts anotats i Pedro Cuesta 18.