Com a cada jornada el líder Collblanc segueix intractable, tot i l’oposició d’Arenys.

Sant Nicolau, Hospitalet i Jac no afluixen i continuen compartint la segona plaça després de superar Martorell i Pardinyes, amb claredat i El Olivar amb més dificultats.

Andorra amb la seva bona dinàmica es va imposar a Cornellà

El derbi gironí fou per el Quart vs Salt

Santfeliuenc continua amb la ratxa de victòries vs Castelldefels.

SABADELL SANT NICOLAU, 90 - B.C. MARTORELL- SOLVIN, 54.

Després dels dos darrers partits amb victòria a Lleida i haver plantat cara al líder, tot feia pensar que el Martorell posaria les coses difícils als sabadellencs, però ans al contrari, no varen ser en absolut rival per l’equip col·legial, que fou un autèntic vendaval de bàsquet i cistelles, potser recordant l’episodi meteorològic de la setmana passada. Així el parcial del primer quart, 31-10, no deixa dubtes de la superioritat, que va anar creixent a mesura que avançava el partit, només cal veure la valoració conjunta dels equips 116 a 33. Destacats per part local Espuña 20 punts i 28 de valoració i Torres 14 i 20, per part visitant López 13 i 9.

C.B. L’HOSPITALET, 84 - FLOR DE VIMBODI PARDINYES-LLEIDA,69.

Al nou Pavelló del Centre, els locals aprofitant la seva extraordinària dinàmica i es desferen amb més  facilitat de la prevista del Pardinyes, que després de la victòria sobre Sant Nicolau, optaven a seguir de prop als equips capdavanters. Els lleidatans pràcticament no foren oposició per “L’Hospi”, que al descans ja guanyava de 15 punts 46-31, amb parcials de 23-18 i 23-13 i tot i que en la represa aconseguiren una millora, amb parcials de 16-20 i 22-18, no fou suficient per ser una amenaça pels locals, que contaren amb l’aportació habitual del seu canoner Diaz Morera, que aquest cop es va tornar a lluir. Destacats, per part local Bayo amb 15 punts i 19 de valoració i l’esmentat Diaz Morera amb 30 i 28 i per part visitant Gasque 18 i 17 i López 13 i 25.

El Collblanc, al haver jugat també el partit de la setmana pròxima, acabarà l’any amb 9 victòries de 9 partits, una vegada més ha superat al seu rival encara que com ja li va passar la setmana passada els contraris cada vegada li posen més oposició i aquest fou el cas del partit de dissabte, en que tot i arribar al descans amb 5 punts d’avantatge amb parcials de 16-15 i 23-18. La reacció visitant en el tercer quart que va deixar a l’atac local amb 12 punts, va fer que amb empat al lluminós de Fum d’Estampa, tot es decidís en el darrer quart i aquí va aparèixer el gran líder que amb un parcial de 24-12, va resoldre l’encontre. Destacats per part local Andrés amb 24 punts i 30 de valoració i Corominas 12 i 17 i per part visitant Costa 21 i 19.

C.B. SANTFELIUENC, 74 -  C.B. CASTELLDEFELS, 64.

Al Joan Carles Navarro, els locals que els va costar molt inaugurar el caseller de victòries amb aquesta ja en porten tres i a més consecutives, que els ha portat a sortir dels darrers llocs i apropar-se a la zona tranquil·la. Davant tenien el Castelldefels que tot i només tenir una victòria varen plantar cara i tot es va decidir en el darrer quart ja que si bé els dos primers quarts foren per els locals 24-20 i 16-14, la reacció visitant en el tercer quart, 16-22, va fer que tot es decidís en el darrer quart 18-8, pels locals. Destacats per part local Guirao amb 25 punts i 25 de valoració i Exposito 14 i 14 i per part visitant Torres 16 i 14 i Olmedo 12 i 9.

B.C. MORABANC ANDORRA, 86- C.B. CORNELLÁ, 81.

Al Joan Alay l’equip del Principat va obtenir la quarta victòria consecutiva que l’acosta de manera clara als primers llocs, ja que només està a una del segon lloc; per la seva part el jove equip de Cornellà tot i la seva qualitat i bon bàsquet s’ha quedat encallat amb les dues victòries, i se situa en els darrers llocs de la classificació. En  aquest  partit els locals van tenir un partit difícil que no es va decidir fins al tram final ja que tot i l’avantatge andorrana del primer quart 25-19, van reaccionat els del Baix Llobregat amb parcials de 21-23 i 20-22. Així doncs, tot es va decidir en el darrer quart amb l’ajustat 20-17. Destacats per part local Colom 26 punts i 32 de valoració i Gabriel 14 i 18 i per part visitant Sese 21 i 26 i Hernández 18 i 24.

El derbi gironí ha estat pels locals que després de les últimes ensopegades, han aconseguit reaccionar i tornar a mirar cap amunt davant d’un Salt que ja està immers a la zona perillosa, a una sola victòria del darrer classificat. El Quart de sortida ja es distancià en el marcador, 28-19, i tot i el 20-20 del segon quart que semblava que podria propiciar la reacció visitant,  l’espectacular anotació local de 33 punts, en el tercer parcial, ho va deixar tot vist per sentència. Destacats per part local Masllorens 25 punts i 29 de valoració, Bataller 16 i 24 i Montiel 18 i 21 i per part visitant Espinosa 14 i 13.

JAC SANTS, 60 – EL OLIVAR, 53.

Al Pavelló de l’Espanya Industrial el Jac continua fort i es manté en el grup d’equips situats a dues victòries del líder, el triomf sobre els aragonesos no va ser fàcil, en un partit on les defenses van superar als atacs i al descans el marcador assenyalava un desavantatge dels barcelonins de 10 punts, 25-35; però a la represa es va tornar a veure el Jac de les grans ocasions i com l’encert en el tir no era l’habitual van optar per fer-se forts en defensa i amb parcials de 21-8 i 14-10, es van emportar una important victòria per seguir en els llocs de privilegi. Destacats per part local Cuenca 9 punts i 18 de valoració.

MVP de la jornada Guillém Colom (Andorra), 32 de valoració,  26 punts, amb 30 minuts en pista  8/10 en tir de dos 80%, 3/4 en triples 75% i  1/1 en tirs lliures un 100%;  8 rebots, 2 assistències i 1 faltes rebudes.

MÀXIM ANOTADOR. de la jornada Díaz Morera (L’Hospitalet),  28 punts, amb 26 minuts en pista  8/13 en tir de dos 62%, 3/4 en triples 75% i  5/5 en tirs lliures un 100%;  6 rebots, 0 assistències i 4 faltes rebudes.