miércoles, 7 de diciembre de 2016

DESENA JORNADA a #LigaEba CALVIA NOU LIDER al C/A, seguit de MENORCA i QUART I PARDINES al C/B

LIGA EBA
JORNADA 10.
3-4 desembre.
Grup C-A.

• Es revoluciona la part baixa de la classificació amb victòries de Olivar, Salt i Sant Nicolau
  • Calvia desprès de guanyar un partit atraçat es nou líder seguit de Menorca.

60

• 86-83: ELS DEL MARESME NECESSITEN DUES PRORROGUES PER DERROTAR AL CBS.
L’Arenys que venia de guanyar a domicili rebia la visita del Santfeliuenc amb dinàmica guanyadora i ambdós amb cinc triomfs disposats a fer un pas endavant, victòria local després de dues prorrogues i d’una remuntada visitant al darrer quart, (13-23) per força el temps reglamentari, on a la segona temptativa vàren resoldre els locals que ara son cinquens. Jugadors destacats el visitant Simón Komakech amb 24 punts d’anotació i el local Pau Ruzafa 30 de valoració.

• 68-70: ELS DE ROGER GRIMAU DONEN LA SORPRESA A FUM D’ESTAMPA.
El Collblanc al Fum d’Estampa es difícil de sorprendre però el Jac Sants, que està en plena recuperació, tota i l’ensopegada de la setmana passada, ho va aconseguir gràcies sobre tot a la reacció en el darrer quart, amb aquesta victòria els de Sants en sumen quatre, tot i així no s’acaben d’allunyar de la zona compromesa i els locals es distancien  0de la part alta. Jugadors destacats el local Roger de Juan amb 19 punts de valoració i el visitant Elies Velasco 16 de valoració

• 86-69: ELS LOCALS HAN POSAT RUMB CAP ALS PRIMERS LLOCS.
En horari matinal, el Calvià, que va amb la directa posada cap als primers llocs tenia un rival directe amb el Cornellà, nova victòria local sisena de forma consecutiva, en un partit amb certa igualtat fins al descans 41-38, però a la represa els locals han superat als visitants de forma clara, amb destacada actuació dels seus jugadors Ivan Matemalas 21 d’anotació i José María Morales 23 de valoració.

• 72-79: ELS MENORQUINS SUPEREN LA VISITA AL VALLÈS AMB NOTA.
També en horari matinal partit de la jornada entre el tercer classificat Castellbisbal i el líder Menorca separats únicament per una victòria, partit de vital importància i amb el liderat en joc, victòria visitant que es manté en el liderat i frena a un rival directe a domicili en un partit on el parcial del segon quart 7-20 ha marcat sense cap mena de dubte el devenir del partit i els visitants ja no han donat opció a la reacció vallessana, amb destacada actuació del jugador visitant Jorge Jiménez amb 25 punts i 21 de valoració.

• 75-65: AQUESTA VEGADA LA REMUNTADA A ESTAT DELS SABADELLENCS.
A Sabadell duel entre el Sant Nicolau i el Mataró, dos equips empatats a dues victòries, amb els visitants cuers per tant el guanyador farà un pas important per allunyar-se de la plaça de descens, el partit ha tingut diferents alternances en el marcador així al descans el resultat era un equilibrat 34-32, però a la represa un parcial de 10-21, donava un clar avantatge als del Maresme 44-53, semblava dons que continuaria la dinàmica de no guanyar partits de local per part del Sant Nicolau, però en el darrer quart ha vingut la gran remuntada, per part dels locals, al contrari que en els darrers partits, que havia estat a l’inrevés i un espectacular 31-12, ha servit per certificar la primera victòria com a locals dels col·legials, tot i la destacadisima actuació, com es de costum, del visitant Santi Serratacó 31 punts d’anotació i 39 de valoració MVP i MAXIM ANOTADOR de la jornada.

• 68-85: QUANT LA NECESSITAT ES FA VIRTUT PER PART DELS VISITANTS.
Al Clot Barna vs Olivar, els locals volien recuperar sensacions per no entrar en zona compromesa i els visitants allunyar-se dels llocs dec descens. El partit era molt important pels visitants per no caure en descens i en tot moment han dominat a un “Barna” que li ha faltat encert així al descans els visitants ja manaven 42-46 i a la represa els locals no han pogut seguir el ritme anotador de l’equip de Zaragoza i amb un parcial de 10-21, ja no han tingut opcions de reaccionar amb aquest resultat s’apropen perillosament a la zona compromesa. Jugadors destacats els visitants Unai Mendiote i Simon Pursl, ambdós amb 18 punts d’anotació i aquest últim també amb 18 de valoració.

• 65-60: REMUNTADA I TRIOMF AL PRORROGA DELS SALTENCS.
A Salt els locals un triomf els alleugeraria la seva situació a la taula classificatòria i pel Martorell era de vital importància per no allunyar-se dels primers llocs. Victòria locals que dona un respir al locals i allunya als del “Baix” del liderat, a dues victòries. El partit al descans manaven els visitants 20-27, amb la represa els visitants vàren arribar a dominar de tretze punts, però la reacció final dels saltencs, anotant dos tirs lliures en els darrers segon va portar el partit a la prorroga, on els locals vàren estar mes encerts i es feren amb una preuada victòria, amb destacada actuació dels seus jugadors Guillem Pascua amb 18 punts d’anotació i Marc Bartrolí 16 de valoració.

Grup C-B.

• LA GRAN SORPRESA DE LA JORNADA la derrota del co-lider Palma a Cerdanyola.
  • Quart i Pardinyes comandan la classificació.
  • El Mollet puja al tercer lloc i Barberà al quart.

Partits de dissabte:

• 70-83: VICTÒRIA VALLESSANA QUE ELS PORTA AL TERCER LLOC DE LA CLASSIFICACIÓ.
A Muro els locals situats en una còmode vuitena plaça rebien al Mollet quart classificat i que com a mínim volia mantenir el seu lloc i obtenir una victòria per intentar millorar. Victòria dels visitants sobre tot fonamentada en el domini a la segona part,  19-34, al darrer quart, que els porta al tercer lloc de la classificació. Jugadors destacats el visitant Ramón Espuña 18 punts d’anotació i el local Jonathan Graham 22 de valoració.

• 75-58: LA GRAN SORPRESA DE LA JORNADA  DERROTA DELS MALLORQUINS AL VALLÈS.
A Guiera els locals del Cerdanyola, lluitant per evitar la plaça de descens amb altres equips, tenien un compromís mes que difícil amb el “tot poderós” Palma un dels tres co-liders i que vindria disposat a evitar la sorpresa, dons no va poder evitar-ho i els vallessans en un gran partit es vàren adjudicar la victòria, sobre tot gràcies a uns esplèndids segon i tercer quart, que feren impossible la reacció dels de Palma, amb destacadisima actuació del jugador local Eric Forné amb 27 punts i 30 de valoració.

• 79-70: EL SEGON QUART DELS VALLENCS DETERMINANT PER LA SEVA VICTÒRIA.
A Valls un dels partits de la jornada on els de les terres tarragonines rebien al Castelldefels, es preveia de màxima igualtat amb dos equips que tenien quatre victòries i el que guanyes mirarà cap amunt, victòria local fonamentada en un perfecte tercer quart (22-13) i que els permet superar al visitants a la classificació, amb destacada actuació dels jugadors locals Jordi Llagostera amb 17 punts d’anotació i Alejandro Alba 20 de valoració.

• 63-84: TOT I LES BAIXES EL GIRONINS EXERCEIXEN DE LÍDERS.
A la capital del Garraf el Sitges molt a prop de la zona compromesa rebia la visita d’un altre dels equips “potents” el Quart, els gironins anirien a per una victòria vital per mantenir la primera plaça i amb un partit molt seriós i exercint de líders vàren superar als locals en tot moment, a partir especialment del apartir del segon parcial 16-27 i confirmat en el tercer 12-20, el que feia pales que els visitants es vàren saber sobreposar a les baixes sobre tot a la de Kanis, en el rebot. Jugadors destacats el local Eduard Riu i el visitant Albert Masllorens, ambdós amb 16 punts d’anotació i el mateix Masllorens 21 de valoració.

• 73-79: ELS LLEIDATANS COMPLIQUEN UNA MICA MES LA CLASSIFICACIÓ DELS DE L’ANOIA.
A l’Anoia no cal dir que la victòria per l’Igualada era capdal ja que el trobàvem situat en  avantpenúltim lloc amb les mateixes victòries que l’equip que marca el descens i s’enfrontava a un dels “punters” de categoria ni mes ni menys que el  Pardinyes, que una victòria el mantindria com a mínim en el co-liderat, triomf dels lleidatans fonamentada amb un millor segons temps, ja que fins al descans el partit estava igualat, (37-36), però sobre tot el tercer quart va condemnar als locals, amb aquesta victòria els visitants segueixen co-liders i els locals ja son penúltims, amb destacada actuació dels jugadors visitants Kregor Hermet 21 punts d’anotació i Miguel Àngel Garcia 23 de valoració.

• 77-65: ELS DEL MARESME ES CONSOLIDEN A LA ZONA MITJA-ALTA DE LA TAULA.
A Masnou els titulars rebien la visita d’Ubsa en un altre dels partits de la jornada, entre dos equips situats en i  setè  i sisè lloc per tant el triomf els podria fer millorar posicions. Victòria dels maresmencs en un partit igualat fins al tercer quart i que vàren decidir els locals al seu favor en un gran darrer parcial, que els situa en sisè lloc, amb destacada actuació dels seu jugador Albert Valle 19 punts d’anotació i 25 de valoració.

• 59-69: ELS LOCALS NO PODEN DEIXAR LA PLAÇA DE DESCENS AMB UNA ALTRE DERROTA.
Andorra immers en la lluita per allunyar-se dels descens tenia com a oponent un dels equips de la part alta com el cinquè classificat Barberà, que volia aprofitar el desplaçament per millorar si cap la seva situació a la taula. Victòria dels vallessans tot i que els locals després d’un mal començament, en un gran tercer quart (17-7) vàren aconseguir posar-se per davant en el marcador, però quant semblava que havien fet el més difícil, nova empenta dels visitants, que s’emportaren el partit i el quart lloc a la classificació, mentres que els locals continuen en descens. Jugador destacat el visitant Hernan Olaguibe amb 16 punts i 24 de valoració.

MVP de la jornada i MÀXIM ANOTADOR i amb 39 de valoració i 31 punts d’anotació Santi Serratacó (Mataró), amb 36 minuts en pista; tirs de 2 punts 11/15  73%; tirs de 3 punts 2/3   67%; tirs lliures 3/4   75%; assistències 3, rebots 7, faltes rebudes 4, pilotes perdudes 2  pilotes recuperades 3.