LIGA EBA

JORNADA 2
30 SETEMBRE 1 d’OCTUBRE de 2.017.

Grup C-A.

• L’amplia victòria d’Ubsa a Menorca li dona el liderat, compartit amb Bàsquet Girona.

IBERSOL C.B. TARRAGONA

BÁSQUET MENORCA, 69 – U.B. SANT ADRIÀ, 91.
  • Victòria de prestigi a una difícil plaça i liderat.
Els adrianencs sortiren llençats a per un triomf en una difícil pista, amb la seva millor arma l’atac i l’encert en el tir, ja que tot i tenir un percentatge molt assemblant als locals llençaren molt mes i transformaren sis triples mes, al descans (30-45), ja va marcar una diferència que els locals a la represa lluny de poder-la reduir, els visitants encara l’augmentaren tot i la bona actuació del local Gabriel Torres 22 punts d’anotació i 23 de valoració.

BÀSQUET GIRONA, 80 – VIVE EL MASNOU BÀSQUET, 72.
  • Debut victoriós del Girona a Fontajau.
Segon partit i segona victòria dels gironins en la seva estrena a la categoria, en un partit amb iniciativa local, al descans (46-37), que va donar un marge que els va permetre arribar al triomf final superant a l’equip del Maresme molt consolidat a la categoria en un partit amb destacada actuació dels visitants Antoni Gómez 24 punts d’anotació i Albert Valle 26 de valoració.

JOVENTUT ARENYS BÀSQUET, 71 – BBA CASTELLDEFELS, 75.
  • Intercanvi de papers en relació a la jornada inaugural.

Partit amb alternatives i amb joc anivellat, tot i aixío els visitants agafaren avantatge al descans (34-40), a la represa els locals buscaren reconduir el marcador però la resistència final dels visitants ho va evitar tot i la destacada actuació del jugador local Dídac Cuevas 17 punts d’anotació i 22 de valoració.

MATARÓ PARC BOET, 79 – C.B. CANTAIRES TORTOSA, 93.
  • Els tortosins decideixen a la segona part.
La bona impressió dels visitants a la jornada inaugural es va confirmar plenament i vàren superar al Boet a domicili, en una de les pistes difícils de la categoria ja que després d’una primera part igualada (38-40), a la represa els de les Terres de l’Ebre es varen mostrar superiors, tot i la gran actuació del local Devon Drakeford 34 punts d’anotació i 44 de valoració.

C.B. ROSER, 62 – ARACENA AEC COLLBLANC, 74.
  • Bona reacció visitant a l’ensopegada de la jornada inaugural.
Dues cares ben diferents d’un mateix partit, a la primera part domini local (46-36), però a la represa reacció dels de l’Hospitalet, que anivellaren el partit i consolidaren la remuntada en un gran darrer quart i que deixaren als locals amb només cinc punts, tot i la destacada actuació del seu jugador Jon Oyanguren 17 punts d’anotació i 19 de valoració.

Grup C-B.

• Vic nou líder, compartit amb Cornellà, Mataró i Mollet.

SIMPLY OLIVAR, 77 – C.B. IGUALADA, 82.
  • Els de l’Anoia culminen la remuntada al darrer quart.
Els locals dominaren bona part del partit sobre tot apartir del segon quart, el que els va permetre arribar al descans (50-46), aconseguint ampliar l’avantatge al tercer quart (66-57), el que feia concebre esperança de victòria als locals, però el (11-25) del darrer parcial, va determinar la victòria visitant tot i la destacada actuació del local Carlos Alocén 19 punts d’anotació i 22 de valoració.

C.B. CASTELLBISBAL, 65 – C.B. PARDINYES LLEIDA, 85.
  • Mal començament dels vallessans que es veuen superats pels lleidatans.
Dos partits i dues ensopegades pels del Vallès, per la seva part els de la Terra Ferma reaccionaren be a la derrota inicial, en un partit en que dominaren, al descans (31-45) i tot i l’equilibri en el tercer quart, en el darrer parcial acabaren de sentenciar el partit, amb destacada actuació del seu jugador Pol Domingo 28 punts d’anotació i 34 de valoració.

BC MORABANC ANDORRA, 72 – MULTIOPTICAS C.B. SALT, 89.
  • El domini del rebot dona la victòria al saltencs.

Partit dominat pels gironins de bon començament, superant amb claredat als andorrans, ja al descans manaven (35-46), a la represa va continuar la mateixa tònica favorable a un Salt on va destacar Carles Nadal amb 21 punts i 26 de valoració.

RECAMBIOS GAUDI C.B. MOLLET, 76 – C.B. CERDANYOLA AL DIA, 71.
  • Derbi molt igualat decidit per petits detalls.
Duel vallessá a Mollet, entre els locals i el Cerdanyola, amb una bona sortida local (23-16), a la que varen respondre ràpidament els visitants, arribant el partit al descans amb igualtat a 40, a la represa l’igualtat va persistir i finalment l’avantatge local fou d’únicament de cinc punts, gràcies en part al millor encert en el tir de tres punts 10 de 21 per 4 de 15 pels visitants, amb destacada actuació del visitant Javier Antón 19 punts d’anotació i 22 de valoració.

C.B. VIC UNIVERSITAT DE VIC, 97 – C.B. VALLS NUTRION, 57.
  • Victòria local i relleu en el liderat.
Espectacular actuació dels de Dídac Herrero, que superaren amb ampli marge als vallencs, als descans (47-23), diferencia que feia quasi impossible una reacció visitant, ans tot el contrari els blancs-i-vermells encara ampliaren la diferencia fins al +40 final, amb destacada actuació del local Julià Garrote 21 punts d’anotació i 20 de valoració.

JAC SANTS, 68 – C.B. CORNELLÀ, 77.
  • Començaments oposats el Jac no coneix la victòria i Cornellà imbatut.

Els barcelonins no pogueren obtenir el primer triomf i encara recorden el nefast començament de la temporada passada i no volen caure en el mateix parany, per contra els visitants han començat forts, al descans (37-44), que tot i una lleu reacció al tercer quart la remuntada va quedar lluny, amb destacada actuació dels locals David Fernández 16 punts d’anotació i Marc Magdaleno 17 de valoració.

MATARO FEIMAT, 87 PALMA AIR EUROPA, 81.
  • L’encert en el tir exterior clau en el resultat final.
El Mataró rebia la visita d’un dels equips importants de la categoria el Palma, en un partit amb igualtat al descans (44-43), a la represa els locals aconseguiren ampliar el seu avantatge fins als vuit punts i tot i l’esforç visitant per igualar el marcador la victòria va caure del cantó dels maresmencs amb destacada actuació del seu jugador David Romero 23 punts d’anotació i 24 de valoració.

MVP i MAXIM ANOTADOR de la jornada DEVON DRAKEFORD (Boet) 44 de valoració i una anotació de 34 punts, amb 37 minuts en pista; Tirs de dos  12/14   86%; Tirs de tres 1/2   50%; Tirs lliures  7/7  100%; Rebots 10; Asistències 1; Pilotes Perdudes 2 Pilotes Recuperades 2; Faltes Rebudes 4.