sábado, 7 de mayo de 2016

L'ENTREVISTA a l'entrenador de la #CopaCatBQ JORDI GUARDIA CB. ALPICAT


L’ENTREVISTA 

JORDI GUARDIA
 C.B. ALPICAT.


Avui el nostre convidat en Jordi Guardia, entrenador del C.B. Alpicat, el representat de les terres de Lleida a Copa Catalunya i que tan bon paper esta fent a la categoria, es un equip novell a la competició i te un alt valor competitiu lluitant tots els partits, amb un bon bàsquet i plantant cara al rival de torn, fa unes jornades ja va deixar lluny el descens directe i amb el factor pista a favor tindrà que defensar la categoria al Play Out, volem aprofitar per agrair tant al Jordi com al seu club el CB. Alpicat, les moltes facilitats que ens han donat i felicitar-los per la gran tasca que fan pel be del nostre esport a les terres de Lleida.

Prèviament voldríem saber quin és el vostre recorregut com entrenador
.
Pel que fa al recorregut pel que em demanes sóc un entrenador de 27 anys que fa 11 temporades que entrena. Vaig començar portant equips escolars masculins i femenins en l’institut on estudiava i al cap de dos anys vaig entrar a formar part del extint Lleida Bàsquet portant categories de formació des d’Escola, pre-minis, infantils, cadets.... En guardo molt bons records d’aquesta època.
ambé vaig combinar-ho portant el sènior femení de primera catalana d’un altre club, el CB Secà. Va ser la meva primera experiència en sènior i en tinc molt bon record dels dos anys que vaig portar l’equip. També vaig entrenar un any fora de Lleida, concretament al Copa Femení del Reus Ploms. Malauradament els resultats no anaven bé i no vaig poder acabar la temporada. Malgrat tot l’aprenentatge va ser enorme i d’aquestes coses se n’aprèn molt.
Després vaig reincorporar-me al nou Força Lleida portant un cadet per a l’any següent tornar en dinàmiques sèniors per agafar l’Alpicat a primera Catalana mentre ho combinava fent d’ajudant a Lliga EBA del CB Pardinyes. Aquest any es el meu tercer a Alpicat i combino la meva tasca d’entrenador aquí amb la d’entrenador al CB Lleida de primera catalana femenina.
Només puc dir que han estat 11 anys molt intensos i plens d’històries i anècdotes que explicar. La majoria bons moments i envoltat de bons jugadors i jugadores i bones persones.



1. Objectius del Club Basquet Alpicat?


Els objectius del Club són els d’un club humil. Busquem consolidar una base on hi hagi un bon nombre de nens per any i busquem per sobre de tot que gaudeixin i que millorin. Pel que fa al primer equip afrontem la temporada sense pressió. Fa 3 anys l’equip estava lluitant per no baixar de primera catalana i ara ens trobem aquí, no queda cap altra que gaudir-ne mentre es pugui. Sabem que mantenir-se en una lliga tan dura per un club tan modest no es gens fàcil però ho intentarem al màxim de les nostres possibilitats.




2. Després de una primera part de campionat, en el que heu competit força be en tots els partits, com
afronteu la segona part, a quina zona de la classificació us veieu lluitant a final de temporada?


Si que es cert que vam fer una molt bona primera volta però crec que es difícil reeditar-la ja que els nostres jugadors ja són molts més coneguts a la lliga i són molt millor defensats que al principi. Ens veiem lluitant per la permanència. El primer serà deixar lluny el descens directe i després intentar mirar a la desena plaça. Es una fita difícil d’assolir però no impossible. Som molts equips implicats en aquesta lluita i som conscients que algun serà capaç de salvar-se directes i d’altres haurem d’anar a disputar el play-out. Tot plegat, no estem en cap situació que no ens imaginéssim al juny. Es un repte i serem valents per tirar-lo endavant


3. La competició és tan igualada com sembla?


Crec que no hi ha cap competició en el bàsquet estatal tan igualada com la Copa Catalunya. Evidentment hi ha equips amb molt més potencial esportiu i econòmic (cap dels nostres jugadors cobra res per jugar) que d’altres, però si aneu mirant els resultats veureu que cada setmana hi ha una sorpresa o altra i que alguns equips de baix son capaços d’anar donant sorpreses o ensurts als de dalt.



4. Quin és l’estat de salut del bàsquet masculí a terres lleidatanes?


L’estat de salut ara mateix es molt bo en quant a equips sèniors. Hi ha un primer equip professional a la LEB Or, un projecte humil però seriós i que mica en mica va consolidant-se. Per altra banda el CB Pardinyes compta amb el seu primer equip a la lliga EBA, equip també totalment amateur. I després hi som nosaltres. Costa molt trobar tants jugadors per nodrir un equip EBA i un equip COPA a Lleida i rodalies. El nivell d’ambdues competicions es molt alt i mantenir aquest nivell es difícil. Per tant hem de treballar fort la base per a que els joves jugadors puguin anar nodrint les plantilles sèniors de la ciutat segons el nivell que tinguin en acabar la seva etapa junior.


5. A part d’entrenador de l’equip de Copa feu altres tasques en el club?


No. Combino la tasca d’entrenador del Sènior Copa del CB Alpicat amb les d’entrenador del sènior femení del CB Lleida que milita a la primera catalana femenina.




6. A nivell personal quin són els vostres reptes en el mon del bàsquet?


A nivell personal el meu repte es gaudir cada dia entrenant com ho vaig fer el primer dia. Sona a tòpic però creu-me que no es gens fàcil i més quan es treballa en equips sèniors que demanden resultats. Si no vigiles i et focalitzes només en el resultat pots perdre el món de vista i deixar de treballar per millorar el joc i als jugadors, que crec que és allò que més plaer ens pot aportar als entrenadors a curt i a llarg termini.



7. El fet que menys vosaltres, Sedis i Bisbal, els altres equips siguin de les comarques barcelonines, com es porta a nivell de desplaçaments?


Ja hi estem acostumats perquè portem fent-t’ho tota la vida en categories de formació. Els desplaçaments que tenim són realment llargs aquest any.




8. Tot i la distancia que separa les localitats dels dos equips de la terra ferma, Alpicat i la Seu, hi ha rivalitat entre els dos equips?


La veritat es que no massa ja que en només un parell d’anys els nostres primers equips han participat en la mateixa categoria així que realment aquesta rivalitat territorial no es més que la que puguem tenir amb un altre equip de qualsevol altra contrada.




9. Vol afegir quelcom més?


 Vull agrair la tasca que feu des del vostre blog i el vostre compte de Twitter donant bona informació i resultats.

Moltes gràcies

No hay comentarios:

Publicar un comentario