martes, 24 de enero de 2017

JORNADA 13a #CopaCatBQ Gr 1 Sant Josep Lider al Gr2 Compartit Esparreguera, Roser, Salou i Sese

COPA CATALUNYA MASCULINA
JORNADA 13a.

21-22 Gener.
Grup 1.

• Sant Josep i Vic guanyen a rivals directes
  • Boet supera amb dificultats a Sant Quirze
  • Santa Coloma entra en la lluita pel Play Off.

91

• 60-79: LA SENTÈNCIA DELS BADALONINS ARRIBA AL TERCER QUART.
A la Bisbal els locals i el Badalonés s’enfrontaven en un partit on ambdós equips volien marcar distancies amb la zona de conflicte, victòria pels de Badalona que vàren superar amb un millor joc als del Empordà, al descans els visitants ja dominaven 27-34, però a la represa amb un parcial de 11-25, tot va quedar decidit, amb destacada actuació dels visitants Eric Balagué 20 punts d’anotació i 20 de valoració i Ferrán Valle, mateixa valoració.

• 63-65: ELS LOCALS HO VÀREN TENIR APROP, PERÒ LA REACCIÓ DEL LÍDER HO VA IMPEDIR.
 A Granollers els locals, que necessitaven la victòria per no allunyar-se de la zona noble rebien la visita del líder Sant Josep, que volia mantenir la seva bona dinàmica, ajustada victòria visitant a la pista d’un rival directe, en un partit molt equilibrat fins a la fi del tercer quart (45-47),   en el darrer parcial, els primers minuts vàren ser de domini local així als cinc minuts dominaven els locals 56-49, gràcies a un parcial de 11-2, però la reacció del líder va ser fulminant amb un parcial de 0-8, en el darrer minut, amb destacada actuació del seu jugador Antonio Ruiz 16 punts i 29 de valoració.

• 74-67: LES ALTERNANCES EN EL MARCADOR ES DECIDIREN EN ELS DARRERS CINC MINUTS.
Al Palau Sacosta el Sant Narcís que volia augmentar les distancies amb la part baixa rebia precisament al Bàsquet Pia, els de Sabadell es volien allunyar del descens, victòria del gironins que aconsegueixen la cinquena victòria en un partit que al descans el marcador assenyalava un ajustat 36-32, a la represa però gran reacció dels sabadellencs que es posaren per davant 41-49, de totes maneres els gironins aconseguiren restablir l’igualtat 57-56, a manca de cinc minuts pel final moment en que un parcial de 17-11, va donar la victòria als locals, com a nota important la lesió del jugador visitants Guifré amb un fort al cap que esperem que tot quedi en un ensurt. Jugadors desacatats els locals Gerard Ballell amb 23 punts d’anotació i Edu Coll 21 de valoració.

• 87-94: EL DERBI DE LA CATALUNYA CENTRAL PELS VIGETANS, NO SENSE DIFICULTATS.
A Artés, un dels partits de la jornada, el derbi de la Catalunya central entre els representants de dues comarques veïnes Bages i Osona els locals i el Vic, era un enfrontament directe entre el segon i tercer classificats ambdós amb nou victòries, triomf visitant de doble valor pel que representa per si mateix i a la vegada evita que sumi l’adversari, el partit fins al descans va tenir un clar dominador que no va ser altre que l’equip de Dídac Herrero (40-55) , ja que tot i la reacció local a la represa 25-17, els visitants vàren saber controlar el partit, tot i que els locals aconseguiren empatar el partit a manca de quatre minuts (80-80) i entrar al darrer minut (87-89), però en el darrer esforç els visitants vàren adjudicar-se una important victòria, amb destacada actuació del seu jugador Julià Garrote 24 punts i 21 de valoració.

• 73-62: AL SEGON QUART ELS COLOMENCS VÀREN ESBORRAR DE LA PISTA ALS VALLESSANS.
A Santa Coloma duel directe d’aspirants al Play Off, ambdós amb vuit victòries a una del quart lloc, victòria dels locals que els porta directament a la lluita per les primeres places, superant als vallessans, en un partit en que tot o quasi tot va quedar decidit gràcies a un espectacular segon quart dels locals 29-4, aquest avantatge es va consolidar arribant a la fi del tercer quart 65-43, però els vallessans vàren continuar treballant reduint el desavantatge fins al 72-62, dels darrers instant, el que també s’ha d’aplaudir. Jugadors destacats el visitant Robert Cosials 18 punts d’anotació i el local Alex López 24 de valoració.

• 75-73: DESPRÉS DE MOLTES JORNADES ELS DE MOLLET SURTEN DEL DESCENS DIRECTE.
A Mollet l’altre partit de la jornada entre els dos últims classificats Sant Gervasi vs Natació Sabadell, els locals volien sortir del descens i els visitants allunyar-s’en, victòria local amb un triple decisiu a la part final, d’un partit amb constants alternances en el marcador així al descans el resultat era de 31-44 i empat a 55 a manca de cinc minuts, a partir d’aquell moment ambdós equips vàren tenir les seves opcions, però l’encert va acompanyar als locals, amb aquest resultat hi ha un triple empat en el descens, que ara ocupa el Natació Sabadell. Jugador destacat Jonathan Ramírez amb 26 punts i 23 de valoració.

• 94-91: ESPECTACULAR JOC D’ATAC I REACCIÓ FINAL DELS LOCALS.
A Mataró el Boet, que s’ha allunyat del liderat pel partit ajornat rebia al Sant Quirze que volia allunyar-se del descens. Victòria local molt treballada amb gran resistència dels vallessans al descans mínim avantatge local 40-36, que ha quedat en un no rés pel gran tercer quart dels visitants 58-65, a partir d’aquest moment els locals ho han posat tot i mes i fins als darrers instants no han aconseguit doblegar al rival, amb destacada actuació del visitant Ricardo Baltà 33 punts d’anotació, MXIM ANOTADOR de la JORNADA i el local Marc Forcada 30 de valoració.

Grup 2.
· Els capdaventers Esparreguera, Roser, Salou i Sese segueixen amb pas ferm.
· En el grup perseguidor només guanya Cantaires.

• Dos partits catalogats de la jornada ja que dos dels equips ostenten la condició de co-liders:
  • 82-60:  ELS LOCALS S’IMPOSEN  AMB MENYS DIFICULTATS DE LES PREVISTES.
Esparreguera va superar a un rival perillós com Ciutat Vella, que excepte el primer quart 11-17, no va presentar les dificultats previsibles, ja que entre els minuts 10 i 30 va anotar únicament 26 punts per 55 dels locals el que va permetre una clara victòria local, amb destacada actuació del seu jugador Dani Fontanals 20 punts i 29 de valoració.

·         49-74: LA DECISIÓ NO HA ARRIVAT FINS ALS DARRERS DEU MINUTS.
Salou  va superar clarament a domicili al darrer classificat Viladecans, tot i que fins als darrers deu minuts els tarragonins no vàren trencar el partit, ja que fins aquell moment el resultat era un equilibrat 43-46, però en el darrer quart un parcial de 6-27, va evitar que els locals tinguessin opcions a la recta final del partit i els de la Costa Daurada es mantenen per tant en el co-liderat, amb destacada actuació dels seus jugadors Alberto Bayod 18 punts d’anotació i David Huertas 25 de valoració.

• 80-71: PAS ENDAVANT DELS DEL BAIX CAMP I FRENADA ALS TARRAGONINS.
A Reus, derbi tarragoní el Ploms Salle, que venia de guanyar al Ciutat Vella rebia a un dels aspirants a la part alta el Torreforta, victòria local que allunya als del Baix Camp de la zona complicada i frena la progressió dels visitants en un partit igualat fins al minut 25 (47-47), però que la reacció local els va portar ha augmentar les diferencies fins al resultat final, tot i la destacada actuació dels visitants Anthony Trautman 27 punts d’anotació i  Devon Dorsey 31 de valoració.

• 66-51: DOMINI LOCAL DAVANT D’UN REACCIÓ VISITANT QUE NO VA TENIR CONTINUÏTAT

A Gracia enfrontament entre Lluisos i Castellar, els locals lluitant per allunyar-se de la zona perillosa i els vallessans per enganxar-se a la salvació, victòria local i cinquena de la temporada davant un Castellar que no acaba de sortir de la zona de descens, en un partit amb domini local, al descans 38-28, una diferència que es va mantenir fins ven entrat el darrer període on una reacció vallessana va posar el marcador 53-50, però en aquest moment als visitants es val faltar convicció i novament va venir el domini local amb un 7-0, en els darrers tres minuts. Jugador destacat el local Marcos Abrines 17 punts d’anotació i 17 de valoració.

·         Dos partits catalogats de la jornada ja que son dos dels equips que ostenten la condició de co-liders:
·         93-83: VICTÒRIA LOCAL PER MANTENIR-SE A LA PART NOBLE I FRENADA ALS VISITANTS.
El Sese rebia la visita d’un dels aspirants al Play Off Collblanc, partit molt disputat, però on el gran moment dels locals va ser clau per el desenllaç del partit, sobre tot pel marge aconseguit en el segon quart, al descans 47-36 i tot i els intents visitants la victòria va caure del cantó dels locals que es mantenen al Play Off i els visitants queden una mica allunyats. Jugadors destacats el local Aitor Andrés 22 punts d’anotació i el visitant Ramón J. Melgarejo 26 de valoració.

• 65-38: CÒMODE VICTÒRIA  DELS LOCAL QUE SEGUEIXEN EN LA BONA DINÀMICA.
El Roser disposat a seguir en la zona alta rebia al Sant Boi que volia sortir de la zona de conflicte, partit amb baixa anotació sobre tot per part visitant a la segona part en que varen anotar únicament deu punts, el que va permetre que els barcelonins resolguessin el partit sense masses dificultats, amb destacada actuació del seu jugador Joan Gavaldà 16 punts d’anotació i 17 de valoració.

·         73-81: VICTÒRIA  VISITANT PER PODER SEGUIR ALS CAPDAVANTERS.
A Lleida l’Alpicat es volia refer de l’ensopegada de la darrera jornada davant d’un altre dels aspirants Cantaires. Victòria visitant tot i que fins al descans el domini era local 45-23, però la reacció visitant a la represa els va portar a remuntar el partit i emportar-se la victòria cap a Tortosa i poder mantenir les distancies amb els co-liders, jugadors destacats el local Oriol Balcells 28 punts d’anotació i el visitant John Kindred 41 de valoració i MVP de la jornada.