LLIGA EBA JORNADA 5 COLLBLANC LIDER, SANT NICOLAU I JAC SANTS SEGONS

RESULTATS LLIGA EBA.
  • Collblanc segueix una jornada mes com a líder després de superar al Quart.
  • Jac Sants i Sant Nicolau son segons amb victòries a domicili a Martorell i Cornellà
  • Les darreres posicions son per Sanfeliuenc i Castelldefels derrotat el primer a Zaragoza i el segon a domicili per Pardines.
  • Salt i Arenys veuen parada la seva progressió amb derrotes com a locals vs Andorra i l’Hospitalet.

B.C. MARTORELL- SOLVIN, 89 – JAC SANTS, 91
Important victòria del històric Jac Sants, que tot i ser un nou vingut a la categoria s’està convertint en l’equip revelació i ja es segon a la taula clasificatoria,  amb els mateixos punts que el Sabadell Sant Nicolau i a una victòria del líder Collblanc. El partit fou un constant d’alternances en el marcador ja que de sortida els barcelonins agafaren avantatge amb un parcial de 19-25, que fou contestat per els locals amb un 23-14, que els va permetre arribar al descans per davant en l’electrònic. A la represa un parcial per cada equip 16-32 i 26-13, el que portà el partit a la prorroga que es va decidir a favor dels “morats” per una cistella de marge 5-7. Destacats per els locals Morales i Lluís Molina, amb 20 punts ambdós i una valoració de 28 i 16; per part visitant Vazquez amb 29 i 25 i Pérez 15 i 19.

A “Fum d’Estampa”, es tornaven a trobar els dos finalistes de la Lliga Catalana, però en aquest cas estava en joc el liderat de la Lliga EBA, els locals líders imbatuts eren els favorits, però quant en el segon quart el gironins amb un parcial de 17-26, marxaven cap els vestidors amb aquest avantatge va aparèixer a Collblanc la possibilitat de la primera ensopegada dels locals, però lluny de tot això, els blaus varen reaccionar i amb parcials de 19-15 i amb un esplèndid darrer quart 28-12, donaren la volta al partit i conserven d’aquesta manera el liderat i la condició d’invictes, amb un gran encert de tres punts,  15/28 54 %,  amb un López excepcional 7/10, per els locals destacaren l’ex-Sant Nicolau  el propi Jaume López 21 punts i 18 de valoració i Andrés 15 i 18, per els visitants Lozano 20 i 23 i Montiel 17 i 21.

A “Fonts de les Creus”, els del Maresme després de la seva ensopegada a Sabadell, buscaven seguir a la part alta de la classificació, davant tenien al jove equip d’Andorra que buscava una nova victòria fora del principat, la tasca era difícil però ho varen aconseguir sobre tot gràcies a dos primers parcials molt bons 17-22 i 17-19, que els portaren al descans amb avantatge, la reacció local no es va fer esperar, de la ma d’un inspirat Dani Pérez, però no foren suficients els 18-16 i 21-20, dels dos darrers quarts, per evitar la derrota dels d’Arenys. Destacats Dani Pérez amb 20 punts i 18 de valoració i Carrera 15 i 21, per els locals, Colom i Gabriel ambdós amb 19 punts i una valoració de 13 i 20, per part andorrana.

Al “Poligono Estadio Miralbueno”, una nova derrota del Santfeliuenc, aquesta del tot clara en la seva visita a Zaragoza, davant d’un Olivar situat a la zona tranquil·la de la taula clasificatoria, els catalans només pogueren aguantar el ritme local en el primer quart, perquè uns contundents parcials de 35-13 i 36-17, en el segon i tercer quart deixaren el partit mes que sentenciat. Destacats per els locals Garcia i Mendicote, ambdós 16 i punts i 24 i 22 de valoració, per part visitant Guirao 29 i 25

Primera ensopegada per el Salt com a local davant d’un rival directa a la classificació, ja que ambdós equips es trobaven igualats a la taula clasificatoria amb dues victòries, però els locals no varen poguer solucionar el mal començament que va permetre a l’Hospi marxar al descans amb un clar avantatge fruit d’haver estat superior en els dos primers quarts 14-20 i19-27, ja que tot i l’esforç dels gironins en els dos darrers quarts, amb parcials de 19-19 i 19-15, va fer que només poguessin retallar el desavantatge amb quatre punts, amb aquest resultat els visitants es situen a la part alta de la classificació. Destacats per els locals Bover amb 29 punts i 27 de valoració i per els visitants Díaz Morera 17 i 12 i Reina 16 i 18.

Al “Parc Esportiu del Llobregat” els locals intentaven refer-se de l’ensopegada a Lleida i els visitants, amb la seva condició de campions seguir reafirmant la seva bona dinàmica. El partit  el definia perfectament  el tècnic dels sabadellencs Alex Terés, en declaracions a Radio Sabadell  "Estic content perquè aquest cop hem reaccionat ràpid i bé, però és evident que tenim una manca d’intensitat alhora de començar els partits que em preocupa". De sortida el locals es varen avançar en el marcador amb un parcial de 22-14, però la reacció visitant no es va fer esperar i el 13-24 del segon quart els va fer donar la volta al marcador, a la represa va continuar el domini dels grana amb 18-22, que els locals tot i el seu encert anotador en l’últim parcial 26 punts varen tenir la resposta del Sant Nicolau amb 25. Amb aquest resultat els de Sabadell, aprofitant amb la bona dinàmica en que es troben ja son a la segona posició, empatats amb el Jac i a una victòria del líder. Destacats per els locals Arques amb 19 punts i 22 de valoració; per part visitant bona actuació dels pivots Espuña amb 18 i 19 i el ex-Cornellà Sobrepera 12 i 17 i Nil Angelats 12 i 17.

A Can Vinader el Castelldefels va encaixar la segona derrota consecutiva, com a local per lo qual segueix a la zona baixa de la taula clasificatoria, davant dels de “Barris Nord” que d’aquesta manera es consoliden a la zona tranquil·la amb tres victòries, en un partit amb les forces igualades, el parcial del primer quart de 13-22, va marcar de manera gaire be definitiva el desenllaç de l’encontre, ja que tot i reaccionar en el segon quart 20-16 i en el darrer 23-20, no fou suficient per donar-li la volta al marcador. Destacats per els locals Oliva 20 punts i 14 de valoració i Pedrosa 14 i 19, per part visitant López amb 21 i 18.

MVP.de la jornada  Rubén Morales (Martorell) 28 de valoració , amb 31 minuts en pista 7/13 en tir de dos 54%, 0/0 en triples 0% i 6/6 en tirs lliures un 100%; 9 rebots i 6 faltes personals rebudes

MAXIM ANOTADOR,  triple empat en aquesta distinció:
Xavier Guirao (Santfeliuenc) amb 29 punts, amb 36 minuts en pista 6/12 en tir de dos 50%, 4/11 en triples 36% i 5/6 en tirs lliures un 83%; 5 rebots, 6  i 8 6altes personals rebudes.
Adrià Vázquez (Jac Sants) amb 29 punts, amb 42 minuts en pista 3/5 en tir de dos 60%, 6/13 en triples 46% i 5/6 en tirs lliures un 83%; 4 rebots,  i 5 faltes personals rebudes.
Genis Bover (Salt) amb 29 punts, amb 28 minuts en pista 2/6 en tir de dos 33%, 7/11 en triples 64% i 4/5 en tirs lliures un 80%; 7 rebots, 3 faltes personals rebudes.