lunes, 24 de noviembre de 2014

LLIGA EBA JORNADA 6 COLLBLANC LIDER SANT NICOLAU SEGON

• Collblanc guanya al Jac Sants a domicili, continua líder invicte; i Sant Nicolau al guanyar a Castelldefels se situa segon en solitari.
  • Quart i Jac Sants, el primer al guanyar a Arenys, son tercer i quart.
  • Martorell i Santfeliuenc sorprenen Pardinyes i Salt.
  • Hospitalet i Andorra superen Cornellà i El OIivar i milloren posicions

La sorpresa de la jornada a Barris Nord, on el Martorell aconsegueix la segona victòria de la temporada i surt dels darrers llocs. Alhora els locals veuen amenaçada la seva posició a la zona tranquil·la de la taula classificatòria. Els dos primers quarts 23-16 i 18-16, marcaren un avantatge al descans de 9 punts que feia pensar en un nova victòria del Pardinyes, però a la represa reacció dels del Baix Llobregat, que amb parcials de 14-18 i 18-23, aconseguiren anar a la prorroga on s’imposaren per un bàsquet 12-14. Destacats per els locals Domingo 18 punts i 25 de valoració i Markovic 18 i 20, per part visitant López 20 i 22; Balboa 19 i 21 i  Lluís Molina, un fix en aquest apartat 20 i 19.

SABADELL SANT NICOLAU, 103 – C.B. CASTELLDEFELS, 77.

Els de Sabadell continuen pel bon camí i en aquest partit varen recuperar un nivell d’anotació elevat que els va permetre superar al rival amb comoditat, ja que varen sortir endollats des del primer moment complint el que deia a la prèvia el mister local, Alex Terés a Radio Sabadell: "No valorem mai la qualitat a priori del contrari perquè serien unes valoracions molt gratuïtes. No caurem en l'errada de menysprear a un rival". El partit tot i que el parcial del primer quart fou 24-21, l’espectacular 30-11, del segon va deixar el partit pràcticament sentenciat, tot i que el Castelldefels no va perdre mai la cara al partit, amb parcials de 26-25 i 23-20, va fer que l’avantatge no s’incrementés en excés, tot i que els locals feren el primer marcador centenari de la temporada. Destacats pels locals els pivots Sobrepera amb 18 punts i 34 de valoració, MVP de la jornada i Espuña 16 i 20, juntament amb Angelats 15-17 i Maki 15 i 15, els locals aconseguiren una valoració conjunta espectacular de 136;  per part visitant Moses 18 i 13 i Olmedo 17 i 17.

C.B. L’HOSPITALET, 88 – CB. CORNELLÀ, 83

Al Nou Pavelló del Centre partit que el podríem catalogar de Derbi, per la proximitat de les dues localitats, Hospitalet i Cornellà, es van trobar dos equips amb dinàmiques contraposades, un Cornellà  que venia de dues ensopegades i un Hospitalet que va llençat cap a les primeres posicions. De sortida va ser un partit molt igualat amb parcials de 25-28 i 22-21, que feia que els visitants arribessin al descans amb un mínim avantatge de dos punts, però a la represa els locals donaren la volta al marcador amb parcials de 24-17 i 17-17 i s’emportaren una victòria fonamentada en l’excepcional percentatge de tir de tres punts 12/14 86%. Destacats per part local Bayo 20 punts i 19 de valoració i el canoner Díaz Morera 18-19 i per part visitant Salvo, Arques i Coll, tot amb 15 punts i valoracions de 21, 18 i 13.

C.B. SANTFELIUENC,  57 - ISPORTS SALT, 55.

Al Joan Carlos Navarro a la sisena jornada, per fi, arriba la primera victòria del Santfeliuenc davant del Salt, que per tant continua en zona compromesa amb els equips amb dues victòries. El partit va començar amb un lleuger domini local que va arribar al descans amb avantatge al marcador fruit dels parcials de 13-12 i 21-17 i aquesta vegada sí que varen aconseguir mantenir la renda de cinc punts tot i que els gironins amb parcials de 8-10 i 15-16, varen fer perillar la primera victòria aconseguida en un partit on les defenses es varen imposar als atacs. Destacats per els locals Guirao 16 punts i 12 de valoració i per part visitant Torrent 12 i 12.

B.C. MORABANC ANDORRA, 73  – EL OLIVAR, 70.

Al Joan Alay, del Principat d’Andorra, partit entre dos equips situats a la zona tranquil·la, amb dues victòries ambdós, però que una victòria els portava cap a la zona alta i una derrota els acostava a la zona perillosa. Per tant, fou un duel molt igualat, al descans el resultat era d’empat a 37, a la represa tot i que semblava que hi havia un cert domini aragonès el parcial del darrer quart 24-20 va decidir i els punts es quedaren a Andorra. Destacats per els locals Gabriel amb 24 punts i 30 de valoració i part visitant Legasa i García amb 15 punts ambdós i 15 i 13 de valoració.

Era un partit important pel Quart després de les dues primeres ensopegades de la temporada de forma consecutiva i per tant buscava una victòria que el permetés seguir de prop als primers classificats, davant tenia l’Arenys un equip de la zona tranquil·la de taula clasificatoria, que li va posar les coses difícils. El partit va començar molt igualat amb un parcial de 18-19, que ràpidament fou contrarestat per els gironins amb un 18-12, que els va permetre arribar al descans amb avantatge, que mantindrien i augmentaren en els darrers quarts 23-20 i 14-13. Destacats per els locals Bataller 14 punt i 19 de valoració i per part visitant Zniteka amb 10 i 13.

JAC SANTS, 73 - ARACENA-AEC COLLBLANC, 81.

Era el partit de la jornada i no va decebre, el Collblanc es desplaçava a Sants per mantenir la seva posició privilegiada i tot i que el Jac es va mantenir a un bon nivell fins al tercer quart, el darrer parcial va decidir. Al descans es va arribar amb una lleu avantatge visitant ja que després del 23-19, del primer quart,  el Collblanc va respondre amb un 14-20, el tercer quart 24-15, feia concebre aspiracions als locals de donar la sorpresa, però en aquest moment va aparèixer a la pista de l’Espanya Industrial al líder que amb un parcial de 12-27 va liquidar el partit, que permet una setmana més al Collblanc liderar invicte la taula classificatòria. Destacats per el locals Pérez 24 punts i 31 de valoració i per part visitants Andrés i Juan, amb 14 punts ambdós i 20 i 18 de valoració.

MVP. de la jornada Marc Sobrepera ( Sabadell Sant Nicolau) 34 de valoració , amb 22 minuts en pista 7/8 en tir de dos 88%, 0/2 en triples 0% i 4/4 en tirs lliures un 100%; 11 rebots, 3 assistències  i 6 faltes personals rebudes

MÀXIM ANOTADOR, empat en aquesta distinció:

Cinto Gabriel (Andorra)  24 punts, amb 24 minuts en pista 11/14 en tir de dos 79%, 0/0 en triples 0% i 2/2 en tirs lliures un 100%; 7 rebots, 4 assistències i 3 faltes rebudes.

Aitor Pérez (Jac Sants)  24 punts, amb 33 minuts en pista 8/8 en tir de dos 100%, 1/4 en triples 25% i 5/6 en tirs lliures un 83%; 9 rebots, 0 assistències i 5 faltes rebudes.