martes, 3 de marzo de 2015

LLIGA #EBA Jornada 17. COLLBLANC, primer, JAC, segon i QUART, tercer

RESULTATS LLIGA EBA JORNADA 17.

Nova victòria del líder Collblanc davant l’Andorra, en el duel per el segon lloc el Jac va superar Quart. Victòries de Martorell i Santfeliuenc davant Castelldefels i Arenys que els permet lluitar per sortir del descens juntament amb Salt derrotat a domicili per Sant  Nicolau, que es cinquè. En el duel directa de la zona mitja de la taula classificatòria Pardinyes va superar Cornellà a domicili i finalment L’Hospi va ensopegar a Zaragoza

B.C.  MARTORELL SOLIVIN, 84 - C.B. CASTELLDEFELS, 66.
Els de Xavi García després de fregar la sorpresa a Quart tornaven a jugar a casa i davant tenien un rival  de la zona baixa que els superava amb una victòria i per tant era un enfrontament directe per abandonar el descens i ho varen aconseguir i ara ja se situen fora del perill, gràcies al average. El partit va tenir un començament amb domini visitant 13-21, diferència es mantenia al descans. A la represa però reaccionaren els locals amb un bon tercer quart 23-15, el que feia que fos decisiu el darrer quart i en aquest moment es va veure el millor Martorell, que amb un gran atac 28 punts i una gran defensa només 10 punts per el Castelldefels, resolgueren el partit al seu favor. Destacats per part local Boja 15 punts i 23 de valoració i Fuentes 15 i 22 per part visitant Moses 20 i 19 i Olmedo 13 i 12.

C.B. CORNELLA, 77 - FLOR DE VIMBODI PARDINYES-LLEIDA, 79.

Un altre enfrontament directe entre dos equips que lluiten per marcar distàncies amb la zona de descens, els locals tenien l’oportunitat d’obrir una escletxa de tres victòries, per la seva part els lleidatans es trobaven a una sola victòria de la zona descens, però finalment els de la terra ferma  s’emportaren el partit i ara els dos equips es troben amb set victòries, dues sobre el descens. De sortida els locals amb un bon primer quart es posaren per davant 24-18, però la reacció lleidatana no es feu esperar i així amb parcials de 18-21 i 18-25, donaren la volta al marcador i tot i la reacció local en el darrer parcial 17-15, no fou suficient i els visitants s’emportaren la victòria per un marge d’una cistella. Destacats per part local Sese 17 punts i 16 de valoració i Alvarez 16 i 10 i per part visitant López 26,  màxim anotador, compartit, de la jornada i 24 i Domingo 16 i 13.

ISPORT SALT, 71 – SABADELL SANT NICOLAU, 86.

Després de quatre derrotes consecutives, el Sant Nicolau un equip que en les darreres temporades ha fet un gran paper a la Lliga Eba, necessitava una victòria per mirar cap amunt. Davant tenia el Salt, un equip molt lluitador i que dintre de les seves possibilitats fa un molt bon bàsquet i que lluita per sortir del descens. Els sabadellencs de sortida ja es van posar per davant al marcador, així al descans ja dominaven 35-44, a la represa, el tercer quart va ser fatal pels locals ja que un parcial de 16-31 va trencar el partit i tot i que van seguir lluitant el parcial del darrer quart 20-11, només va servir per escurçar la diferència a favor dels visitants, que van tornar a  donar l’imatge del millor Sant Nicolau de la temporada. Destacats per part local Pascua 16 punts i 20 de valoració i Bover 11 i 13 i per part visitant gran actuació del Capità Xavi Costa 20 i 30 i el pivot Espuña 26 i 34, màxim anotador, compartit,  de la jornada i MVP, que  en declaracions a Radio Sabadell  ha dit que  "Hem fet un partit rodó i ens ha servit per trencar la mala dinàmica que portàvem a la lliga".

EL OLIVAR ZARAGOZA, 62 – C.B. L’HOSPITALET, 58.
Els riberencs es desplaçaven a Zaragoza amb l’idea de seguir de prop als primers classificats i per tant la victòria els hi era vital, però es van trobar amb un rival que lluita totes les pilotes i no van estar mai còmodes a Mirallbueno i sempre van anar a remolc en el marcador. En el descans el marcador era favorable als aragonesos 30-25, a la represa l’esperada reacció no es va produir i els locals van augmentar l’avantatge fins al deu punts 51-41; tot i la reacció catalana en el darrer quart 11-17, aquesta no va ser suficient per emportar-se la victòria i segueixen en quart lloc. Destacats García 19 punts i 28 de valoració i Pursl 15 i 12 i per part visitant San Epifanio 14 i 11 i Solé 12 i 12.

QUESO MILNER ARENYS BÀSAQUET, 64 - CB. SANTFELIUENC, 65.
Important victòria del Santfeliuenc per no quedar despenjat, ara ja es troba situat en el grup d’equips que tanquen la classificació amb cinc victòries; per la seva part Arenys perd l’oportunitat d’augmentar el seu marge sobre el descens. De sortida els visitants amb un parcial de 12-19, van agafar els primers avantatges, tot i que la reacció local en el segon quart, 19-13, va deixar el marcador en el descans 31-32, a la represa tot i els intents locals aquests no van aconseguir superar el Santfeliuenc. Destacats per part  local Cabrera 21 punts i 28 de valoració i per part visitant Gómez 15 i 18 i Guirao 12 i 10. La noticia però en el Santfeliuenc es diu NATE HIGGS, que als seus 44 anys, serà la novetat del planter de l’equip del Baix Llobregat, és un pivot de 2.01 que va arribar a jugar 25 partits a l’ACB amb el Manresa.

ARACENA-AEC COLLBLANC, 88 - MORABANC ANDORRA, 63
Els del Principat venien de superar al segon classificat Jac Sans, però aquesta vegada el líder que tornava a Fum d’Estampa després de l’ensopegada en el derbi de l’Hospitalet  no va donar opcions al jove equip andorrà. Al descans els dominaven 47-35, a la represa va seguir el domini del  Collblanc que va seguir augmentant el seus avantatges fins al 25 punts de renda al final del partit. Destacats per part local Rodríguez 18 punts i 21 de valoració i López 14 i 15 i per part visitant Knezevic 12 i 13 i Marín 11 i 12.

JAC SANTS, 68 - C.B. QUART PISCINES SANT FELIU, 60.
A L’Espanya Industrial s’enfrontaren els dos equips empatats al segon lloc de la taula classificatòria, per tant el partit era de gran valor la victòria i l’average. Els locals que ja havien guanyat a terres gironines a l’anada es van fer amb el partit i se situen  segons en solitari. El partit tot i la seva intensitat sempre va tenir un lleuger domini barceloní. Així al descans els locals guanyaven 38-32, a la represa va seguir la mateixa tònica i els parcials de 18-17 i 12-11, van donar el partit al Jac, que cada vegada és menys sorpresa i més realitat. Destacats per part local Chica 18 punys i 18 de valoració i Soto 13 i 17 i per part visitant Bataller 14 i 18 i Masllorens 13 i 10.

SABADELL SANT NICOLAU – EL OLIVAR DE ZARAGOZA (dia 5 de març)
D’aquesta manera es regularitza el campionat.

MVP  de la jornada per segona vegada Ramón Espuña  (Sabadell Sant Nicolau)  34 de valoració.

MAXIMS ANOTADORS de la jornada compartit per el mateix  Ramón Espuña  (Sabadell Sant Nicolau)   amb 26 punts,  amb 32 minuts en pista  6/6 en tir de dos 100%;  4/9 en tir de tres  44%;  2/4 en tirs lliures 50%; 12 rebots;  1 assistència i 3 faltes rebudes i també Pau López  (Pardinyes Lleida)   amb 26 punts,  amb 32 minuts en pista  6/8 en tir de dos 75%;  3/9 en tir de tres  33%;  5/6 en tirs lliures 83%; 4 rebots;  1 assistència i 5 faltes rebudes.