miércoles, 1 de abril de 2015

JORNADA 21 de la LLIGA #EBA ELS TRES PRIMERS @COLLBLANCAEC @cbhospitalet @jacsants1935

LLIGA EBA JORNADA 21.

Derrotes dels dos primers classificats del líder Collblanc davant un necessitat Arenys i de Jac Sants a la sempre difícil pista de Zaragoza, que amb la victòria de l’Hospi a Barris Nord  fa que els riberencs per bàsquet average siguin ara segons en detriment del Jac. El Cornellà es queda molt a prop del descens en perdre com a local davant Andorra.
Important victòria del Santfeliuenc a Castelldefels que deixa els locals en difícil situació; treballada victòria de Sant Nicolau a Martorell, que se situa a una victòria del segon i tercer lloc; i sorpresa al derbi gironí, Salt augmenta les opcions de salvació i Quart s’allunya del segon lloc

MARTORELL SOLIVIN, 75 - SABADELL SANT NICOLAU, 78
Partit molt important pels dos equips, els Xavi Garcia venien de guanyar al Collblanc i els sabadellencs d’una sorprenent ensopegada a casa davant Perdinyes. El partit fou molt igualat al descans els locals dominaven 34-29, semblava que tenien el ben encarat, en busca d’un triomf que els permetés sortir del descens però en aquest moment va aparèixer el Sant Nicolau de les millors ocasions i amb un parcial de 23-30, varen donar la volta al partit i finalment es feren amb el triomf que els permet situar-se a una sola victòria del segon i tercer classificat. Destacats per part local Morales 11 i 12 de valoració i Fuentes 28 punts i 40 de valoració, que el porten a ser MVP de la jornada seguit de prop de capitá visitant Costa 18 i 36 i Espuña 11 i 18.  En declaracions a Radio Sabadell el capità col·legial Xavi Costa, feia esment de la situació actual del  homes de Alex Terés “Som capaços d'encadenar bons minuts amb un tram terrible tant en defensa com en atac que ens està passant factura. Si tingués la solució no ens passaria, no sé si és manca de concentració o les rotacions de banqueta, però des que va marxar el Sergi Clotet tenim uns altibaixos que no són gens bons. A vegades som capaços de remuntar com ahir, però si el rival està més encertat no podem i si no fos per això estaríem més amunt a la classificació".

FLOR DE VIMBODI PARDINYES-LLEIDA, 68 - CB. L’HOSPITALET, 88.
Important victòria visitant que els permet situar-se al segon lloc de la classificació i per la seva part els lleidatans segueixen a la zona tranquil·la. El partit va tenir dues cares oposades als descans el marcador assenyalava un lleuger avantatge local 41-38, però a la represa els visitants dominaren àmpliament amb parcials de 14-27 i 11-23. Destacats per part local López 15 punts i 18 de valoració i Markovic 10 i 16 i per part visitant San Epifanio 21 i 24 i Solé 17 i 19.

CB. CASTELLDEFELS, 70 - CB. SANTFELIUENC, 78
Ensopegada dels locals que en aquest moment es veuen en el darrer lloc de la taula classificatòria tot i que la salvació és a dues victòries a manca de cinc jornades per el final de la fase regular per la seva part Santfeliuenc es situa amb vuit victòries una per sobre del descens. El partit de sortida va estar dominat per els visitants 7-16, però la reacció local va fer que el marcador al descans assenyales un ajustat 29-32, però al tercer quart es va intensificar el domini local 22-16, que els permetia posar-se davant en el marcador però  quant semblava que els de Sant Feliu ho tenien mes difícil un espectacular darrer quart 19-30, els va permetre fer-se amb el triomf. Destacats per part local Moses 17 punts i 16 de valoració i Oliva 15 i 16 i per part visitant Fernández 20 i 19, Farfán 19 i 14 i Guirao 17 i 20.

CB. CORNELLÁ, 58 - MORABANC ANDORRA, 66

El Cornellà no reacciona i encadena la cinquena derrota consecutiva que l’ha portat a les portes de la zona de descens i per la seva part Andorra, amb un partit molt seriós, tot i no tenir l’encert d’altres ocasions es va fer amb el partit i ja és sisè. De sortida el domini va ser local 20-13, però el descans els visitants ja havien retallat la diferència i més encara quant a la fi del tercer quart el marcador assenyalava un empat 49, però en aquest moment els andorrans amb una gran defensa només 9 punts en contra els va permetre endur-se la victòria cap el principat. Destacats per part local Arqués 17 punts i 14 de valoració i Sese 15 i 15 i per part visitant Colom 20 i 18 i Knezevic 10 i 15.

ISPORT SALT, 69 - C.B. QUART PISCINES SANT FELIU, 62
Els derbis no entenen de classificacions i aquesta màxima es va produir una vegada més, els locals es varen contagiar del gran l’ambient al Pavelló d’Esports de Salt i gràcies en part a que l’Eric Suis va fer un gran plantejament que va ofegar per complert als visitants, que en cap moment varen poder desenvolupar el seu joc i varen perdre una gran ocasió de recuperar el segon lloc de taula classificatòria i que dóna als locals una victòria balsàmica que el fa concebre opcions de salvació. Al descans el marcador assenyalava un mínim avantatge local 28—26, però a la represa es varen veure els millors moments de joc local que amb un parcial de 24-15, donava aventatge als “verts” 52-41, que amb un marcador ajustat era important ja que tot i la minsa reacció visitant 17-21 en el darrer parcial no fou suficient i la victòria es va quedar a Salt. Destacats per part local Torrent 23 punts i 10 de valoració i Bover 15 i 15 i per part visitant Jiménez 21 i 9 i Montiel 13 i 16.

EL OLIVAR, 86 - JAC SANTS, 79
Els locals varen demostrar una vegada més el seu gran estat de forma i que “Miralbueno” és un autèntic forti, i per la seva part el Jac, amb aquesta derrota es deixa el segon lloc de la classificació a Zaragoza. De sortida domini local amb gran encert a cistella d’ambdós equips 27-18, el barcelonins reaccionaren i escurçaren diferències abans del descans 48-43, però els locals es mantingueren ferms dominant el tercer quart 22-19, el que va fer que en el darrer quart el 16-17 no dones opcions als de Sants. Destacats per part local García 20 punts i 29 de valoració, Pursl 16 i 18 i Hidalgo 11 i 22 i per part visitant Vázquez 22 i 21 i Chica 12 i 10.

QUESO MILNER ARENYS BÀSQUET, 75 - ARACENA-AEC COLLBLANC, 59
Quarta derrota i segona consecutiva del líder Collblanc, però que manté el seu aventatge per la derrota del Jac, per la seva part Arenys molt necessitat per la seva precària classificació es va fer amb una victòria molt important. Al descans els del Maresme ja dominaven 28-16, una anotació molt inusual per els de l’Hospitalet, a la represa els locals varen mantenir a ratlla als visitants amb parcials de 20-18 i 27-25, que va fer que la victòria fos per els locals. Destacats per part local Grau 23 punts i 21 de valoració i Tomas 19 i 18 i per part visitant Jacas 17 i 21 i Rodríguez 12 i 12

MVP   i MAXIM ANOTADOR de la jornada  Mario Fuentes (Martorell)   amb  28 punts i 40 de valoració, amb 22 minuts en pista  6/10 en tir de dos 60%;  3/4 en tir de tres  75%;  7/7 en tirs lliures 100%;  8 rebots;  5 assistències i 6 faltes rebudes.