martes, 28 de abril de 2015

JORNADA 24 de la #lligaeba @COLLBLANCAEC i @cbhospitalet clasificats i de moment @jacsants1935

LLIGA EBA JORNADA 24.

Victòria d’Arenys per la tranquil·litat  davant un Salt que haurà de seguir lluitant. Tot i fregar la sorpresa a la pista del líder Cornellà segueix en descens i Collblanc, ja te plaça de Play Off d’ascens. Martorell es resisteix i guanya de forma àmplia i sorprenent i trenca la bona dinàmica de El Olivar, Sant Nicolau guanya a difícil pista d’Andorra i encara manté opcions. El Jac es manté en lloc de Play Off, però haurà de lluitar pràcticament fins al darrer partit i Castelldefels amb molt poques opcions de salvació i un descens quasi virtual. El Santfeliuenc pràcticament salvat i l’Hospi ja té plaça de Play Off i encara amb opcions de ser primer.

EL OLIVAR, 59 - MARTORELL SOLIVIN, 98
En aquesta ocasió el més necessitar es va emportar la victòria que li permet mantenir opcions de salvació, el partit era difícil davant un rival amb molt bona dinàmica i situat al sisè lloc de la taula classificatòria i amb tres victòries consecutives però en aquesta ocasió els de Xavi Garcia varen aconseguir superar al rival en totes les facetes i al descans el domini del Martorell ja era total 25-49, per tant a la represa tot va continuar igual, fins al final dels 40 minuts amb aquesta clara, important i necessària victòria. Destacats per part local Legasa 18 punts i 23 de valoració i per part visitant Molina 21 i 26 i Ala 17 i 16..

QUESO MILNER ARENYS BÀSQUET , 71 - ISPORT SALT, 56.
Enfrontament important per a dos equips que voregen la zona de descens i la victòria era important per consolidar les posicions.  Fins al descans lleu domini gironí, que al descans dominava 26-29, a la represa reacció local amb un parcial de 16-13 i per tant amb empat a 42, s’arribava al darrer quart i en aquell moment  l’equip del Maresme es va mostrar molt superior i amb un parcial de 29-14, gràcies al seu millor tir exterior es va fer amb el triomf, que serveix als locals per allunyar-se del descens i al Salt per seguir a una victòria de la zona perillosa.  Destacats per part local Tomas 15 punts i 13 de valoració i Tore 11 i 22 i per part visitant Torrent 19 i 14.

ARACENA-AEC COLLBLANC, 74 - CB. CORNELLÁ, 73.
El líder després de quatre derrotes consecutives es va retrobar novament amb la victòria, encara que el seu rival el Cornellà, molt necessitat, per intentar sortir del descens no li va posar fàcil. Amb aquest triomf el Collblanc s’assegura plaça de Play Off i tindrà una lluita tancada amb l’Hospi, per ser primer de grup i poder organitzar una de les fases d’ascens a Hospitalet. El partit fou molt igualat així al descans els local dominaven per 41-39, a la represa  amb un parcial de 18-16, varen augmentar lleugerament el seu avantatge i els visitant tot i l’esforç i la reacció en el darrer quart 15-18, varen sortir derrotats per un sol punt. Destacats per part local Jacas 16 punts i 16 de valoració i Andrés 14 i 26 i per part visitant Sese 22 i 20 i Salvo 19 i 30

JAC SANTS, 76 - CB. CASTELLDEFELS, 69.
Els locals es presentaven després de tres ensopegades i veien perillar el tercer lloc que dóna plaça de Play Off i varen saber aprofitar que s’enfrontaven al darrer classificat i l’ensopegada de Quart i per tant de moment es consoliden en el tercer lloc amb una victòria sobre el mateix equip gironí i Sant Nicolau. El partit fou de domin local amb un espectacular primer quart de 25-9, en el segon tot i la reacció visitant 18-23, al descans el marcador era clar per els locals 43-32, a la represa els de Sants tornaren a mostrar el seu potencial 24-14 i l’avantatge s’amplià fins al 21 punts i a pesar de la millora en el joc dels visitants en el darrer quart 12-23, els locals varen saber aguantar l’envit i adjudicar-se el partit, deixant els visitants en el darrer lloc de la taula classificatòria i amb molt poques opcions d’evitar el descens. Destacats per part local Vázquez 19 punts i 15 de valoració i Chica 16 i 18 i per part visitant Torres 13 i 14 i Garcia 12 i 10.

Segona derrota consecutiva de Quart en el moment més inoportú, ja que en aquest partit deixà part de les seves aspiracions d’obtenir plaça de Play Off.  Per la seva part Pardinyes obtingué una victòria que li dóna la permanència matemàtica a Eba. El partit llevat del primer quart que va ser favorable als locals 21-15, varen ser molt igualats, així a la fi del tercer quart el resultat era de 55-54, per tant tot estava per decidir en el darrer quart que va servir als lleidatans amb un parcial de 26-27, per forçar la prorroga que es varen adjudicar els visitants 10-14. Destacats per part local Camos 22 punts i 26 de valoració i Masllorens 14 i 23 i per part visitant Domingo 22 i 22 i Vallverdú 19 i 21

CB. SANTFELIUENC, 65 - CB. L’HOSPITALET, 78
L’Hospitalet amb aquesta victòria certifica la seva participació al Play Off i  encara té opcions d’obtenir el primer lloc i per la seva part el Santfeliuenc sinó es definitiu es pràcticament equip d’Eba la propera temporada. Pel que fa al partit els riberencs varen dominar el partit així al descans el visitants ja dominaven 29-36 i aquest marge es va mantenir al tercer quart i fou ampliada per un parcial de 16-23. Destacats per part local Expósito 14 punts i Guirao 13 i 13 i per part visitant Díaz Morera 27 i 32 i Bayo 10 i 17.

MORABANC ANDORRA, 71 - SABADELL SANT NICOLAU, 75.
Partit que enfrontava a l’equip del Principat situat a la zona tranquil·la de la taula classificatòria sense opcions ni per dalt ni per baix, contra els sabadellencs, que van aprofitar l’ensopegada del Quart, i  ara tenen opcions d’entrar al Play Off, ja que els dos partits que queden per disputar, son precisament contra el Quart, amb el que estan empatats i el darrer partit a la pista del Jac, per tant tenen en la seva mà obtenir aquesta preuada plaça. El partit va començar amb domini local  24-17, però la reacció del Sant Nicolau fou fulgurant i el 10-24 del segon quart els va permetre arribar al descans amb avantatge 34-41, a la represa l’Andorra va retallar distancies 24-19, però el col·legials es varen mantenir ferms i es varen emportar la victòria cap al  Vallès.  Al final del partit el tècnic visitant va lloar la bona feina dels jugadors del “B”, que varen cobrir amb encert les baixes  dels jugadors del primer equip. Destacats per part local Gabriel 19 punts i 19 de valoració i Colom 17 i 22 i per part visitant va destacar per sobre de tots Marc Sobrepera 22 i 28

MVP  i  de la jornada  MÀXIM ANOTADOR de la jornada  torna un dels destacats de la temporada   Gabriel Diaz Morera (Hospitalet), amb 32 de valoració i 27 punts amb 36 minuts en pista, 9/14 en tir de dos  64%;  1/1 en tir de tres 100%;  6/8 en tirs lliures  75%;  7 rebots; 1 assistència i 7 faltes rebudes.