jueves, 23 de abril de 2015

L'ENTREVISTA amb QUIM GOMEZ entrenador del @CNSBasquet de la #RegalCopaCatalunya






L’ENTREVISTA

En aquest espai de l’ENTREVISTA, el nostre novè convidat és en QUIM GOMEZ, entrenador del primer equip masculí de la secció de Bàsquet del CLUB NATACIÓ SABADELL,  una de les entitats històriques del nostre esport i aglutinadora de moltes seccions com futbol sala, voleï, bàsquet i com no dels esports d’aigua, on és una de les entitats més potents d’Europa,  natació waterpolo i sincro, però avui parlarem de bàsquet amb en Quim que en tot moment ha mostrat una total col·laboració i tot han estat facilitats a la nostra petició,  va acceptar ràpidament i va constar les nostres preguntes, just abans del partit del seu equip a la pista del CB. Vic.
FOTOGRAFIA TXELL DOMENECH





Primerament li hem demanat que ens fes un breu repàs del seu camí com entrenador  Fins a la temporada passada, i des de l’any 2.001, he alternat sempre el fer de jugador amb entrenador d’equips de formació vinculat pràcticament sempre al club on m’he format (CN Sabadell) tot i que també he pogut treballar a altres entitats com CB Castellar, Universitat de Barcelona, Sabadell Bàsquet, Sferic Terrassa o CB Sant Pere. Des de fa 3 anys sóc el coordinador de la branca femenina del CNS amb la que estem creixent amb molta força des de la base i aquesta és la meva primera experiència com a entrenador a la categoria sènior

Objectius del CN. Sabadell, com a club?
Suposo que com a Club tenim molts objectius (punt de vista esportiu, social...) però pel que respecte a l’esportiu, i al meu equip en concret, busquem una estabilitat que potser ens ha mancat en les darreres temporades i que ens ha portat a ballar entre 1a i Copa. Ara per ara tenim la sort de competir a aquesta categoria en la que trobem grans jugadors i entrenadors i és tot un al·licient pels nens de la pedrera i aficionats en general per apropar-se a Les Naus.






A quatre jornades per el final quines opcions veieu per evitar el descens directe?
No miro massa més enllà d’aquesta jornada (Vic) i en treure el partit de la millor manera possible. Hi crec cegament en el meu equip, en el seu compromís i en la seva qualitat, de manera que sí, veig la salvació possible, però insisteixo que mai miro més enllà de la jornada en la que ens trobem.

Veieu alguna raó objectiva per haver perdut més d’un partit en els darrers minuts?
Podria parlar de que hem tingut moltes lesions i que hem hagut de conèixer-nos com a equip però com això els hi ha passat al 90% d’equips de la categoria et respondré francament: per A o per B en aquests partits ajustats que hem perdut, que han estat molts, hem sigut pitjors que els nostres rivals i ens ha costat molt aprendre dels errors.

Si ho veu adient li voldria parlar de dos castellerencs que teniu a l’equip, l’Alex Hernández, que fa uns partits que no el veiem a les alineacions i una valoració de l’Oriol Bernadí?
L’Àlex va marxar el gener a viure i treballar al País Basc i en l’actualitat em consta que està competint a bon nivell al Santurtzi de Lliga EBA. Aprofito aquestes línies per saludar-lo!
Respecte a l’Oriol és un jugador jove, de molt bones condicions físiques i que està evolucionant molt favorablement, sobretot pel que respecte a l’ús de la seva força i al control de la seva càrrega de faltes. Fa moltes setmanes que juga amb més tranquil·litat i això ens està ajudant moltíssim tal i com es veu en els darrers resultats.

Com està la pedrera del CN. Sabadell, hi han jugadors amb opcions de fer el salt  properament al primer equip?
Pel que respecte al masculí estem creixent mica en mica i fent les coses amb bastant seny però està clar que perquè es doni el salt directe de júnior a Copa cal invertir molts recursos i tenir paciència. Pel que respecte a l’actualitat tenim a 3-4 jugadors júniors entrenant setmanalment amb nosaltres i crec que això ajuda als jugadors joves a tenir un complement al seu treball a la categoria júnior. Al final, el fet de que un jugador doni el salt al primer equip és la barreja entre les oportunitats que donem els tècnics i el seu rendiment i treball de fons.

Com valoreu el derbi amb el  CB. Castellar, el fet d’haver format part en el passat d’aquest club el fa un partit mes especial si cap?
T’enganyaria si et digués que ens va caler a tots una motivació extra per afrontar aquests dos partits. El fet de que els jugadors es coneguin entre ells, hagin compartit vestuaris o s’hagin enfrontat en repetides ocasions moltes vegades tenen més efecte que la motivació que li pugui donar qualsevol entrenador al seu equip, com a mínim pel que fa al meu grup de jugadors, de manera que vam sortir a mossegar i tot i les baixes (en el partit de tornada) vam treure dos bons resultats.
Pel que respecte a mi, sempre és especial tornar allà on has jugat o entrenat ja que et venen molts records al cap i trobes a gent que et mostra el seu afecte passats els anys, detalls que valores molt.



FOTOGRAFIA TXELL DOMENECH

Com veieu el bàsquet del Vallès en general?
Crec que tenim la major representació d’equips vallessans a Copa a la història i això és un bon símptoma però per desgràcia, i a diferència de fa uns anys, la majoria de clubs estem molt limitats a nivell econòmic i això fa que els ascensos a EBA o projectes a més llarg termini no tinguin massa espai. Cada vegada s’aposta més per jugadors de rendiment immediat ja que no hi ha l’estabilitat de fa uns anys. Recordo que a aquesta mateixa categoria, fa 10 anys, podien haver-hi equips amb 7 jugadors experimentats de gran nivell i 5 que eren joves jugadors que esperaven el seu moment i treballaven per millorar des d’un segon pla.
Tot i això és per treure’s el barret per tot aquells directius i gent de bàsquet que amb el seu treball i suport altruista posen el seu granet de sorra a la comarca per sostenir els seus clubs a Copa Catalunya, una categoria cada cop més cara.

Teniu alguna resposta per el fet de que el bàsquet de Sabadell, tot i  tenir equips importants com el mateix  “Club”, Escola Pia o Sant Nicolau, els projectes com Caixa Sabadell, Unió Bàsquet o Sabadell Bàsquet, no hagin pogut portar el bàsquet  d’elit amb continuïtat a  Sabadell, els últims casos els tenim amb el Sant Nicolau que la ciutat no li ha pogut donar el suport per arribar econòmicament  a LEB, quant esportivament ja estava aconseguit.?
Amb gent de Sabadell hem discutit moltes vegades el fet de no tenir un equip a l’èlit del bàsquet nacional i quins eren els seus principals motius. Molta  gent tendeix a assegurar que el fet de que els clubs de la ciutat no estiguin units és el principal motiu de no tenir un ‘macro club’ però, a quina ciutat de tamany mig com la nostra ho estan? A cap.
La clau, per mi, és que quan hi ha hagut moments claus com amb l’Orillo Verde als 60, Caixa Sabadell als 80 o UB Sabadell als 00, no hi ha hagut un recolzament privat potent d’aquests projectes com a altres ciutats de la resta de l’Estat. No hi ha hagut ningú amb suficient visió de negoci del bàsquet ni amb els recursos per tirar-ho endavant. L’Ajuntament? Ajuda en allò que pot però la competència entre esports a la ciutat és brutal i no es pot esperar que posi múscul econòmic a projectes particulars.

La competició és tant igualada com sembla?
Potser inclús una mica més del que mostra la classificació. Tots els equips tenen jugadors de nivell, entrenadors de molta experiència i tothom prepara els partits sabent contra qui s’enfronta de manera que és normal que regni la igualtat. De fet comentant-ho amb alguns entrenadors i inclús àrbitres, el grup 1 de Copa de la temporada 14-15 és un dels de més nivell esportiu dels darrers 10 anys.

Pot tenir continuïtat  la propera temporada el vostre projecte com a màxim responsable del primer equip masculí?
Com ja he comentat anteriorment m’he mal acostumat a no mirar més enllà del partit d’aquesta setmana i a centrar-me en aconseguir l’objectiu de l’equip que és evitar el descens. Ara per ara tot el sobrepassi d’això no ho controlo i per tant no hi dedico masses energies en pensar-hi.

Voleu afegir quelcom més?
Simplement agrair-vos l’oportunitat de poder parlar de bàsquet durant uns minuts i valorar la dedicació que feu en el seguiment del bàsquet. Això és tan important com la tasca que duen a terme als clubs els jugadors, entrenadors o directius ja que al final estem parlant de “difondre la paraula”.
Moltes gràcies i a la vostra disposició





No hay comentarios:

Publicar un comentario