jueves, 24 de noviembre de 2016

VUITENA JORNADA #CopaCatBQ GR. 1. Sant Josep lider, Boet, Vic i Artes Play Off GR. 2 Esparreguera, lider, Salou, Roser i Cantaires Play Off

COPA CATALUNYA MASCULINA
JORNADA 8a.

19-20 Novembre.
Grup 1.

• SANT JOSEP NOU LIDER
  • Boet perd el primer lloc al caure derrotat a  Artés, ara es co-lider.
  • Vic, Artés i GRanollers a una victòria del líder.

64

• 72-67: VICTÒRIA DELS GIRONINS DAVANT D’UN RIVAL MOLT QUALIFICAT.
A Palau Sa Costa Sant Narcís guanyador del derbi gironí, rebia a la Uesc en lluita per la tercera plaça, els locals per apropar-se a la zona tranquil·la i els visitants per seguir en la seva lluita per accedir als llocs de privilegi, victòria dels gironins que deixa als vallessans de moment fora de la lluita pels primers llocs, en un partit, on tot i el primer quart favorable als vallessans 17-29, la reacció local els va permetre arribar al descans amb avantatge 45-38, sobre tot gràcies que en el segon parcial només vàren rebre 9 punts en contra, a la represa reacció visitant que al minut 25, es vàren situar 48-44, tot i així novament els locals ampliaren el seu avantatge al minut 35 (66-54), de totes maneres es va arribar al darrer minut amb un 70-67, amb opcions pels visitants que no saberen aprofitar, caient finalment la victòria del costat local, amb destacada actuació del seu jugador Gerard Ballell, amb 23 punts d’anotació i 24 de valoració.

• 79-71: DARRER QUART DECISIU PER TRENCAR L’IGUALTAT A FAVOR DELS LOCALS.
A Granollers els locals que buscaven no allunyar-se de la zona alta i el visitants de la Bisbal la quarta victòria que els dones tranquil·litat, victòria local que els manté en la lluita pels  llocs de privilegi, a una victòria dels líders, en un partit on si be al descans dominaven els locals 42-36, en cap moment el seu avantatge era decisiu, arribant a la fi del tercer quart amb avantatge visitant 56-57, per tant tot per decidir en els darrer deu minuts,  on vàren estar mes encertats els locals que a manca de tres minuts el seu avantatge ja era clar 73-61, amb destacada actuació del seu jugador Jordi Ferrando amb 14 punts d’anotació i 24 de valoració.

• 91-71: ELS MARESMENCS ES DEIXEN EL LIDERAT AL BAGES, EN UN GRAN PARTIT DELS LOCALS.
El partit de la Jornada a Artés entre els locals i el líder invicte Boet, els locals per mantenir la plaça del Play Off i els visitants per seguir com a capdavanters, victòria local que entra de ple en la lluita pels primers llocs i  trenca l’imbatibilitat dels de Mataró i que els  fa  perdre el liderat, en un partit on els d’Alberto Peña vàren trobar a faltar a Marc Rubio, el seu jugador referència i un dels millors de Copa, però això no es obstacle per reconèixer el gran partit dels locals, que a partir del minut 20 (50-35) vàren dominar el joc i es vàren fer amos i senyors de l’encontre i vàren anar ampliant el seu avantatge 68-50, a la fi del tercer quart i una màxima diferència a manca de dos minuts 85-60, amb destacada actuació del artesencs Edu Boja amb 23 punts d’anotació i 23 de valoració.

• 96-93: MOLTA IGUALTAT, LA DECISIÓ FINAL AL DARRER MINUT A FAVOR DELS BADALONINS.
A la Plana Badalonés vs Sant Quirze enfrontament directe entre dos equips amb dues victòries, el guanyador s’allunyaria de la zona de perill, victòria local, que es situen amb tres victòries en un partit d’atac i amb molt encert i màxima igualtat tot i que al descans el domini era pels vallessans 49-59, però els locals aconseguiren igualar el partit al minut 30 (76-76), tot es decidiria al darrer quart i quant semblava que la victòria podria marxar capo al Vallès 82-90, al minut 36, varen reaccionar els locals entrant al darrer minut amb empat a 91 i només l’encert dels badalonins en els darrers instants els va donar una victòria que podia haver caigut del costat de qualssevol dels dos equips, amb destacada actuació del visitant Ricardo Baltà amb 24 punts d’anotació i 19 de valoració.

• 99-74: ELS MOLLETENCS VÀREN AGUANTAR EL RITME LOCAL NOMÉS FINS AL DESCANS.
A Vic els locals buscaven refer-se de l’ensopegada de l’anterior jornada, per no allunyar-se del líder i els visitants del Sant Gervasi aconseguir el primer triomf, victòria local que aprofita l’errada del líder i es situa a una victòria del primer lloc, en un partit on fins al descans es va mantenir igualat 43-40, mentres els visitants vàren seguir el ritme anotador dels de Dídac Herrero, però en el moment en que vàren afluixar, els locals augmentaren paulatinament el seu avantatge 54-46, al minut 25 i així fins al final del partit amb destacada actuació del seu jugador Julià  Garrote amb 24 punts i 25 de valoració.

• 69-61: ELS DERBI PELS DE “CAN COLAPI” SUPERANT AL “CLUB”.

A Sabadell duel de rivalitat local entre la Pia i el Natació, a la pista del carrer Garcilaso, amb un gran ambient i amb una nodrida presencia de la gent del bàsquet sabadellenc, era la reedició de la temporada anterior a primera on curiosament es va decidir el títol amb victòria visitant, però aquesta vegada  tot va ser diferent. Partit jugat de poder a poder amb un inici espectacular dels locals amb un parcial de 14-0, arribant al descans amb avantatge local 31-24, a la represa tot es va igualar el marcador 47-45 al minut 30, però els locals no es vàren deixar sorprendre i manca de cinc minuts ja tornaven a dominar el marcador 59-51, que ja no va donar opcions als visitants, amb destacada actuació dels seus jugadors Oriol Andrés 14 punts i Jose Piñero 19 de valoració.

• 83-64: EL “SANT PEP” NO DONA OPCIONS AL “SANTACO”I TORNA AL LIDERAT.
A Badalona el Sant Josep, segon classificat, necessitava la victòria, que el convertiria en nou líder, després dels resultats del dissabte, i davant tenia el Santa Coloma que va decidit cap amunt. El partit va estar dominat clarament pels locals que després d’un primer parcial de color local 15-9, arribaren al descans manant 39-21, molta era la diferència en el marcador i tot i l’esforç dels visitants els badalonins es mantingueren ferms i aconseguiren una nova victòria, per ampli marge i novament el liderat això si amb les mateixes victòries que el Boet. Jugador destacat el visitant Alex López 18 punts i 30 de valoració.

· El líder Esparraguera i el segon classificat Salou segueixen ferms
· Lluita per la tercera i quarta plaça, Roser ,Cantaires, Sese, i Collblanc.

Partits d’ahir dissabte:

• 65-57: UN PARCIAL DE 8-0 EN EL DARRER QUART HA ESTAT DETERMINANT.
A Fum d’Estampa partit de la jornada entre Collblanc que va decididament cap amunt i el Roser, tercer classificat, que semblava recuperar sensacions, victòria local que els situa clarament en la lluita pels primers llocs, els visitants tot i la derrota segueixen a la zona noble, ara en tercer lloc. El partit va estar bastant igualat, al descans el domini era local per només tres punts 34-31. que vàren ampliar el seu marge fins al 52-45, als 30 minuts, reaccionaren els visitants que als 33 minuts escurçaren diferencies fins al 54-51, però un parcial de 8-0, pels locals va ser definitiu per la sort del partit favorable als locals, amb destacada actuació del jugador local R.J. Melgarejo amb 17 punts d’anotació i el visitant M. Palau 23 de valoració.

• 73-64: VICTORIA DELS TORTOSINS PER MANTENIR-SE EN ELS LLOCS DE PRIVILEGI.
Des de Tortosa es va poder veure el partit televisat entre el Cantaires, quart classificat i Lluisos a una victòria dels tarragonins, els locals volien seguir a la part alta i els de Gracia recuperar el terreny perdut, victòria local que els permet consolidar la seva posició quarts classificats i els visitants en plena zona compromesa, en un partit dominat pels locals fins al descans 41-31 i a la represa, varen frenar els intents de recuperació dels graciencs, consolidant el seu avantatge fins al finals al volant del deu punts i que finalment foren vuit, amb destacada actuació del visitants Francesc Pla, amb 19 punts d’anotació i el local J. Kindred amb 23 de valoració.

• 83-58: VICTÒRIA DELS LIDERS DAVANT DELS VALLESSANS  DESENCERTATS AL SEGON QUART.
Al Ramón Martí el líder Esparreguera volia seguir mantenint l’avantatge sobre els seus perseguidors i els vallessans la primera victòria forana, clara victòria dels d’Oscar Navarro, que continuen en la seva privilegiada posició i els vallessans tanquen la classificació, en un partit on el segon parcial 17-6, va penalitzar i molt als vallessans que únicament vàren anotar tres cistelles en deu minuts, a la represa tot i la millora visitant la reacció ja no fou possible i aquesta nova derrota els porta al darrer lloc de la taula classificatòria, destacada actuació dels locals Dani Fontanals i Marc Jorba amb 19 punts d’anotació ambdós i aquest últim 23 de valoració

·         65-73: EL DERBI TARRAGONÍ PELS VISITANTS, QUE MANTENEN EL SEGON LLOC.
Derbi tarragoní entre el Torreforta, sisè classificat i el Salou, segon, duel en el que hi havia en joc un lloc de privilegi a la classificació, entre dos equips separats per una victòria, triomf dels visitants que mantenen el segon lloc i els locals es queden a la zona mitja de la taula, en un partit, en que tot i que el primer quart dominaren el visitants 19-26, al descans el resultat era un ajustat 35-36 i tot i diferents alternatives en el joc a manca de cinc minuts pel final es mantenia l’igualtat 61-61, però el major encert visitant en els darrer minuts els va donar una nova victòria, tot i la destacada actuació del local Devon Dorsey 31 punts d’anotació i ni mes ni menys que 40 de valoració.

·         69-61: LA REACCIÓ DELS VISITANTS HA FET TRONTOLLAR EL DOMINI DELS BARCELONINS.
El Sese, cinquè classificat, i amb opcions de millora, rebia a l’últim classificat, Viladecans, que un bon resultat li podria permetre deixar el lloc de descens, victòria local que els porta al quart lloc i els visitants deixen l’últim, en un partit de domini clar dels locals fins al descans 38-23, però a la represa sobre tot al darrer quart els visitant han posat amb series dificultats als locals que ha manca de dos minuts guanyaven únicament de tres punts 64-61, però el seu encert en els tirs lliures 5 de 5 els ha donat el triomf amb destacada actuació dels locals Gonzalo Vázquez i Guillem Andreu ambdós amb 15 punts d’anotació i el visitant A. Meri 232 de valoració.

·         90-63: L’AVANTATGE ACONSEGUIDA PELS LOCALS AL PRIMER QUART HA ESTAT DECISIVA.
A la Ciutadella el Ciutat Vella, necessitava  una victòria, per posar terra de per mitg amb la zona de descens i els visitants del Sant Boi, quasi el mateix, partit amb poca “historia”, ja que el 32-12, del primer quart ha estat decisiu totalment i ha permès als locals jugar amb tranquil·litat a favor del marcador i que els visitants cedisin grans desavantatges que han arribat a estar en 34 punts, jugadors destacats el local Marc Martín 22 punts d’anotació i en valoració de 19 el local Àngel García i el visitant Raül Fernández  .

·         57-61: ELS LLEIDATANES HAN TIRAT “D’EPICA” I HAN FREGAT LA REMUNTADA.
A Lleida l’Alpicat buscava apropar-se a la zona alta amb una victòria i el Reus el tercer triomf per allunyar-se del descens, el partit ha arribat al descans amb certa igualtat 25-28, que continuava al final del tercer quart 42-42, però a partir d’aquí en els últims deu minuts s’han vist dues dinàmiques ben diferenciades primer un parcial de 2-17, que al minut 38 ha posat el marcador amb 44-59, però una reacció final dels locals els ha permès entrar en el darrer minut 57-59, però finalment s’han imposat els visitants, jugadors destacats el visitant D. Mesa 22 punts d’anotació i el local Víctor Vinos 27 de valoració.