miércoles, 28 de enero de 2015

BASQUET COPA JORNADA 16. EL MASNOU LIDER. BOET I BARBERÀ SEGONS. CESET I MOLLET QUARTS

JORNADA 16.
REGAL COPA CATALUNYA.

El líder Masnou segueix amb el seu ritme i obté la victòria número 14 davant La Salle, que segueix en zona compromesa. Barberà i Boet, segueixen en la lluita pel segon lloc, desprès de guanyar els primers amb claredat a l’Onyar i els de Mataró amb dues pròrrogues a Granollers. Important victòria de l’Artés a Vic que els permet mirar cap amunt i frenada dels osonencs en la seva recuperació. En el duel del Vallès Occidental victòria del Cerdanyola que deixa al Sabadell en descens. El Mollet guanya a Argentona i se situa a una victòria del segon lloc i els del Maresme es queden a la zona tranquil·la.

CB. CASTELLAR, 69– ONE CESET GIRONA, 67
Al Puigvert es varen trobar dos equips, que una vegada vistos els resultats de dissabte tenien opcions de confirmar les seves aspiracions, els vallesans marcar distància amb el descens i els gironins mantenir el segon lloc. El partit durant els tres primers quarts es va caracteritzar per el domini dels de Santa Eugènia amb avantatges que no superaven els set punts, que els locals retallaven, però sense que en cap moment es pogués trencar el partit, així el primer quart va acabar amb empat a 17, tot i que els visitants havien dominat per 8-14. El segon quart el parcial fou de 16-19, però el visitants arribaren a gaudir de nou punts d’avantatge. El tercer quart novament el domini fou visitant arribant a la fi del mateix amb un resultat de 45-52, però finalment al darrer quart els visitants baixaren de forma alarmant el seu nivell i els locals amb un parcial de 13-3 es posaren per primera vegada per davant en el marcador 58-55, i a partir d’aquí el domini va ser local i ja no donaren opcions als gironins. Destacats per part local Pino 17 punts i 18 de valoració i Benítez 13 i 14 i per part visitant Pou 10 i 14 i Sima 13 i 8.

C.B. TANINO CERDANYOLA, 80 – C.N. SABADELL, 69.
En el derbi vallesà el Cerdanyola es va imposar amb més dificultats de les que sembla indicar el marcador que es va donar a Guiera i que suposa una nova ensopegada de l’equip nadador que continua compartint al darrer de la classificació i que ja te la salvació del descens directe a dues victòries. Els locals dominaren al marcador d’inici i al descans el resultat era de 46-38, a la represa però els locals no acabaven de sentenciar amb un parcial de 17-14, per tant es va arribar al darrer quart amb el partit sense decidir i com a tot bon derbi no va faltar la polèmica ja que a manca de quatre minuts amb el marcador 66-65, els sabadellencs es queixen d’alguna decisió arbitral, però finalment el parcial de 14-4, va decidir el partit. Destacats per part local Antón 22 punts i 12 de valoració i Tena 22 i 21 i per part visitant Ramírez 25 i 31 i Vilavella 14 i 14.

CE. ONYAR, 70 – BARICENTRO BARBERA, 92.
Al Palau Sa Costa va passar un dels favorits de la competició, situat al segon lloc de la taula classificatòria, contra el que els locals no tingueren opció i continuen a la darrera posició. Al descans el marcador ja assenyalada un concloent 26-42 i tot i el parcial del segon quart 22-22, ja estava tot decidit i en el darrer quart els vallesans encara ampliaren més el seu avantatge 22-28. Destacats Dos Santos 11 punts i 19 de valoració i Lucious 24 i 16 i per part visitant Forné 15 i 27 i Mas de Xaxars 20 i 19.

CB. GRANOLLERS, 67 - AUTO NET&OIL BOET-MATARÓ, 72.
A Granollers es va disputar un dels enfrontaments de la jornada entre el Granollers, un equip que es fa fort a casa, i el Boet que després de guanyar el derbi de la seva ciutat va sortir molt reforçat, i aquesta victòria li permet compartir el segon lloc amb Barberà. Al descans el marcador assenyalava avantatge local 32-28,  que no pogueren mantenir, ja que a la represa es va viure un tercer parcial on el parcial de 5-9 demostra com les defenses es varen imposar als atacs, el tercer quart no va servir per trencar la igualtat i es va arribar a la fi dels quaranta minuts amb empat. I no fou suficient una pròrroga sinó que va ser necessària una segona que finalment es va decantar per l’equip “taronja” 5-10. Destacats per part local Serratacó 26 punts i 27 de valoració i Vila 132 i 11 i per part visitant Forcada 13 i 13 i Hermoso 12 i 15.

PLATGES DE MATARÓ, 55 – UE. SANT CUGAT, 63.
Segona derrota consecutiva dels de Mataró al Josep Millán, després de l’ensopegada en el derbi, aquest passat diumenge el visitant era la UESC, que després d’unes ensopegades consecutives li calia redreçar la seva situació i amb un joc molt millorat, va superar a un Platges que es va mostrar poc encertat de cara a cistella. Al descans els vallesans ja dominaven 25-34, a la represa l’esforç local no es va veure recompensat i el Sant Cugat va seguir mantenint el seu avantatge, d’aquesta manera ambdós equips queden amb un balanç de 8 i 8. Destacats per part local per sobre de tot Mañes que va tornar a fer una molt bona actuació amb 28 punts i 35 de valoració i per part visitant Mesa 16 i 14 i Reyes 22 i 23.

C.B VIC - UNIVERSITAT DE VIC, 80 – LA LLOSA ARTES, 90.
Espectacular partit a Vic on l’Artés va ser el primer equip en superar l’efecte Kanis, el pivort de 2.17. Tot i el domini inicial dels locals 23-21, al primer quart la reacció visitant al segon quart 14-22, va portar el partit al descans amb avantatge de l’Artés 37-43; a la represa varen reaccionar els locals, així a falta de cinc minuts el resultat era de 67-68, moment en que es va veure la millor versió dels del Bages i un parcial de 13-22, els va donar la victòria. Amb aquest resultat el locals segueixen a prop del descens i el visitant amb el grup de 8/8, a dues victòries del tercer lloc. Destacats per part local Kanis 15 punts i 21 de valoració Garrote 26 i 10 i per part visitant Sensat 23 i 22 i Portella 27 i 24.

NETSPORT EL MASNOU, 85 – LA SALLE MANRESA, 61.
La catorzena victòria dels líders davant dels manresans que només pogueren aguantar el ritme maresmenc al primer quart 26-19, ja que el  30-10, del segon quart ho deixava tot decidit. A la represa La Salle va presentar mes resistència amb parcials de 17-17 i 12-15, destacar el gran encert dels locals en el tir de tres punts 11/25 44% d’encert, que deixa clara l’efectivitat del Masnou en el tir. Els visitants per la seva part continuen amb 6/6, a dues victòries del descens directa. Destacats per part local Camins 17 punts i 22 de valoració i Crespo 12 i 19 i per part visitant Ramón 15 i 14 i Llort 13 i 11.

SPORTWEAR C.B. ARGENTONA, 68 - RECANVIS GAUDI C.B. MOLLET, 74.
Partit dominat en tot moment pels del Vallès Occidental, que d’aquesta manera se situen empatats amb el Ceset Girona a una victòria del segon lloc i deixen als locals en el grup de 8/8. Als descans els molletencs ja dominaven 23-27, amb un joc on els atacs els costava superar a les defenses. A la represa tot va canviar i ambdós equips varen millorar l’encert a cistella, però l’avantatge seguia sent visitant així amb 12 punts de diferencia 39-51, semblava tot decidit però la reacció local en el darrer quart 29-23 encara i va donar emoció. Destacats per part local Solans 19 punts i 14 de valoració i Gómez 16 i 11 i per part visitant Naharro 20 i 20 i Ferrer 16 i 14.

MVP i MAXIM ANOTADOR,  pel mateix jugador  Eric Mañes (Platges de Mataró) 28 punt i 35 de valoració, amb 40 minuts en pista; 4/8 - 50% en tirs de 2 punts; 4/10 - 40%, en triples; 8/11  73% en tirs lliures, 3 assistències, 8 rebots i 10 faltes rebudes