jueves, 22 de enero de 2015

BASQUET COPA. MASNOU LIDER, CESET, BOET I BARBERA SEGONS I CASTELLAR SURT DEL DESCENS

JORNADA 15.
REGAL COPA CATALUNYA.

Nova victòria del líder, Masnou, tot i les dificultats que li va posar l’Artés, que amb l’ensopegada del Barberà en la seva visita a Granollers, ja te tres victòries de marge sobre els  segons classificats, entre ells, Ceset Girona, brillant guanyador del seu partit amb un altre dels equips de la zona alta com és el Mollet.
En el partit de divendres, àmplia victòria del Vic, que marca distàncies amb el descens i la Uesc, que no reacciona, més a prop de baix que de dalt.
Cerdanyola, tot i la seva millora, no va poder amb l’Argentona  que se situa a la zona tranquil·la.
En el duel per sortir del descens el Sabadell, amb una cistella en el darrer segon de Ramírez, va guanyar a Palau Sa Costa i deixa el darrer llocs on hi cau l’Onyar.
Castellar guanyador de la Salle surt del Descens i el Derbi de Mataró, el Boet, que és segon, va superar al Platges

ONE CESET GIRONA,  90 -  RECANVIS GAUDI C.B. MOLLET, 73
A Santa Eugènia es varen enfrontar dos equips en lluita pels llocs capdavanters de la classificació i el domini dels gironins fou total. Així al descans marcador assenyalava un concloent 55-35, amb 30 punts dels locals només en el segon quart i per tant tot i que a la represa els del Vallès reaccionaren ja no pogueren fer altre cosa que reduir mínimament el desavantatge. Per tant, el Ceset ara comparteix el segon lloc i el Mollet se situa a una victòria. Destacats per part local Sima amb 19 punts i 14 de valoració i Reves 16 i 21 i per part visitant Ferrer 21 i 18 i Cuesta 29 i 23.

CB. CASTELLAR, 78  – LA SALLE MANRESA, 69.
Victòria de mèrit del Castellar al Puigvert que permet als groc i negres sortir de la zona de descens i se situen a una sola victòria dels mateixos manresans. El primer quart fou molt igualat i va acabar amb avantatge visitant de dos punts 19-21, de totes maneres a partir d’aquest moment els locals es posaren davant al marcador arribant al descans amb el resultat de 42-38, a la represa els vallessans amb parcials de 18-14 i 18-17, anaren ampliant el resultat fins a l’avantatge final de 9 punts. Destacats per part local Ewulu amb 14 punts i una valoració espectacular de 32 i Roure 23 i 28 i per part visitant Llort 17 i 26 i Ramón 15 i 15.

NETSPORT EL MASNOU, 77  – LA LLOSA ARTES, 72.
L’Artés li va posar moltes dificultats al líder, però aquest a pesar de tot es va emportar la victòria número tretze i manté el seu lloc de privilegi amb un marge de tres partits. De sortida el locals es varen emportar el primer quart 25-21, però no varen poder ampliar el seu avantatge, tot al contrari ja que al descans el resultat era un ajustat 36-34. A la represa però el gran encert del locals 28 punts i les dificultats pels del Bages per anotar 10 punts va fer que els del Maresme marxessin clarament 64-44, però l’Artés lluny de tirar la tovallola va mostrar la seva millor cara amb un darrer parcial de 13-28,  que no va ser suficient per capgirar el marcador i ara es troba a la zona tranquil·la de la taula classificatòria. Destacats per part local Eñeso 16 punts i 15 de valoració i Crespo 9 i 19 i per part visitant Burgues 24 i un espectacular 35 de valoració i Portella 16 i 22.

C.B. VIC UNIVERSITAT DE VIC 72- UE. SANT CUGAT 48.
Aquest partit venia marcat per dues novetats de jugadors, per part local, el debut a Vic del pivot nord-americà de 2.17 Bardley Kanis, que permetrà als vigatans donar un salt de qualitat i per la seva part la Uesc confirmàque Roger Guardia jugava l'últim partit amb els Sancugatencs per donar el salt a Leb Plata amb el F.C. Barcelona “B”. El partit va estar dominat en tot moment pels locals, al descans el resultat era de 29-17, tot i una petita reacció visitant al tercer quart 13-16, l’espectacular anotació local en el darrer parcial 30 punts ho diu tot. Destacats per part local Del Hoyo 21 punts i 22 de Valoració Kanis 15 i 19 i per party visitant Guardia 16 i 12 i Reyes 11 i 10

PLATGES DE MATARÓ, 60 - AUTO NET&OIL BOET-MATARÓ, 62

Parcials 10-15, 15-18, 17-16 i 18-13. Jugadors destacats per part local Coll amb 12 punts i 17 de valoració i Ariño 12  i 12 i per part visitant Canals 8 i 20 i Homs 17 i 14.
El comentari d’aquest derbi mataroní que deixa al Boet, compartint el segon lloc de la classificació, va a càrrec del bon amic Francesc Andrés, comentarista de Mataró Radio i que va capitanejar l’espectacular desplegament de l’emissora del maresme. “Espectacle increïble en un mal partit de bàsquet és el que va deparar el derbi mataroní, que es va endur el Boet per 60 a 62 a la pista del Platges. Els nervis van passar factura als dos equips que no van poder treure tot el seu potencial. Els taronges van ser els clars dominadors del partit, que sempre van anar per davant al marcador, tret del 2 a 0 inicial. Tot i remuntar i posar-se 37 a 39 al tercer quart, els unionistes no van remuntar. Això sí, a falta de 30 segons, Viñas va anotar un triple que deixava el resultat amb frenètic 59 a 60. Però un rebot clau de Forcada, i els tirs lliures, van fer que el Platges se l'hagués de jugar amb el darrer  tir. En aquest cas, Viñas no va transformar el llançament”. (Gràcies per la teva col.laboració)

C.B. GRANOLLERS, 88  – BARICENTRO BARBERÀ, 84.
Partit extremadament igualat el que es va poder veure a Granollers entre els locals, que de mica en mica van abandonant la zona perillosa gràcies a una molt bona dinàmica de joc i resultats; i un Barberà, que l’ensopegada el porta a perdre la seva condició de segon classificat en solitari. De sortida el locals es varen apuntar el primer parcial 25-20, diferència que va ser retallada amb un punt pels visitants 18-19, però la igualtat als dos darrers parcials amb empats a 26 i 19, va donar la victòria als del Vallès Oriental. Destacats Serratacó 28 punts i una valoració impressionant de 39 i Maspons 16 i 26 i per part visitant Soumah 10 i 14 i Forné 17 i 13.

CE. ONYAR, 80  – CN. SABADELL, 83.
Partit important per la lluita per sortir de la zona de descens, els locals segueixen sense guanyar i estan en caiguda lliure, per la seva part el Sabadell buscava deixar l’últim lloc que ara comparteix amb els gironins. Fins al descans el domini va ser pels locals que arribaren al descans amb avantatge 48-40, a la represa reacció del Natació Sabadell, sobretot en el darrer quart amb un parcial de 7-17, que els va donar la victòria amb un triple del canoner sabadellenc Ramírez, però no sense polèmica, ja que en els darrers instants els arbitres varen assenyalar una antisportiva als locals de lo qual es va queixar el seu entrenador, amb declaracions als mitjans. Destacats per part local Locius i Pons amb 23 i punts i per part visitant Ramírez 22 i el jove base de Castellar del Vallés Alex Hernández amb 21.

C.B. TANINO CERDANYOLA, 66 - SPORTWEAR C.B. ARGENTONA, 79.
El Cerdanyola buscava una victòria que l’allunyés de la zona perillosa i els visitants assentar-se a la zona tranquil·la de taula classificatòria i mirar cap amunt, i ho varen aconseguir en un partit que dominaren en tot moment de la mà d’un espectacular Solans amb 30 punts. No fou un domini abassegador, sinó de mica en mica, que els visitants anaren augmentant el seu avantatge fins al 13 punts finals. Destacats per part local Tena 20 punts i 23 de valoració i Antón 13 i 17 i per part visitant Solans 30 i 37 i Gómez 17 i 16.

MVP de la jornada  Serratacó (Granollers), amb 39 de valoració, amb 27 minuts en pista; 10/13 - 77% en tirs de 2 punts; 0/0 - 0%, en triples;8/10 - 80% en tirs lliures, 1 assistències, 7 rebots i 8 faltes rebudes.

MAXIM ANOTADOR,  Solans (Argentona) amb 30 punts, amb 26 minuts en pista; 10/13 - 76% en tirs de 2 punts; 2/3 - 66%, en triples; 4/5  80% en tirs lliures, 0 assistències, 11 rebots i 5 faltes rebudes