jueves, 2 de marzo de 2017

18 JORNADA #CopaCatBQ Victòries de Sant Josep, Boet, Vic i Artés, per mantenir-se en Play Off i Santa Coloma i Uesc els segueixen de prop en el GR1 i Roser, nou líder, en superar a domicili a l’Esparreguera, que es segon i victòries de Salou i Cantaires, tots ells en Play Off, seguits de prop pel Sese.en el Gr2

COPA CATALUNYA MASCULINA
LA PRÈVIA DE LA JORNADA 18a.

25-26 Febrer.
Grup 1.

• Victòries de Sant Josep, Boet, Vic i Artés, per mantenir-se en Play Off i Santa Coloma i Uesc els segueixen de prop.

72

• 71-78: Els “Colomencs” a les portes del Play Off.
A Granollers el partit de la jornada, enfrontament entre els locals i el Santa Coloma, dos equips en la lluita per entrar als llocs de Play Off, els visitants a una sola victòria i els locals amb l’objectiu d’apropar-si i recuperar el terreny perdut, la victòria fou pels visitants que vàren complir els seus objectius, en un partit on llevat el primer quart (19-27), la resta de partit fou dominat pels visitants, que al descans manaven de +2, a la represa el domini del visitants no va ser determinant així a l’últim minut si va entrar (68-69), encara que sense opcions de victòria pels locals, amb destacada actuació del visitant Pere Ruiz 24 d’anotació i 35 de valoració.

• 54-80. Els de Mataró es mantenen forts en la persecució del líder.
A la Bisbal els locals rebien la visita del segon classificat Boet, els del Empordà a una victòria de la salvació momentània i els visitants en la seva lluita per aconseguir el liderat, després de perdre el co-liderat, la victòria visitant els confirma amb la bona dinàmica i deixa als locals ara a dues victòries de la salvació, en un partit de clar domini visitant (32-51) al descans, i que els del Maresme ho remataren al tercer quart amb un (6-14), amb destacada actuació del seu jugador Chus Corella, amb 16 punts d’anotació i 21 de valoració.

• 91-60: Els locals, contundents, agafen aire i s’allunyen de la zona de perill momentàniament.
Al Palau Sacosta el Sant Narcís, equip que marca la salvació, rebia la visita del Sant Gervasi, en la lluita per la permanència, la victòria als locals els podria permetre sortir del Play Out i els visitants allunyar-se del descens directe, victòria local que dona un respir als locals i als visitant, continuen amb la seva lluita, en un partit amb clar domini local, als descans (49-29), que ja no donava opcions als vallessans, amb destacada actuació del local Isaac Valera 19 punts d’anotació i 23 de valoració.

• 89-83. El artesencs, molt efectius, tampoc donen opcions al seu rival.
LArtés, en quarta posició, s’enfrontava al Natació Sabadell, últim classificat, amb un partit pendent, els locals volien mantenir la seva posició i els visitants sortir del descens directe, partit dominat pels locals que al descans ja acumulaven un substancial avantatge (50-29) i a la represa ho confirmaren augmentant la diferència, que deixava clara la superioritat dels del Bages, amb destacadíssima actuació del seu jugador Roger Portella 22 punts d’anotació i 31 de valoració.

• 93-75. Els d’Osona es desfan dels vallessans amb solvència.
El tercer classificat Vic, amb clara dinàmica guanyadora, s’enfrontava al Sant Quirze, un dels equips implicats en la permanència, els locals la victòria els hi podia permetre millorar la seva classificació i els visitants la permanència, victòria local que ho deixa tot igual, els locals tercers i els visitants en la lluita per la permanència, en un partit, on tot i certa igualtat al descans (46-41), a la represa els locals dominaren clarament per evitar qualsevol opció als vallessans, amb destacada actuació d’un dels dos màxims anotadors de la jornada Julià Garrote 29 d’anotació.

• 76-78. El derbi pels de Sant Cugat que els deixa a les portes del Play Off.
Derbi vallessà entre el Bàsquet Pia i la Uesc, amb objectius oposats els de Sabadell la permanència i els de Sant Cugat a una victòria del Play Off, per tant el triomf  li permetria als locals allunyar-se del descens directe i als visitants seguir en la seva lluita per la quarta plaça, victòria dels visitants que mantenen les seves opcions, en un partit, on els locals manaven a la fi del tercer quart (58-55), tot per tant per decidir amb deu minuts, però en els darrers instants amb 76-76, tots dos tingueren opcions però finalment la victòria fou pels roig-i-negres

• 71-60: El derbi badaloní pels líder no sense dificultats.
A Badalona el Sant Josep, líder en solitari, rebia a la seva pista del Centre Parroquial, al seu rival local, Badalonés, els groc-i-lila, voldien evitar ensurts com alguns de les darreres jornades i tot i la seva teòrica superioritat, sobre el seu rival, les forcés podien estar igualades com tots els derbis, victòria local, per mantenir-se en liderat i els visitants, en vuitè lloc, va ser un partit dominat amb solvència pels locals al descans (31-17), el poc encert visitant feia preveure que els locals tancarien ràpidament el partit, però no fou així i els visitants, estaven sempre allà, tot i que no aconseguien trencar el marge de +10 i d’aquesta manera els local obtenien una nova victòria que els permet encapçalar una setmana més la classificació, amb destacada actuació del visitant Eric Balagué 18 punts d’anotació i el local Antonio Ruiz 26 de valoració.

• 57-72 El derbi vallessá de la jornada 17 pels visitants.
En partit ajornat el seu dia de la jornada 17 el CB. Granollers va superar a domicili al CN. Sabadell, que porta als del Vallès Oriental ha millorar la seva classificació.

Grup 2.
Roser, nou líder, en superar a domicili a l’Esparreguera, que es segon i victòries de Salou i Cantaires, tots ells en Play Off, seguits de prop pel Sese.

69

• 83-63: Nova victòria dels del Baix Camp que els porta al sisè lloc.
A Reus el Ploms Salle rebia la visita del cuer Viladecans, els locals amb l’objectiu de no quedar en “terra de ningú”, buscaven la victòria davant d’un rival que cada vegada te la salvació mes difícil, però no impossible, victòria local que els porta a mirar cap amunt decididament, m’entres que els visitants tanquen una setmana mes la classificació, en un partit amb domini local fins al descans (47-20), per tant quasi tot decidit i encara amb vint minuts per davant, en que els visitants aconseguiren retallar la diferència, de manera testimonial, amb set punts i amb destacada actuació tot i la derrota del seu jugador Albert Meri 19 punts d’anotació i 27 de valoració.

• 63-70:  Els tarragonins es mantenen a ritme de Play Off.
A l’Hospitalet el Collblanc rebia al Salou, tercer classificat, un dels equips mes en forma de la competició, els locals volien fer un pas endavant i els visitants en la seva lluita per les “fases”, no podien afluixar el ritme, victòria visitant, que ara entren en la lluita pel segon lloc i els locals retrocedeixen al novè lloc, en un partit, molt igualat fins al descans (32-33), però a la represa es va imposar el joc dels visitants, tot i la reacció final dels local que no va reeixir, amb destacada actuació del visitant Alberto Bayod 23 punts d’anotació i el Local  Jordi Alvarez 27 de valoració

• 64-69: Els barcelonins nous líders en superar a domicili al primer classificat.
El súper partit de la jornada entre l’Esparreguera, líder i el Roser, segon classificat, però amb les mateixes victòries ambdós, hi havia en joc més que un partit, primer que el guanyador seria líder en solitari i segon, que el perdedor podria ser atrapat pel tercer classificat, si la victòria es pels del Baix Llobregat  serien líders i a més a més tindrien l’average particular i si el triomf es pels barcelonins ho serien, també, per tant líders en solitari, però per aconseguir l’average necessitarien superar el -10- Victòria dels visitants que son els nous líders, però que no pogueren superar l’average, el partit va ser molt igualat al descans (37-36), a la represa va continuar l’avantatge local ara de dos punts, a manca de deu minuts tot per decidir, el 59-64 al  minut 37, ja va mancar una tendència que tot i l’esforç local no pogueren capgirar i es confirmava la victòria dels barcelonins, amb destacada actuació del local Guillem Pedreny 19 punts d’anotació i el visitant Marc Raventós 25 de valoració.

• 80-60: Victòria local que els permet seguir d’aprop el quart lloc.
A Virrei Amat un altre partit important entre el Sese i el Sant Boi, dos equips amb situacions oposades, però amb el comú denominador, que la setmana passada se’ls havia complicat una mica la seva situació els locals vàren perdre la seva plaça de Play Off, encara que només sigui per l’average, i els visitants, immersos en la lluita per la permanència, amb el seu immediat perseguidor a una victòria. El triomf local els permet estar molt a prop del Play Off i la posició dels visitants es inalterable, en un partit en que els locals, que vàren sortir decidits a evitar sorpreses, dominaven (37-32), a la represa els locals anaren augmentant de mica en  mica el seu avantatge fins al final de partit, amb destacada actuació del local Natxo Gomez 17 punts d’anotació i 24 de valoració.

• 97-70: Tot va quedar sentenciat en un tercer quart, si mes no curiós.

A la Ciutadella s’enfrontaven els locals del Ciutat Vella i el Castellar, els locals eren l’equip que marcava la permanència i buscaven un nou triomf els de Jordi García per tal de marcar distancies amb els perseguidors i els visitants venien de guanyar a un rival directe en la seva lluita per la permanència i ara situats en el Play Out el seu objectiu es millorar posicions, el partit es va resoldre a favor dels locals en un partit en que al descans assenyalava (48-40), domini local sense acabar de marxar del en el marcador en el tercer quart els vallessans vàren retallar la diferència en un punt i començava a flotar en l’ambient si els grocs-i-negres podrien sorprendre com  a la primera volta, però tot al contrari ja que un parcial de 12-2 va trencar tots els esquemes dels visitants i si això i afegim discussions entre els seus jugadors, mala imatge per un històric com el CB. Castellar, que els va fer sortir del partit i la resta ja ho diu el resultat final, amb destacadíssima actuació del jugador local Pol Bachs 29 punts màxim anotador de la jornada i 40 de valoració també MVP

• 100-74: Un “centenari” per mantenir el lloc de Play Off.
A Tortosa el derbi entre dos equips de les comarques tarragonines  els locals dels Cantaires i els visitants del Torreforta, els tortosins amb plaça de Play Off i els de Tarragona a una victòria, per tant, el triomf valdria per una plaça a la parta alta o per mantenir com a mínim opcions, a destacar que l’average es +1 pels visitants, per tant la victòria portarà aparellada amb quasi tota seguretat, l’average particular, victòria local que els permet mantenir el quart lloc superant als de Tarragona, de sortida domini local n el primer quart (30-22), en el segon parcial reacció visitant que va deixar la diferència en el marcador en un +4, epls local, però a la represa va canviar el decorat i la piconadora dels Cantaires es va posar en marxa i potser els visitants els va entrar “el miedo escenico” i vàren caure amb amplitud, amb destacada actuació del local Trautman 28 d’anotació i el visitant Kindred 27 de valoració.

• 57.69: Pas endavant dels de gràcia per sortit del Play Out
A Lleida un altre partit de la jornada entre els locals de l’Alpicat  i els Lluïsos, ambdós amb zona de Play Out, amb les mateixes victòries, per tant el triomf te doble valor i amb un average favorable als visitants de +27, un triomf per augmentar opcions de  salvació. Victòria visitant que segueix a dues victòries de la salvació i els locals de moment en fan prou mantenint el factor pista en el Play Off, en un partit on el (8-20) del segon quart, va ser sinó decisiu si va condicionar la resta de partit, tot i la destacada actuació dels locals Víctor Vinos 13 punts d’anotació i Oriol Balcells 16 de valoració.

MVP i MÀXIM ANOTADOR de la jornada amb 40 de valoració i una anotació de 29 punts  Pol Bachs (Ciutat Vella), amb 27 minuts en pista; tirs de 2 punts 10/11  90%; tirs de 3 punts 2/3  66%; tirs lliures 3/5  60%; assistències 3, rebots 8, faltes rebudes 4 i Taps 1.