jueves, 6 de abril de 2017

JORNADA 23 #CopaCatBQ GR1 Boet nou líder en superar al Sant Josep i ambdós ja te plaça al Play Off. Victòries de Vic i la Uesc Aferrissada lluita per evitar el descens directe, entre Sant Gervasi, Pía i Bisbal. Badalonés i Natació pugnen per evitar el Play Out. Gr2 EL Roser recupera el liderat i obté la plaça al Play Off aprofitant la derrota d’Esparreguera, que ara es segon. Salou i Sese, son tercer i quart. · Cantaires, cinquè, amb poques opcions. · Falta decidir l’ultima plaça de play Out, entre Collblanc i Lluïsos i el descens directe entre Castellar i Viladecans.

COPA CATALUNYA MASCULINA
LA JORNADA 23a.

1-2 abril.
Grup 1.

• Boet nou líder en superar al Sant Josep i ambdós ja te plaça al Play Off.
  • Victòries de Vic i la Uesc
  • Aferrissada lluita per evitar el descens directe, entre Sant Gervasi, Pía i Bisbal.
  • Badalonés i Natació pugnen per evitar el Play Out.

102

• SOL GIRONES BISBAL BÀSQUET, 58 – C.B. VIC UNIVERSITAT DE VIC, 79.
  • Els d’Osona no afluixen per arribar al Play Off superant a un Bisbal en perill.
A la Bisbal els locals rebien la visita del tercer classificat Vic, els locals intentant allunyar-se del descens directe i amb poques opcions d’eludir el Play Out, també tenien difícil obtenir el factor pista, per tant la victòria era necessària, el mateix que els visitants, que veien amenaçada la tercera plaça i tenien el cinquè lloc a una victòria i per tant encara no tenien garantida la seva participació al Play Off, victòria visitant que els permet mantenir el tercer lloc, ara amb dues victòries de marge sobre el cinquè i els locals queden immersos en la lluita per evitar el descens directe, en un partit en una gran sortida dels visitants que els va permetre arribar al descans amb un clar avantatge (31-43) i tot i una lleugera reacció local al tercer quart, en els darrers deu minuts els blancs-i-vermells augmentaren encara més el seu avantatge, tot i la destacada actuació del seu jugador D. Poch amb 18 punts d’anotació i 25 de valoració.

• MATARÓ PARC BOET, 79 – ARACENA CB. SANT JOSEP EL REBOST, 68.
  •  El Boet es nou i líder i també li guanya l’average particular al Sant Pep, ambdós en plaça garantida al Play Off.
A Mataró amb les càmeres de TV, com a testimonis, el partit de la jornada Boet vs Sant Josep, en la seva lluita pel liderat, el guanyador seria el nou líder, si la victòria era local necessitarien superar l’average particular ara favorable als de Badalona +6, ja que aquets tenen un partit pendent i si per contra la victòria era pel “Sant Pep”, agafarien l’average, un partit d’avantatge, que podrien ser dos amb el partit pendent i assegurarien plaça al Play Off. Victòria local en un partit molt disputat que els dona el liderat i que deixa als de Badalona en segon lloc, i els segura plaça al Play Off a ambdós equips, i en un partit sempre amb iniciativa dels maresmencs, però sense gran diferències (36-34), fins al descans, a la represa els locals al minut 7 marxaren en el marcador amb un màxim avantatge de (56-44), el domini local cada vegada era mes insistent a manca de tres minuts pel final aconseguiren un màxim avantatge (75-60), que feia que el partits no se li pogués escapar a l’equip d’Alberto Peña i als visitants els quedava lluitar pel average (+6), els d’Oriol Vives reaccionaren i amb un parcial de (0-6), deixaven la diferència en 9 punts a només 3 del average, però els locals premeren novament l’accelerador i es feren amb el partit i l’average particular, que els dona el liderat, de la mà, d’un incommensurable Marc Rubio amb 19 punts d’anotació i 31 de vaaloració.

• C.N. SABADELL, 79 – SANT QUIRZE BC. 76.
  • Una altre vegada Jonathan Ramírez i van......, que dona opcions de permanència al Natació.
A Sabadell derbi comarcal entre el Natació i el Sant Quirze, dos equips empatats a set victòries, a una de l’equip que marca la permanència, per tant l’equip guanyador faria un pas important per tenir opcions de permanència. Victòria in-extremis dels locals que els deixa amb les mateixes victòries que l’equip que marca la permanència i als visitants a una victòria, en un partit amb avantatge visitant al descans (38-42), a la represa els locals aconseguiren retallar diferències i deixar el desavantatge, en dos punts i tot per decidir en els darrers deu minuts, en que ambdós equips tingueren en algun moment el marcador al seu favor i es va arribar al darrer minut amb domini visitant (73-76), però  dos triples de Ramírez en un curt espai de temps donaren la victòria als locals, amb destacadíssima actuació del local Jonathan Ramírez amb 32 punts màxim anotador de la jornada i el visitant Gonzalo Baltà 32 de valoració.

• U.E. SANT CUGAT, 69 – C.B. GRANOLLERS, 53.
  • La Uesc a bon ritme en el seu camí cap el Play Off i els visitants certifiquen la permanència.
A Sant Cugat la Uesc rebia a un rival vallessà com el Granollers, els locals en la seva lluita pel obtenir plaça al Play Off i per la seva part els visitants amb la permanència pràcticament aconseguida volien millorar la seva classificació. Victòria local que deixa a la Uesc en quart lloc i amb dues victòries de marge sobre el seu perseguidor i als visitants en una tranquil·la setena plaça, fora de tot perill, en un partit on de sortida els locals dominaren (20-13), encara que els vissitant amb una gran defensa aconseguiren equilibrar el marcador al descans (29-31), a la represa varen canviar les tornes i un (19-8), va donar avantatge als de Cesc Sentpau, que ja no donaren opcions al seu rival, amb destacada actuació del seu jugador A. Sanahuja 16 punts d’anotació i 17 de valoració

• C.B. SANTA COLOMA, 83 – A.E. BADALONES, 62.
  • Els colomencs resolen amb claredat i deixen als visitants a prop del Play Out.
A Santa Coloma els locals  ja pràcticament sense opcions de Play Off rebien als veïns del Badalonés, que amb les darreres jornades s’han complicat la permanència ja que tenen el Play Out a un partit. Còmode victòria local que deixa als locals a tres victòries del Play Off i als visitants en situació delicada ja que només l’average particular els deixa fora del Play out, en un partit, on el primer quart va ser determinant (26-13) i tot i la reacció visitant al segon (19-25), els locals a la represa tancaren el partit sense majors dificultats, amb destacada actuació del seu jugador Pere Ruiz 23 punts d’anotació i 22 de valoració.

• C.B. SANT NARCÍS, 73 – C.B. ARTÉS. 68.
  • La permanència dels gironins més a prop i el Play Off dels artesencs s’allunya.
 A Girona el Sant Narcís, amb dues victòries sobre el Play Out podria certificar la seva permanència i per la seva part Artés, necessitava una victòria per mantenir opcions de Play Off. Victòria local en un estrany darrer quart, que porta al gironins a prop de permanència amb dues victòries de marge sobre el Play Out i als visitants s’allunyen a dues victòries de les fases d’ascens, en un partit amb una fulgurant sortida dels locals (24-13), que no va poder se contestada degudament pels visitants, que en cap moment donaren la sensació de tenir opcions de capgirar el marcador i un darrer quart amb un minse resultat anotador de (6-9), va fer inviable qualsevol reacció i la victòria es va quedar a Girona, amb destacada actuació del visitant Joan Carceller 14 punts d’anotació i el local Edu Coll 19 de valoració.

• SANT GERVASI, 90 – BÀSQUET PIA SABADELL, 102.
  • Victòria que dona vida als sabadellencs encara que el average es pels locals.
A Mollet el Sant Gervasi  rebia en un duel directe per evitar el descens  als sabadellencs del Bàsquet Pia, el guanyador faria un pas endavant, amb un average particular favorable als de locals de + 14, victòria que deixa a ambdós equips tancant la classificació amb cinc victòries, les mateixes que la Bisbal, en un partit, en que el (18-30) del segon quart va marcar de manera clara el signe del partit al descans (40-53), a la represa el visitants encara augmentaren l’avantatge (64-81), amb aquest resultat l’average els era favorable, però en el darrer quart els locals aconseguiren aguantar l’average, amb destacada actuació  del seus jugadors S. Mitchell 25 punts d’anotació i S. Goodman 34 de valoració.

• Grup 2.

·     EL Roser recupera el liderat i obté la plaça al Play Off aprofitant la derrota d’Esparreguera, que ara es segon. Salou i Sese, son tercer i quart.
·         Cantaires, cinquè, amb poques opcions.
·       Falta decidir l’ultima plaça de play Out, entre Collblanc i Lluïsos i el descens directe entre Castellar i Viladecans.

79

• TENEA CB. ESPARRAGUERA, 75, - SESE, 79.
  • Dues prorrogues que porten als locals a perdre el liderat i als barcelonins a consolidar la quarta plaça.
A Esparreguera el partit de la jornada entre els locals líders i el quart classificat, Sese, els locals buscaven una victòria per mantenir el primer lloc i certificar el seu pas al Play Off i els visitants tot i el marge que tenien, sobre el cinquè,  volien mantenir-lo, victòria visitant que porta als locals a perdre el liderat i als barcelonins a consolidar l’última plaça de Play Off, en un partit resolt després de dues prorrogues, al descans dominaven els locals (25-22), a la represa va continuar l’igualtat amb diferents alternatives al marcador, arribant al darrer minut del temps reglamentari amb (55-52) i un triple visitant d’Aitor Murua va portar el partit al temps extra. A la primera prorroga va ser el local Pedreny, que amb dos tirs lliures va forçar la segona i definitiva prorroga i el major encert visitant en el tram final va decantar el triomf al seu favor, amb destacada actuació del local Dani Fontanals amb 19 punts d’anotació i el visitant Oscar Camara amb 17 de valoració.

• ZAMAR 2.000 PLOMS SALLE REUS, 77 – ARACENA AEC COLLBLANC “B”, 72.
  • Els del Baix Camp certifiquen la permanència i de l’Hospitalet encara no.
A Reus el Ploms Salle i el Collblanc disputaven un partit que els podria donar la permanència matemàtica, sobre tot als locals i quasi als visitants i a la vegada millorar la classificació, victòria local que atorga la permanència als reusencs i per la seva part els de l’Hospitalet tindran que esperar, en un partit, on al descans dominaven els locals (34-23), a la represa, sobre tot al darrer quart, els visitants varen escurçar distancies (61-57) al minut 35, però un parcial de (14-3), va deixat a l’electrònic amb un (75-60), a manca de dos minuts, ja impossible pels visitants, però el seu pundonor els va permetre reduir les diferencies fins al +5 final, amb destacada actuació del seu jugador R. Melgarejo amb 26 punts d’anotació i 25 de valoració.

• C.B. VILADECANS SANT GABRIEL, 70 – C.B. CANTAIRES TORTOSA, 94.
  • Els de Tortosa mantenen opcions de Play Off i els local d’evitar el descens directe.
A Viladecans els locals apurant les seves darreres opcions d’evitar el descens directe i davant tenien als Cantaires, que també intentaren no exhaurir les darreres opcions de Play Off, victòria dels visitants que deixa ambdós equips a dues victòries dels seus objectius, en un partit on tot i l’extraordinari primer quart dels ebrencs (18-33), els locals saberen reaccionar i al descans el marcador era de (44-49), però els visitants no volien sorpreses i a la represa decidiren el partit, amb destacada actuació del seu jugador Joel Kindred 23 punts d’anotació i 36 de valoració.

• LLUÏSOS DE GRÀCIA, 58 – A.D. TORREFORTA, 59.
  • Els de Tarragona certifiquen la permanència i els de gracia la tenen a dues victòries.
 A Gracia els Lluïsos en la seva lluita per reduir el desavantatge amb l’equip que marcava la permanència, rebien ali Torreforta amb l’objectiu de certificar la permanència, per evitar cap ensurt en les darreres jornades, victòria dels visitants que els dona la permanència matemàtica i que deixa als locals a dues victòries de l’equip que marca la salvació, en un partit que al descans dominaven els visitants (19-24), a la represa molta igualtat i amb (38-42), tot per decidir en el darrer quart, arribant al darrers minut amb (53-54) i amb opcions per els dos equips, però finalment el triomf va caure del costat dels visitants, amb destacada actuació del visitant Devon Dorsey 16 punts d’anotació i 38 de valoració MVP de la jornada.

• CAMPING BIANYA ROSER, 80 - CIUTAT VELLA, 71.
  • El derbi porta als locals al liderat i obtenir plaça de Play Off i als visitants a la permanència.
 A Barcelona derbi entre el Roser i Ciutat Vella, els locals en la seva lluita pel liderat i per certificar el seu accés al Play Off i els visitants, per tancar la permanència i millorar la classificació, victòria local que els deixa en primer lloc i s’asseguren plaça al Play Off i els visitants amb els resultats de la jornada obtenen la permanència matemàtica, en un partit amb domini local al descans (40-33), a la represa es mantingueren els avantatges, llevat del primer minut del darrer quart en que els visitants es posaren (57-56), però novament els locals recuperaren les diferencies i manaren amb comoditat fins al final, amb destacada actuació del seu jugador Xavi Assalit 19 punts i 32 de valoració.

• VERMA ALQUILER DE MAQUINARIA C.B. SALOU, 80 – BÀSQUET SANT BOI, 52.
  • Els salouencs molt a prop  de certificar l’accés al Play Off.
A Salou els locals una setmana mes jugaran per mantenir-se en el tercer lloc i assegurar-se quasi definitivament una plaça al Play Off i el Sant Boi apurar les darreres opcions per obtenir el factor pista al Play Out, victòria vissitant que quasi te plaça de Play Off i els visitants es queden sense opcions de poder obtenir factor pista al Play Out, en un parit dominat clarament pels tarragonins que al descans ja manaven (37-20) i que a la represa amb la mateixa tònica han anat ampliat el marcador fins al +28 final, amb destacadíssima actuació  del seu jugador Eloi Galofré 25 punts d’anotació i 34 de valoració.

• C.B. CASTELLAR, 72 – C.B. ALPICAT, 79.
  • Els vallessans tenen el perill del descens directe i els lleidatans s’asseguren el factor pista al Play Out.
A Castellar els locals amb les seves opcions d’evitar els descens directe i l’Alpicat, molt difícil sortir del Play Out i assegurar-se el factor pista, victòria dels visitants que els permet certificar el factor pista al Play Out i als locals encara tenen el perill de descens directe, en un partit molt igualat al descans (42-42), a la represa continuava la mateixa tònica (59-59), per tant tot per decidir en els darrers deu minuts, fins que a manca de tres minuts es mantenia l’igualtat (67-67), aleshores els visitants varen agafar diferents avantatges arribant al darrer minut (70-76), que ja no va permetre una possible ultima reacció local tot i la destacada actuació del seu jugador Joan Navarro 26 punts d’anotació i 13 de valoració.

MVP de la jornada amb 38 de valoració  Devon Dorsey (Torreforta), amb 40 minuts en pista; tirs de 2 punts 4/10  40%; tirs de 3 punts 0/1  0%; tirs lliures 8/14  57%; assistències 3, rebots 22, faltes rebudes 2; Pilotes perdudes 0, Pilotes recuperades 0 i Taps 0/0.

MÀXIM ANOTADOR de la jornada amb 32 punts Jonathan Ramírez (CN. Sabadell), amb 37 minuts en pista; tirs de 2 punts 9/19  47%; tirs de 3 punts 4/9  44%; tirs lliures 2/2  100%; assistències 0, rebots 11, faltes rebudes 2. Pilotes perdudes  1,  Pilotes recuperades 2 i Taps 1/0.