viernes, 14 de abril de 2017

JORNADA 24 #LigaEba GR C/A Martorell i Calvia SON A FASES i al GR C/B MOLLET, també els acompanyará PARDINYES ó QUART, Els de Lleida están a una victoria

LIGA EBA
JORNADA  24.
ANTE PENÚLTIMA DE LA FASE REGULAR
8-9 ABRIL
Grup C-A.

• Martorell, mes líder i Calvia, tot i al derrota, ja están a la final a quatre i a les fases d’ascens a la Leb Plata.
  • Olivar cami de la permanència al superar Castellbisbal a domicili.
  • Santfeliuenc perd a Fum d’Estampa i podria tenir el descens molt aprop.
  • Sant Nicolau perd a Arenys i encara podria caure al Play Out.
  • Mataró fa un pas important però encara no evita el descens directe.
Jac Sants eludeix el descens directe i lluita per sortir del Play Out.

7572

• CB. CASTELLBISBAL, 67 – SYMPLI OLIVAR, 84.
Els locals s’allunyen del cinquè lloc i els visitants fan un pas més cap a la permanència.
Els vallessans rebien la visita d’un dels equips més en forma a questa segona volta, que la portat de lluitar per evitar al descens a tenir moltes opcions de permanència, la victòria visitant fa que els locals perdin contacte amb el cinquè lloc i els visitants agafin distancia amb el Play Out, en un partit, on la gran sortida visitant fou contestada pels locals així al descans el marcador assenyalava un (31-40), a la represa tot i la reacció local (20-16) al tercer quart no fou suficient com per poder posar en dubte la victòria de l’equip de Zaragoza, amb destacada actuació del seu jugador Simon Pursl amb 21 punts d’anotació i 24 de valoració.

• ARACENA AEC. COLLBLANC, 86 – C.B. SANTFELIUENC, 83.
Els de l’Hospitalet certifiquen la seva permanència i el “Sanfe” mes a prop del descens directe.
A fum d’Estampa Collblanc, molt allunyat dels llocs capdavanters en que ens tenia acostumats les darreres temporades rebia la visita d’un altre dels històrics de la categoria el Santfeliuenc que nomès l’average ha impedit que s’hagi consumat al descens, en un partit amb igualtat al descans (48-46), a la represa el visitants han marxat en el marcador encara que amb petites diferencies, però han estat els locals els que amb un millor final s’han adjudicat el partit, tot i la destacada actuació del vissitant Roger Lliteras 27 punts d’anotació i 28 de valoració.

• ARENYS BASQUET JOVENTUT CITROËN CALELLA, 82 – SABADELL SANT NICOLAU, 71.
Els sabadellencs no acaben de certificar la permanència i els locals consoliden el cinquè lloc.
L’Arenys buscava consolidar el cinquè lloc i davant tenia al Sant Nicolau, que tot i la gran segona volta no acabava de certificar la permanència, victòria local que deixa als locals en el cinquè lloc en solitari i als visitants una victòria per sobre del Play Out, en un partit, en que al descans dominaven els locals (45-35), a la represa reacció vissitant que deixava la diferencia en només 4 punts, però en el darrer parcial va tornar la superioritat local per decidir el partit al seu favor amb destacada actuació del seu jugador Omaru Toure 28 punts d’anotació i 41 de valoració.

• B.C. MARTORELL SOLVIN, 92 – MATARÓ FEIMAT, 71.
Els locals consoliden el liderat i obtenen plaça a la final a quatre i els visitants tornen al Play Out.
El Martorell buscava una victòria per assolir plaça a la final a quatre i els visitants per la seva part en la seva lluita per la permanència i volen evitar d’entrada el descens directe, victòria local que aprofita la derrota del segon classificat i augmenta a dues victòries el marge sobre el seu perseguidor i aconsegueix de manera definitiva plaça a la final a quatre i a les fases d’ascens a la LEB plata, en un partit amb lleugers avantatges visitants fins al descans (41-44), a la represa els locals han sortit ha per totes i amb un parcial de (22-11) els d’Adrià Alonso han trencat el partit i s’han fet amb una altre victòria, tot i la destacada actuació dels visitants Santi Serratacó i José Francisco Cabrera 21 punts d’anotació i aquest últim amb 32 de valoració.

• FLANIGAN CALVIÀ, 79 – JAC SANTS, 89.

Tot i la derrota els de Santa Ponça ja son a la final a quatre i el Jac de moment amb factor pista al Play Out.
Els locals tenien dos objectius no allunyar-se del liderat i obtenir plaça a la final a quatre i els visitants evitar el Play Out o com a mínim obtenir el factor pista, victòria dels visitants que de moment tenen el factor pista i per la seva part els locals s’allunyen del liderat, tot i que ja tenen assegurada plaça a la final a quatre i a les fases d’ascens a la Leb Plata, en un partit on l’espectacular segon quart dels de Sants (15-32) va trencar tots els esquemes als locals i tot el seu esforç la remuntada no els va ser possible, tot i la destacada actuació dels seu jugador José María Morales 22 punts d’anotació i 20 de valoració.

MULTIOPTICAS CB SALT, 65 – MADE IN MENORCA 67.
Els saltencs es queden sense premi i lo seran a les fases d’ascens a Leb Plata.
Al Salt necessitava una victòria per tenir opcions d’arribar a les fases d’ascens i per la seva part els visitants ja no tenien opcions, però quant va començar el partit ja es tenia noticia de la derrota del segon classificat el que donava l’oportunitat als gironins d’entrar a la lluita per aquesta plaça, però la victòria visitant va deixar sense opcions als locals que tot i no tenir premi han fet una gran temporada, el partit fins al descans va tenir un lleuger domini local (33-27), a la represa però va venir la reacció visitant que va igualar el partit i tot es va decidir en els darrers instants a un cara o creu que fou favorable als de Menorca,. Tot i la destacada actuació del local Xavier Torrent 28 punts d’anotació i 35 de valoració.

OUTLET MOTO. COM C.B. GRUP BARNA, 75 – C.B. CORNELLÀ, 72.
El Barna surt del Play Out i Cornellà s’allunya del cinquè lloc.
El Grup Barna, en lluita per la permanència, rebia la visita d’un Cornellà que lluitava per la cinquena plaça, l’ajustada victòria local dona als barcelonins més opcions de permanència, una vegada evitat el descens directe i per la seva part els visitants s’allunyen en una victòria del cinquè lloc, en un partit igualat però amb lleuger domini local que els ha permès arribar a la fi del tercer quart, amb avantatge de +9, però el darrer parcial favorable als visitants (16-22) ha fet perillar el triomf del barcelonins, encara que finalment a sigut per ells, amb destacada actuació del seu jugador Marc Rabaseda amb 22 punts i 21 de valoració.

Grup C-B.
  • Igualada supera al Palma i te opcions al cinquè lloc, el mateix que Ubsa guanyador a Muro.
  • Castelldefels certifica la permanència a Cerdanyola.
  • Pardinyes continua en la lluita per la final a quatre i les fases d’ascens a la LEb, de la queda fora Barberà

• Sitges surt del descens directe, que ara ocupa Cerdanyola.
  • Masnou certifica la permanència superant Quart que s’allunya de la final a quatre i les fases d’ascens a la Leb.

• C.B. VALLS NUTRION, 75 - RECAMBIOS GAUDI B. MOLLET, 80

Els vallessans certifiquen el seu passi a la final a quatre i a les fases d’ascens a la Leb Plata.
El partit es va disputar el passat dia 19 de març a les 24 hores d’una sorprenent derrota del Mollet com a local davant del que era cuer el Sitges, aquest partit li va venir be, per no tenir dubtes de la feina feta fins aleshores i com continuar-la, tot i l’oposició dels vallencs, en un partit amb domini visitant al descans (30-37), gracies a una gran primer quart, a la represa va venir la reacció local que va posar en dificultats als molletencs, tot i que finalment es varen adjudicar el partit, amb destacada actuació dels seus jugadors José Manuel Coego 23 punts d’anotació i Roger Vilanova 23 de valoració la mateixa que el local Alejandro Almendros

• BÀSQUET SITGES, 62 . B.C. MORABANC ANDORRA “B” 61.
El doble enfrontament favorables els del Garraf els permet sortir del descens directe.
Aquest era un doble enfrontament ja que encara estava pendent el partit de la primera volta, que també acabaria guanyant Sitges (92-96), amb aquests dos resultats surten del descens directe i es situen a llocs de Play Out amb factor pista, es la conseqüència de guanyar 4 dels darrers 5 partits i per la seva part els del Principat, han perdut l’oportunitat de sentenciar la permanència, el partit de divendres jugat a la Blanca Subur, va ser molt mogut amb un quart per cada equip i un resultat al descans favorable als locals de (32-26), a la represa i en el darrer quart mes concretament la reacció visitant va estar apunt de concretar la remuntada però finalment la victòria fou local, tot i la destacada actuació del visitant Nil Bria amb 18 punts d’anotació i 17 de valoració.

• PHYSIC CB. IGUALADA, 89 – PALMA AIR EUROPA, 86.
La victòria dels igualadins els pot permetre discutir el cinquè a Palma.
A les Comes els de l’Anoia rebien la visita del Palma, entre dos equips amb dinàmiques oposades els locals han anat d’abaix a dalt, amb només quatre victòries a la primera volta per vuit en aquesta segona a manca de dues jornades i els mallorquins a l’inrevés vuit victòries a la primera volta per cinc aquesta segona i la victòria local els permet lluitar pel cinquè lloc que ocupa ara Palma, en un partit amb una bona sortida dels locals (27-16), contestada per un parcial favorable als visitants de +4, el que portava el resultat al descans (49-42), a la represa gran reacció vissitant que a manca de deu minuts dominaven el partit (63-65), però en el darrer quart els locals agafaren novament les regnes del partit i aconseguiren una gran victòria de la mà del seu jugador Eduard Tejero 25 punts d’anotació i 28 de valoració.

• A.E. MURO BASKET ACADEMY, 97 – U.B. SANT ADRIÀ, 102.
 Festival anotador a les illes que cau del costat de l’Ubsa equip màxim realitzador de la competició.
A Muro s’enfrontaven el locals, novè classificat, amb el setè, separats únicament per una victòria, fou un partit jugat descaradament a l’atac on previsiblement tenia les guanyar l’equip visitant el màxim realitzador del grup, únic equip que ha superat els 2.000 punts anotats, els locals varen aguantar l’escomesa vissitant, però finalment el partit va caure del cantó vissitant, amb la curiositat que no va guanyar el que va tenir mes percentatge d’encert  84% pels locals i un 71% pels visitants, sinó qui mes va encistellar 31 encerts per 35, amb destacada actuació del local Markel Givens 24 punts d’anotació i 29 de valoració.

• C.B. CERDANYOLA AL DIA, 68 – BBA CASTELLDEFELS, 80.
Els vallessans en descens directe i el “Castell” certifica la permanència.
El Cerdanyola en la seva lluita per la permanència rebia la visita del Castelldefels que buscava certificar la continuïtat una temporada més a Eba, victòria visitant que compleix els seu objectiu i per la seva part els vallessans cauen al darrer lloc, per tant en situació de descens directe, en un partit dominat pels visitants (35-45) al descans, i que a la represa l’esperada reacció local no es va produir i els vissitant vàren consolidar una importantíssima victòria, amb destacada actuació del seu jugador Jordi Boronat, amb 25 punts d’anotació i 23 de valoració.

C.B. PARDINYES LLEIDA, 90 – BARBERA TEAM VALUES, 57.
Els lleidetans a una victòria de la final a quatre i les fases d’ascens a Leb Plata.
El Pardinyes rebia la visita a Barris Nord del quart classificat Barberà, que a priori era un rival que li podia posar dificultats en la cursa dels locals per arribar a les “fases”, però a l’hora de la veritat els vallessans no pogueren frenar la gran sortida dels grocs-i-negres que al descans dominaven (42-29), a la represa va continuar d’intensitat local que volien i aconseguiren resoldre per la vi rapida +20 a manca de deu minuts, amb destacada actuació dels seus jugadors Kregor Hermet 18 punts d’anotació i Pablo Garcia 19 de valoració.

• VIVE EL MASNOU, 94 – C.B. QUART GERMANS CRUZ, 85.
Els maresmencs certifiquen la seva permanència i s’allunya l’opció de final a quatre pels gironins.
El Masnou afrontava el partit amb la decidida intenció de tancar la seva permanència, però davant tenia un ferm aspirant a la final a quatre i les fases d’ascens a la Leb Plata, victòria local que compleix les expectatives locals i deixa als visitants amb molt poques opcions de poder participar a les fases d’ascens, en un partit on el segon parcial (32-21) va fer molt de mal als gironins, arribant als darrers deu minuts amb el partit empatat i tot per decidir i cap dels dos equips acabava de resoldre fins que a manca d’un minut i mitg pel final amb (86-81), el major encert local va decidir l’enfrontament, amb destacada actuació dels seus jugadors Jordi Ramón  i Albert Valle, ambdós 26 punts d’anotació i l’ultim també 35 de valoració.

MVP de la jornada amb 41 de valoració Omaru Toure (Arenys), amb 25 minuts en pista; tirs de 2 punts 11/14  79 %; tirs de 3 punts 0/0  0%; tirs lliures 6/8  75%; assistències 1, rebots 9, faltes rebudes 7, pilotes perdudes 3 i pilotes recuperades 1, Taps 3/0.
MÀXIM ANOTADOR de la jornada, compartit per l’esmentat Omaru Toure (Arenys) i per Xavier Torrent (Salt) ambdós amb 28 punts en Torrent, amb 33 minuts en pista; tirs de 2 punts  4/7  75%; tirs de 3 punts  6/14  43%; tirs lliures  2/3 67%; assistències 1, rebots 9, faltes rebudes 7, pilotes perdudes 0 i pilotes recuperades 2 i Taps  0/0.