martes, 4 de abril de 2017

JORNADA 23 #LigaEba al Gr C/A • Calvià es deixa el liderat a Cornellà i en pren el seu relleu Martorell en superar al tercer classificat Salt i al Gr. C/B • El líder Mollet ja te garantida la seva participació al Play Off. • La segona plaça de Play off entre Pardinyes i Quart, Barberà amb remotes opcions.

LIGA EBA
LA JORNADA  23.

1 i 2 d’abril de 2.017.
Grup C-A.

• Calvià es deixa el liderat a Cornellà i en pren el seu relleu Martorell en superar al tercer classificat Salt.
  • La permanència: victòries de Mataró i Barna i derrotes de El Olivar, Sant Nicolau, Jac i Santfeliuenc.

• C.B. CORNELLA, 71 – FLANIGAN CALVIÀ, 67
Els de Santa Ponça es deixen el liderat a Cornellà.
El líder Calvià visitava Cornellà amb la necessitat d’obtenir una victòria per mantenir el primer lloc i els locals per seguit en la lluita pel cinquè lloc, victòria local que els permet mantenir opcions a la cinquena plaça i signar la permanència de forma virtual i per la seva part els illencs es veuen descavalcats del primer lloc, en un partit on al descans dominaven els visitants (27-34), però la reacció local al darrer parcial (27-14), els va permetre remuntar el partit, amb destacada actuació del seu jugador Adrián Martínez 18 punts d’anotació i 26 de valoració.

• C.B. SANTFELIUENC, 69 – ARENYS BASQUET JOVENTUT CITYROËN CALELLA, 97.
  • Els “mariners”, cuers i la permanència a dos partits a  manca de tres per acabar la competició.
Els de Sant Feliu tenien una autentica final per no quedar-se allunyats de la permanència i s’enfrontaven a un Arenys, cinquè classificat, amb molt bon moment i amb la permanència virtual, clara victòria visitant que deixa als locals en situació delicada i no poden trencar una mala dinàmica de resultats, nou derrotes consecutives, amb canvi d’entrenador i baixes de jugadors importants, en un partit on al descans els del Maresme ja dominaven (31-46), una diferencia que els locals no pogueren eixugar tot al contrari, ja que va anar augmentant, tot i la destacada actuació del local Lluis Molina 19 punts d’anotació, la mateixa que el visitant Quim Salvans, amb 26 punts de valoració.
  •
  • MADE IN MENORCA, 77 – C.B. CASTELLBISBAL, 89.
  • Els menorquins es queden sense les poques opcions que ja tenien de Play Off.

A Maó els locals es disposaven per poder aconseguir una victòria que els mantingues amb esperances de Play Off i per la seva part els vallessans mantenir les  opcions de la cinquena plaça, victòria dels visitants que deixa als locals sense cap opció de Play Off, tot i una molt bona temporada, però molt irregulars en el tram final i per la seva part els visitants mantenen les opcions i pràcticament tenen la permanència virtualment aconseguida, en un partit, on el (9-24) del primer quart va marcar de manera decisiva l’esdevenidor del partit, amb destacada actuació del visitant Marquis Green 23 punts d’anotació i el local David García 29 de valoració

• SIMPLY OLIVAR, 59 – OUTLET MOTO CB. GRUP BARNA, 62.
  • Els de Zaragoza tornen ha estar a prop del Play Out i el Barna s’allunya del descens directe.
L’equip de Zaragoza anava disposat a obtenir una altre victòria per poder mantenir el marge amb el Play Out i el Barna allunyar-se del descens directe, victòria visitant que deixa als locals a una sola victòria de marge sobre la zona de permanència i els visitants ara tenen dos partits sobre el descens directe i factor pista al Play Out, en un partit on al descans els barcelonins ja dominaven (33-35), a la represa, els locals es posaren per davant (50-45), a la fi del tercer quart, però quant semblava que podria venir una altre victòria  aragonesa els visitants amb un darrer parcial de (9-17), remuntaren el partit, amb destacada actuació del seu jugador Bartomeu Martínez 14 punts d’anotació i el local Unai Mendicote 14 de valoració.

• JAC SANTS, 51 – ARACENA AEC COLLBLANC, 62.
  • Els de Sants tornen al Play Out i els l’Hospitalet encara no han certificat la permanència.

Els locals buscaven una nova victòria per augmentar les opcions de permanència i els visitants certificar la permanència, la victòria visitant, no els permet tancar encara  la permanència i els locals tornen al Play Out i momentàniament amb el factor pista en contra, en un partit, on el primer quart (9-18), va posar les coses molt difícils als jugadors de Roger Grimau i els visitants varen saber administrar el seus avantatges fins al final del partit amb destacada actuació del visitant  Jaume López 17 punts d’anotació i 22 de valoració.

• MARTORELL BC. SOLVIN, 77 – MULTIOPTICAS CB SALT, 73.
  • Els martollerencs tornen al liderat i amb un peu i mitg al Play Off.

El Martorell sortia a la pista tenint coneixement de la derrota del líder i per tant una victòria el portaria al primer lloc i per la seva part el Salt tenia l’oportunitat de situar-se a una victòria dels primers, la victòria local els deixa en primer lloc de la taula classificatòria i amb la classificació pel Play Off quasi aconseguida i per la seva part els gironins, amb mínimes opcions, tot i que han realitzat una temporada de “Chapeau”, ni mes ni menys, en un partit, amb molta igualtat (39-38) al descans i l’igualtat va predominar fins al final del partit, on definitivament es va decantar a favor dels locals, amb destacada actuació del visitant Genis Bover 20 punts d’anotació i del visitant  Henrique Onofre 21 de valoració.

• MATARO FEIMAT, 68 – SABADELL SANT NICOLAU, 61.
  • Els del Maresme surten del Play Out i compliquen als vallessans.
Era un partit vital pels de Mataró per mantenir opcions de permanència i pels sabadellencs per posar terra de per mitg amb el Play Out, victòria local que deixa als locals fora del Play Out, pel average i als visitants amb una sola victòria de marge, en un partit, amb igualtat al descans (34-36), a la represa els locals feren molt de mal amb un parcial de (19-10), que els visitants no pogueren aixecar, tot i la destacada actuació del seu jugador Nil Angelats 22 punts d’anotació i 22 de valoració.

Grup C-B.

• El líder Mollet ja te garantida la seva participació al Play Off.

• La segona plaça de Play off  entre Pardinyes i Quart, Barberà amb remotes opcions.

69

• C.B. PARDINYES, 79 – PHYSIC CB. IGUALADA, 72.
  • Victòria dels lleidatans que es mantenen en lloc de Play Off.
A Barris Nord  Pardinyes necessitava una victòria per mantenir el segon lloc i per tant una plaça de Play Off i L’Igualada per mantenir el sisè, treballada victòria dels locals, que els manté en Play Off, a manca de tres partits i els de l’Anoia en sisè lloc però compartit, en un partit , amb lleugera avantatge local al descans (35-30), a la represa però es va accentuar el domini local amb un parcial de (23-15), encara que la reacció visitant al darrer parcial va reduir les diferencies, tot i la destacada actuació dels seus jugadors Adrià Gual 19 punts d’anotació els mateixos que Jordi Torres amb 26 de valoració.

• U.B. SANT ADRIÀ, 75 – VIVE EL MASNOU, 67.
  • Ubsa entra en la lluita pel sisè lloc i certifica la permanència i El Masnou encara no.
A Sant Adrià tant Ubsa i El Masnou la seva principal preocupació era tancar la permanència i millorar la classificació, amb la victòria dels  locals i el resultats dels altres partits els adrianencs certifiquen la permanència i entren en la lluita pel sisè lloc i per la seva part els maresmencs encara no l’han tancada, però ho tenen a prop, en un partit, que no es va trencar l’igualtat  fins al tercer quart amb un parcial dels locals (28-18) i tot i la reacció dels visitants al darrer quart, no pogueren recuperar el desavantatge, tot i la destacada actuació dels visitants Jordi Ramón 17 punts d’anotació i Albert Vives 20 de valoració.

• C.B. MOLLET RECAMBIOS GAUDI, 97 - A.E. MURO BASKET ACADEMY
  • Victoria dels molletencs que els dona el passi al Play Off.
El líder Mollet, buscava una nova victòria que el consolidés en el primer lloc i poder certificar la seva participació al Play Off, davant del Muro que ja tenia virtualment la permanència, victòria local que els assegura la seva participació al Play Off i els visitants tot i la seva derrota es mantenen en el novè lloc i ja tenen la permanència matemàtica, en un partit, igualat fins al descans (49-49), a la represa els locals agafaren la davantera en el marcador tot i que les diferencies no foren importants, amb destacada actuació del visitant Markel Givens 24 punts d’anotació i el seu company Mouhamadou Diop 22 de valoració, la mateixa que el local Jose M. Coego.

• C.B. QUART GERMANS CRUZ, 91 – BASQUET SITGES, 69.
  • Els gironins mantenen el pols per obtenir plaça al Play Off
El Quart, tercer classificat i que en el millor de casos seguiria a una victòria del Play Off, després del partit de divendres de Pardinyes, rebia la visita d’un recuperat Sitges, cuer, però amb opcions de salvació, victòria local que els deixa en plena lluita per les fases d’ascens i els visitants segueixen a una victòria de la permanència, però amb un partit pendent que jugaran el proper divendres, per tant amb totes les opcions al seu abast, fou un partit dominat de sortida pels locals arribant al descans (49-38), a la represa després de l’equilibri al segon parcial, va tornar la superioritat local amb un parcial de (24-11), que impedia qualsevol intent de reacció dels del Garraf, amb destacada actuació d visitant Xavier Sabaté 16 punts d’anotació i els locals Rafahael Dos Santos i Jordi Bataller, ambdós, 24 de valoració..

• PALMA AIR EUROPA “B”, 86 – C.B. CERDANYOLA AL DIA, 72.
  • Els mallorquins consoliden el cinquè lloc i els vallessans en plena lluita per la permanència.

A Palma els locals ja sense opcions de Play Off, tot i la bona temporada, però molt irregular en el tram final, rebien a un Cerdanyola en la seva lluita per la permanència, victòria local que els deixa en cinquè lloc i volen acabar la temporada el millor possible i els visitants en la seva lluita per la permanència quasi condemnats al Play Out, però poden encara caure al darrer lloc de descens automàtic, en un partit, on el segon quart (26-12), va fer molt de mal als vallessans, que tot i el seu bon joc no pogueren recuperar les diferencies, tot i la destacada actuació del seu jugador Eric Forné 25 punts d’anotació i 27 de valoració.

• BARBERÀ TEAM VALUES, 87 – MORABANC ANDORRA “B”, 73.
  • Els vallessans  encara conserven alguna opció de Play Off.
Els locals quarts classificats volien mantenir viva l’esperança de les fases d’ascens i els visitants continuar en la seva lluita per la permanència, victòria local que els deixa encara amb opcions de lluitar per la segona plaça i els visitants que després de la derrota moltes de les seves opcions de salvació passen pel partit de divendres a Sitges, en un partit on al descans l’avantatge local era mínima (44-39), a la represa els locals augmentaren una mica mes el seu domini i sentenciaren en el darrer quart, tot i la destacada actuació del visitant Nikolla Maric 28 punts d’anotació i 31 de valoració MVP de la jornada.

• BBA CASTELLDEFELS, 89 – CB. VALLS NUTRION, 69.
  • Victòria local per encarar la permanència.
Castelldefels afrontava la jornada amb el repte d’anar consolidant la permanència davant d’un Valls amb la feina feta, la victòria local deixa als locals amb una situació molt favorable i als visitants lluitant per la setena plaç, en un partit, amb certa igualtat fins al descans (36-33), a la represa els locals fen gala del seu bon moment  augmentaren el seu avantatge fins al +20 final, amb destacada actuació dels seus jugadors Jordi Boronat 29 punts màxim anotador de la jornada i Albert Olmedo 25 de valoració.

MVP de la jornada amb 31 de valoració Nikola Maric (Andorra), amb 33 minuts en pista; tirs de 2 punts 7/11  64 %; tirs de 3 punts 3/7  43%; tirs lliures 5/5 100%; assistències 0, rebots 56, faltes rebudes 7, pilotes perdudes 0 i pilotes recuperades 1, Taps 0/0.

MÀXIM ANOTADOR de la jornada amb 29 punts Jordi Boronat (Castelldefels), amb 35 minuts en pista; tirs de 2 punts  7/9  78%; tirs de 3 punts  5/13  38%; tirs lliures 0/0 0%; assistències 2, rebots 7, faltes rebudes 0, pilotes perdudes 3 i pilotes recuperades 2 i Taps  1/1.