miércoles, 26 de abril de 2017

JORNADA 25 #CopaCatBQ Boet CAMPIO Sant Josep SOTS-CAMPIO, Vic i Uesc a Fases al Gr1 i al Gr2 Encara no tenim CAMPIO

COPA CATALUNYA MASCULINA
JORNADA 25a.
Penúltima jornada de la fase regular

22-23 abril.
Grup 1.

• Boet ja es CAMPIÓ de grup i Sant Josep sots-campió.
  • Vic i Uesc ja tenen plaça al Play Off.
  • El descens directe entre Sant Gervasi, Pia i Bisbal.
  • L’última plaça de Play Out entre Sant Narcís, Badalonés i Natació Sabadell.

73

• C.B. GRANOLLERS, 58 – C.B. VIC UNIVERSITAT DE VIC, 67.
Els blancs-i-vermells ja tenen plaça al Play Off.
A Granollers els locals ja sense res en joc rebien la visita del Vic que tenia en joc la seva participació al Play Off i i que podia certificar aquesta mateixa jornada, victòria dels visitants que compleixen el seu objectiu, en un partit amb domini visitant al descans (29-39), a la represa els vallessans reduïren diferencies fins al (48-53), a la fi del tercer quart, distancia que ja va ser inamovible i que manté als visitants en el tercer lloc i als locals en el setè que ja es definitiu, amb destacada actuació del jugador local Ferran Nadal amb 19 punts d’anotació i 17 de valoració, la mateixa que el visitant J. Iglesias.

•  SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET, 66 -  BÀSQUET PIA SABADELL WHATS APA, 79.
Pas endavant dels sabadellencs que complica la permanència dels de l’Empordà.
A la Bisbal un dels partits de la jornada entre els locals i el Bàsquet Pia, dos equips separats per una sola victòria i que lluiten per sortir del descens directe, que ara ocupaven els sabadellencs, als locals el triomf els allunyaria definitivament d’aquest lloc i als visitants de dos punts o més els permetria abandonar al darrer lloc, victòria dels de Sabadell que surten dels descens directe pel average, lloc que ara ocupen els bisbalencs, tot i que ambdós equips i Sant Gervasi estan empatats a victòries, en un partit que al descans dominaven els visitants (34-41), a la represa reacció local que de mica en mica anaren reduint distancies fins al (58-60), a manca de sis minuts, però en aquest moment un parcial de la Pia de (0-9) ja va trencar definitivament el partit, amb destacada actuació del seu jugador Pol Cabanach 23 punts d’anotació i 21 de valoració.

• C.B. SANT NARCIS, 81 – ARACENA CB. SANT JOSEP EL REBOST, 90.
EL “SANT PEP” SOTS-CAMPIONS DE GRUP I SANT NARCÍS NO TANCA LA PERMANÈNCIA.
A Girona el  Sant Narcís a una victòria de certificar la permanència rebia la visita del Sant Josep que tot i tenir ja plaça a les fases, no renunciava a la lluita pel liderat, victòria dels visitants que li dona el sots-campionat i ja sense opcions de lluitar pel liderat, en un partit dominat pels de Badalona (33-46) al descans i tot i que els locals vàren reduir distancies a la fi del tercer quart, a manca de quatre minuts per la fi del partit el (59-75), ja no donava cap opció als gironins, que tindràn que esperar a la darrera jornada per evitar el Play Out, tot i la destacada actuació del seu jugador Eloi Barrasa amb 27 punts d’anotació i 25 de valoració.

• A.E. BADALONES, C.B.M 82 – MATARÓ PRAC BOET, 87.
La victòria dona el campionat de grup al Boet i als locals encara poden caure al Play Out.
A la Plana Badalonés i Boet partit entre dos equips veïns que tenen els seus objectius més immediats, com son la permanència i el campionat de grup, respectivament, a una victòria finalment la victòria dels “taronges” els dona el primer lloc del seu grup i els “dimonis”, encara podrien jugar el Play Out, en un partit igualat fins al descans (46-46), però la reacció visitant a la represa amb un parcial de +12, els va donar la victòria, amb destacada actuació dels seus jugadors Dario Naharro 22 punts d’anotació i Marc Forcada 25 de valoració.

• C.B. SANTA  COLOMA, 72 – C.N. SABADELL, 73.
Una cistella de llarga distància dels sabadellencs en l’últim sospir els dona opcions d’evitar el Play Out.
A Santa Coloma els locals ja sense res en joc rebien al Natació Sabadell, que es jugava les seves últimes opcions per evitar el Play Out, només els hi valia la victòria i ho vàren aconseguir de manera que arribaran al darrer partit amb possibilitats d’evitar el Play Out, en un partit, amb lleuger domini dels visitants fins al descans (31-34), a la represa però va venir la reacció del “Santaco” que es va posar davant en el marcador i així a manca de quatre minuts el resultat els era favorable (66-54), però un parcial de (2-12) ajustava molt el marcador i en els darrers instants amb (72-70), un llançament de Roger Dam de mes enllà del mitg camp va suposar el (72-73) final, amb destacada actuació de l’esmentat jugador amb 28 punts d’anotació i el local Alex López 28 de valoració.

•  C.B. ARTÉS, 92 – U.E. SANT CUGAT, 86.
La victòria local fou insuficient per superar l’average i la plaça de Play Off es pels vallessans.
En l’altre partit de la jornada en joc si o si una plaça pel Play Off entre els locals de l’Artés i la Uesc, la victòria dels locals els donaria opcions si superaven l’average particular favorable als de Sant Cugat +15, o sinó, que no guanyes Vic, per la seva part els vallessans la victòria o la derrota mantenint l’average ja els donaria l’accés al Play Off, per tant la victòria del Vic a primera hora de la tarda de dissabte, obligaven molt als locals, el partit no va començar be pels dels Bages ja que un parcial de (0-25) favorable als visitants va posar les coses molt difícils als artesencs que de totes maneres el seu gran esforç els va portar a igualar el partit a 73 a la fi dels temps reglamentari i en el temps extra tot i els seus esforços el màxim avantatge aconseguit era el que figurava en el marcador a la fi del partit totalment insuficient i que donava de manera definitiva la plaça de Play Off als visitants, tot i la destacada actuació del local Edu Boja 25 punts d’anotació i 34 de valoració.

• SANT GERVASI, 85 – SANT QUIRZE B.C., 73
El derbi vallesà pels locals per seguir en la seva lluita d’evitar el descens directe.
A Mollet el Sant Gervasi rebia la visita del Sant Quirze, en un derbi vallesà, en el que hi ha molt en joc els locals en la seva lluita per evitar el descens directe, per tant victòria era de vital importància i per la seva part els visitants el triomf els asseguraria el factor pista al Play Off, victòria local que els deixa amb opcions intactes per poder evitar el descens directe, en un partit que llevat el primer quart (17-22) va estar dominat pels locals i tot i alguns moment de reacció per part dels visitants en cap moment va perillar el seu triomf amb destacada actuació dels seus jugadors Johson amb 20 punts d’anotació i Goodman 24 de valoració.

• Grup 2.

• Les victòries de Roser i Esparreguera, deixen la decisió del campió per l’ultima jornada
  • També es decidirà el tercer i quart lloc entre Salou i Sese
  • La victòria de Collblanc porta a Lluïsos al Play Out.
  • La victòria de Viladecans deixa en el aire el descens directe, entre aquests i Castellar.

85

• C.B. VILADECANS, 87 – A.D. TORREFORTA, 80.

La victòria local els permet arribar a l’últim partit amb opcions d’evitar el descens directe.
A Viladecans partit de vital importància pels locals que rebien la visita del Torreforta, els de Tarragona ja no tenien res en joc i els locals necessitaven una victòria per mantenir opcions d’evitar el descens directe, si coincidia amb la derrota de Castellar, i així va ser derrota dels vallessans i victòria del Viladecans, que els permet arribar al darrer partit amb opcions, en un partit dominat pels locals, al descans (54-36), tot i la reacció visitant (70-63) a la fi del tercer quart, els locals varen saber mantenir els avantatges i adjudicar-se un molt important victòria, amb destacada actuació del seu jugador Oscar Botella 28 punts d’anotació i 29 de valoració.

• TENEA C.B. ESPARREGUERA, 79 –CB.B CANTAIRES TORTOSA, 62.
Victòria local que els assegura el segon lloc i encara amb opcions de lluitar pel campionat del grup.
L’Esparreguera, tot i tenir plaça al Play Off, un triomf li donaria opcions de ser campió de grup fins a la darrera jornada, el seu visitant Cantaires, ja sense opcions, victòria dels locals que traslladen la decisió de qui serà el campió de grup a la darrera jornada, en un partit dominat pels locals que al descans ja manaven (44-35) i que a la represa encara han augmentat mes el seu avantatge fins al +17 final, tot i la destacada actuació del visitant Joel Kindred 19 punts d’anotació i 21 de valoració.

• ZAMAR 2000 PLOMS SALLE REUS, 68 – CIUTAT VELLA, 66.
Els del Baix Camp culminen la remuntada en els darrers instants.
A Reus enfrontament entre els locals del Ploms Salle i el Ciutat Vella amb l’únic objectiu de millorar la seva classificació i competir fins al darrer moment, victòria local que els permet situar-se en cinquè lloc, en un partit dominat pels barcelonins en bona part de l’enfrontament (48-57), a la fi del tercer quart, però els locals no es donaven per vençuts i a manca de sis minuts pel final del partit empataven a 59 i no ha estat fins a la darrera cistella que s’han posat per davant i s’han anotat la victòria, amb destacada actuació dels locals ZW Leeper i E. Bigorra i el visitant José Antonio Bernuz 17 punts d’anotació cadascun d’ells i l’últim 19 de valoració.

• SESE, 85 – C.B. CASTELLAR, 71.

La victòria local els permet lluitar pel tercer lloc i els vallessans es jugarán el tot o res a una carta.
A Virrei Amat partit de la jornada entre el Sese ja amb plaça al Play Off, al que encara li quedaven opcions per millorar el seu quart lloc i rebia la visita del Castellar el que una victòria li permetria evitar definitivament el descens directe o amb una derrota sinó guanyava Viladecans. Victòria local que els permet tenir opcions de millora i per la seva part els castellerencs es jugaràn les seves opcions d’evitar el descens directe en la darrera jornada. El partit fou dominat de sortida pels barcelonins (28-13), al primer quart, i (48-33), al descans, a la represa reacció dels visitants però sense continuïtat ja que desprès de reduir la diferencia en set punts, novament els locals ampliaren la diferencia fins al +14 final, amb destacada actuació del local Álvaro López 18 punts d’anotació i el visitant Marc Algar 22 de valoració.

• C.B. LLUÏSOS DE GRACIA, 73 – BÀSQUET SANT BOI, 67.
Victòria dels de Gràcia a la prorroga però que no els permet sortir del Play Out.
A Gracia els Lluïsos per tal d’evitar el Play Out, necessitaven la victòria i una derrota de Collblanc i per la seva part Sant Boi condemnat a jugar la permanència amb el factor pista en contra. Victòria local que combinada amb la de Collblanc porta als locals al Play Out, en un partit amb domini dels visitants fins al descans (27-24), a la represa reacció de l’equip lluisenc que va forçar un empat a la fi dels temps reglamentari i que va resoldre a la prorroga, amb destacada actuació del local Albert Román 23 punts d’anotació i el visitant Juanma Roncero 24 de valoració.

• CAMPING BIANYA EL ROSER, 64 – VERMA ALQUILERE DE MAQUINARIA C.B. SALOU, 58.
Depenen d’ells:  Roser per ser campions de grup i Salou per ser tercers.
En l’altre partit de la jornada a l’Estació del Nord el líder Roser rebia al tercer classificat Salou, els locals necessitaven guanyar per mantenir el primer lloc i els visitants el tercer lloc i lluitar pel segon, victòria local que deixa als locals a una victòria del títol de campions i al visitant per ser tercers, en un partit amb igualtat fins al descans (32-32) i amb domini local a la represa que els ha premés anotar-se una altre victòria i mantenir el primer lloc, amb destacada actuació del seu jugador Xavi Assalit 25 punts d’anotació i 24 de valoració.

• C.B. ALPICAT, 83 – ARACENA AEC. COLLBLANC, 85.
Partit amb moltes alternatives resolt amb un cara o creu que dona la permanència a Collblanc.
A Lleida l’Alpicat condemnat a jugar el Play Out rebia al Collblanc que una victòria li permetria certificar la permanència, victòria visitant en un partit amb una gran sortida  (14-33), al primer quart, al descans es mantenia l’avantatge de +19, però a la represa un parcial de (16-0) ha posat als lleidatans en el partit i apartir d’aquest moment moltes alternatives i s’ha entrat en els darrers instants amb domini local (83-82) i el partit s’ha decidit a favor dels visitants gràcies a l’encert amb un triple i l’errada local, amb destacada actuació del visitant Ramón J. Melgarejo amb 32 punts i el local Victor Vinos amb la mateixa anotació, màxims anotadors de la jornada i el mateix Vinos amb 41 de valoració MVP de la jornada.

MVP i MÀXIM ANOTADOR, compartit, de la jornada amb 32 punts d’anotació i 41 de valoració  Víctor Vinos (Alpicat), amb 23 minuts en pista; tirs de 2 punts 7/10  70%; tirs de 3 punts 3/3  100%; tirs lliures 9/12  75%; assistències 4, rebots 9, faltes rebudes 7; Pilotes perdudes 4, Pilotes recuperades 2 i Taps 0/0.

MÀXIM ANOTADOR, compartit Ramón J. Melgarejo (Collblanc) amb 36 minuts en pista; tirs de 2 punts 4/16  25%; tirs de 3 punts 3/9  33%; tirs lliures 15/15  100%; assistències 2, rebots 7, faltes rebudes 8; Pilotes perdudes 0, Pilotes recuperades 6 i Taps 0/1.