martes, 11 de abril de 2017

JORNADA 24 #CopaCatBQ al Gr1 Boet mes lider Sant Josep segon Vic i Uesc amb moltes opcions de Play Off i al Gr2 Els quatre classificats al Play Off tenen nom

COPA CATALUNYA MASCULINA
PRÈVIA DE LA JORNADA 24a.
Avant penúltima jornada de la fase regular

8-9 abril.
Grup 1.

• Boet a una victòria de ser campió de grup.
  • Bisbal s’allunya del descens directe, en sorprendre al Sant Josep a domicili.
  • Vic i la Uesc ferms en el seu camí cap al Play Off.
  • Artés, segueix amb opcions superant Granollers.
  • Badalonés pas important per la permanència.
  • L’average particular amb Sant Gervasi porta a la Pia a posició de descens directe.
  • Natació Sabadell no surt del Play Out i Sant Narcís no te la permanència assegurada.

84

• BASQUETPIA  SABADELL WHATS AP, 77 – MATARÓ PARC BOET, 79.
El Boet aconsegueix una treballada victòria que el fa mes líder i els sabadellencs en descens directe.
 A Sabadell, el nou líder Boet feia la primera defensa del lloc de capdavanter a la difícil pista del Bàsquet Pia, els locals  immersos en la lluita per evitar el descens directe, l’average els va portat al darrer lloc de la classificació tot i el mateix nombre de victòries, que altres dos equips, victòria visitant que deixa als maresmencs més líders, a una victòria de proclamar-se campions de grup i per la seva part els sabadellencs continuen en descens directe, en un partit que al descans els locals dominaven (32-29), però el gran tercer quart dels visitants els donava un marge prou important (50-65) a manca de deu minuts i quant tot semblava encarat al seu favor una darrera reacció dels de Sabadell va portar el marcador a un mínim (74-75), encara que els de Mataró aconseguiren finalment endur-se el partit, amb destacada actuació del seu jugador Marc Rubio 31 punts d’anotació i 31 de valoració.

• C.N. SABADELL, 45 – U.E. SANT CUGAT 68.
Els de Sant Cugat amb pas ferm cap al Play Off i els sabadellencs no poden abandonar el Play Out.
 A les Naus del Natació Sabadell, els locals en un gran moment que els ha portat a tenir opcions d’aconseguir la permanència, quant fa unes jornades lluitaven per evitar dels descens directe, rebien en el partit de la jornada i en el marc de un nou derbi vallessà a l’autentica revelació del campionat que no es altre que el jove equip de la Uesc dirigit de forma magistral per en Cesc Senpau, incontestable victòria visitant que va aconseguir desactivar la millor arma local, el canoner Jonathan Ramírez, que es va quedar únicament amb 12 punts, en un partit dominat en tot moment pels visitants que al descans ja manaven (27-33), a la represa no va canviar res i els visitants seguiren dominant el partit fins a la victòria final, amb destacada actuació del seu jugador Robert Cosials 22 punts d’anotació i el local Marc Ollé 24 de valoració.

• C.B.VIC UNIVERSITAT DE VIC, 86 – SANT NARCIS 60.
Al descans ja estava tot decidit en un extraordinari partit dels vigatans en el seu camí cap al Play Off.
A Vic els locals, tercers classificats, s’enfrontaven al Sant Narcís, vuitè, dos equips que tenien molt a prop de acomplir els seus objectius, els locals assegurar-se, una plaça de Play Off i els visitants la permanència de forma matemàtica, tot i la victòria els blancs-i-vermells encara no tenen assegurada la plaça al Play Off així com tampoc la permanència els visitants, els falta respectivament una sola victòria, en un partit dominat en tot moment pels, locals que al descans ja dominaven amb amplitud (58-29), a la represa tot i reduir lleugerament les diferencies els gironins no els era possible canviar la dinàmica del partit, amb destacada actuació dels locals Julià Garrote 34 punts d’anotació i el seu company Marc Joanola 26 de valoració.

• ARACENA CB. SANT JOSEP EL REBOST, 65 – SOL GIRONES BISBAL BASQUET, 66.
En una setmana  s’ha esfumat el liderat del “Sant Pep”. Els empordanesos s’allunyen del descens directe.
Al Centre Parroquial el Sant Josep una vegada perdut el liderat, a ben segur que  l’idea era de seguir lluitant per recuperar-lo  tot i que una de les fites de la temporada la plaça al Play Off, ja era un fet i rebia la visita de La Bisbal, el gironins lluitant per evitar el descens directe, de moment l’evitaven únicament pel average, victòria visitant que deixa als locals en segon lloc a una victòria dels líders a manca de dos partits pel final de la lliga regular i els visitants s’allunyen en una victòria del descens directe en un partit, en que tot i el domini local al descans (38-33), no acabaven de trencar el partit i els visitants retallaven distancies (48-46) a manca de deu minuts, tot i que es va entrar en el darrer minut amb 4 punts amunt pels locals, però un sorprenent parcial vissitant de (2-7), els va donar una molt important victòria amb destacada actuació del seu jugador Marc Nieto 18 punts d’anotació i el local Antonio Ruíz 20 de valoració.

• C.B. ARTÉS, 98 – C.B. GRANOLLERS, 92.
Victòria dels artesencs per mantenir opcions tot i no dependre d’ells per arribar al Play Off.
L’Artés sense marge d’error per arribar al Play Off tenia que superar al Granollers per mantenir les seves opcions i per la seva part els vallessans sense aspiracions per dalt ni per baix, buscaven competir i tenir opcions de victòria en una pista difícil, victòria local que els permet tenir encara algunes opcions de Play Off i els vallessans continuen en setè lloc, en un partit amb avantatge visitant al descans (47-54), però a la represa gran reacció local (27-14), que els va donar la victòria, amb destacada actuació dels seus jugadors Oriol Sensat i Joan Carceller 22 punts d’anotació ambós i el segon també 34 de valoració

•  A.E. BADALONES C.B., 71 – SANT GERVASI 70.
Gran remuntada dels “dimonis” als darrers minuts, camí de la permanència.
A la Plana partit vital per ambdós equips, els locals del Badalonés les últimes derrotes l’han portat a estar fora del Play Out únicament pel average i els visitants del Sant Gervasi, en la seva frenètica lluita per evitar el descens directe, en aquets moments únicament fora pel average, victòria local que deixa als de Badalona a una victòria de la permanència i una gran ocasió perduda pels de Mollet, en un partit dominat pels visitants (42-51) a la fi del tercer quart i no ha estat fins als darrers dos minuts en que un parcial de (11-0) dels locals ha concretat una gran remuntada.

• SANTA QUIRZE B.C., 74 – CB. SANTA COLOMA, 84.
La derrota condemna als vallessans al Play Out i els colomencs encara opten el cinquè lloc.
A Sant Quirze els locals a una victòria de l’equip que marcava la permanència buscaven un triomf necessari per mantenir opcions i els visitants del Santa Coloma encara amb alguna opció de poder entrar al Play Off, la volien apurar, victòria vissitant que de totes maneres deixa al “Santaco” sense opcions de Play Off i es tindrà que conformar en la lluita pel cinquè lloc, que ja seria un colofó a una gran temporada i els locals s’han quedat sense opcions de permanència i s’ho tindran que jugar tot al Play Out, el partit va estar dominat en tot moment pels visitants que al descans dominaven (31-42), a la represa els vallessans ho vàren posar tot per eixugar la diferència però el (67-72) del minut 35 va ser un moment d’inflexió, i els visitants controlaren el temp0 del partit fins al final, amb destacada actuació del local Gonzalo Baltà 21 punts d’anotació  i el visitant Alex López 21 de valoració.

• Grup 2.

·         El Roser amb una difícil victòria en la seva visita a Torreforta manté el liderat.
·         Esparreguera assoleix plaça al Play Off, superant Collblanc a domicili que encara no certifica la seva permanència.
·         La victòria del Ploms Salle a Tortosa deixa a Cantaires fora del Play Off.
·         Sese aconsegueix plaça al Play Off superant Alpicat que jugarà el Play Out.
·         Salou també te plaça al Play Off.
·         En la lluita per evitar el descens directe, la victòria del Castellar fa insuficient la del Viladecans.

81

• ARACENA AEC. COLLBLANC “B”, 60 – TENEA CB. ESPARREGUERA, 70.
Els visitants certifiquen la seva participació al Play Off i els locals encara no la permanència.
 A Fum d’Estampa, el Collblanc buscava certificar la permanència i els visitants de l’Esparreguera assegurar-se plaça al Play Off, sense oblidar la lluita pel liderat, victòria dels visitants que els dona de manera definitiva plaça al Play Off i els visitants encara no tenen garantida la permanència, en un partit en que tot i la bona sortida dels locals (14-7), els visitants reaccionaren i agafaren avantatges en el por poder inquietar el visitants, que es feren amb una important victòria, amb destacada actuació del seu jugador Pau Campaña 20 punts d’anotació i 20 de valoració.

• A.D. TORREFORTA, 75 – CAMPING BIANYA EL ROSER, 79.
ADT li posa difícil al líder en el comiat de DEVON DORSEY que signa una actuació espectacular
Al “Riu Clar Arena”, el Torreforta va poder celebrar davant del seu públic la permanència i enfront tenia un qualificat rival com el líder Roser, que una vegada aconseguida la plaça pel Play Off, només li queda mantenir el liderat, victòria visitant que permet als barcelonins mantenir el lloc capdaventer i als locals el cinquè lloc, en un partit en que es va acomiadar el jugador mes determinant de la categoria com no es un altre que Devon Dorsey que va signar una vegada mes una actuació espectacular amb 38 punts màxim anotador de la jornada i també MVP amb 51 de valoració, en un partit, amb un clar domini visitant al descans (31-48), a la represa però es va produir la reacció dels de Tarragona  que anaren reduint diferencies fins al (75-79) final, però sense posar en perill en cap moment la victòria vissitant. GRÀCIES DEVON PER LA TEVA GRAN FEINA.

• C.B. CANTAIRES TORTOSA, 85 – ZAMAR 2000 PLOMS SALLE REUS, 90.
Els ebrencs es despedeixen del Play Off en el derbi amb els del Baix Camp.
A Tortosa el partit de la jornada i derbi de les contrades tarragonines entre els locals dels Cantaires, els ebrencs apurant les darreres opcions de Play Off i el Reus, amb una còmode sisena posició, victòria dels visitants que deixen als locals sense opcions de Play Out i els visitants ara amenacen  el cinquè lloc dels tortosins en un partit amb domini local fins al descans (42-35), a la represa els visitants es feren amb el control del partit així al minut 28 esposaren per davant (53-54) i ha manca d’un minut pel final manaven (69-79) i tot i l’esforç dels locals ja no pogueren remuntar el resultat i amb gran decepció se’ls va escapar l’opció del Play Off, encara que només era una conseqüència de les darreres derrotes, amb destacada actuació del local Joel Kindred amb26 punts d’anotació i 27 de valoració la mateixa que el vissitant Xavi Costa.

• SESE, 67 – C.B. ALPICAT, 59.
El Barcelonins certifiquen la seva participació al Play Off i els lleidatans condemnats al Play Out
A Virrei Amat el Sese amb l’objectiu d’assegurar-se plaça pel Play Off, rebia la visita d’un Alpicat que volia apurar les seves opcions de sortir del Play Out, victòria local que els permet  complir el seu objectiu i els lleidatans no els quedarà altre opció, com la temporada passada que aconseguir la permanència al Play Out, en un partit que va venir molt condicionat pel (26-14) del primer quart, a la represa tot i els intents dels visitants en cap moment pogueren amenaçar la victòria local que va suposar un esclat d’eufòria entre jugadors i afecció del històric Sese, tot i la destacada actuació dels visitants Oriol Balcells amb 16 punts d’anotació i el seu company Martí Domingo 22 de valoració.

• CIUTAT VELLA, 73 – C.B. VILADECANS SANT GABRIEL, 74.
Una gran sorpresa la que va donar el Viladecans però amb un abast menor de l’espera’t.
A Barcelona el Ciutat Vella, una vegada certificada la permanència, volia millorar el seu setè lloc i els visitants del Viladecans obtenir la segona victòria de la temporada per tenir opcions d’eludir el descens directe, victòria vissitant, amb menys repercussió classificatòria de l’esperada ja que si en un principi diumenge el matí un  cop acabat el partit havien retallat les diferències am b l’equip que el precedia a la classificació, al vespre amb la victòria del Castellar les diferencies tornaven a dues victòries i de moment el average es el que els permet mantenir esperances, per la seva part els locals mantenen el setè lloc, en un partit amb lleuger domini local als descans (41-36), però a la represa reaccionaren els visitants així al minut 24 ja dominaven el marcador (44-47), a partit d’aquest moment es mantingué l’igualtat (57-58) a la fi del tercer quart, però el millor dels visitants estava per arribar així al minut 35 guanyaven de +10, el que els va permetre adjudicar-se el partit tot i la darrera reacckió dels locals que fou insuficient, amb destacada actuació del visitant Oriol Botella 23 punts d’anotació i 28 de valoració.

• VERMA ALQUILER DE MAQUINARIA C.B. SALOU, 59 – LLUÏSOS DE GRACIA, 58.
Salou certifica el seu accés al Play Off i  Lluïsos encara pot evitar el Play Out.
A Salou els locals tercers classificats depenien d’ells mateixos, una victòria els permetria certificar la seva permanència definitiva al Play Off i s’enfrontaran a Lluïsos de Gracia que volien mantenir les seves opcions amb una victòria a una difícil pista, victòria local que certifica l’accés dels locals al Play Off i per la seva part els de Gracia en cara tenen opcions d’evitar el Play Out, en un partit amb domini visitant al descans (24-32), a la fi del tercer quart es va igualar el marcador (40-42), mantenint-se l’igualtat fins al final del partit, amb destacada actuació del local Eloi Galofré 15 punts d’anotació i el visitant Oriol Plá mateixa anotació i 17 de valoració.

• C.B. SANT BOI, 71 – C.B. CASTELLAR, 81.
Gran victòria vallessana que l’apropa a evitar el descens directe.
A C’an Masallera el Sant Boi volia apurar les seves opcions per obtenir el factor pista al Play Out, fet que passava per una victòria de totes totes imprescindible i s’enfrontava al Castellar que estava lluitant per evitar el descens directe, també una victòria li podria ser suficient, amb la victòria dels vissitant els locals es queden sense el factor pista al Play Out i els visitants la victòria els permet tenir a prop evitar el descens directe, en un partit de domini visitant al descans (22-43), a la represa tot i la reacció local l’avantatge castallarenca era molt gran i no pogueren remuntar el partit, tot i la destacada actuació del seu jugador Juanma Roncero 23 punts d’anotació i 25 de valoració.

MVP i MÀXIM ANOTADOR de la jornada amb 38 punts d’anotació i 51 de valoració  Devon Dorsey (Torreforta), amb 39 minuts en pista; tirs de 2 punts 15/25  60%; tirs de 3 punts 1/3  33%; tirs lliures 5/9  55%; assistències 2, rebots 18, faltes rebudes 9; Pilotes perdudes 1, Pilotes recuperades 1 i Taps 1/0.