jueves, 27 de abril de 2017

JORNADA 25 #LigaEba GR. C/A Martorell o Calvià el Campió se sabrà al darrer partit i al C/B Mollet Campió l'acompanyarà a Fases Pardinyes. Confirmat el descens directe Sanfeliuenc i Cerdanyola

LIGA EBA
PARTITS DE DISSABTE JORNADA  25.
 PENÚLTIMA DE LA FASE REGULAR i amb horari unificat dissabte 19.00 hores
25-26.
Grup C-A.

• La derrota del líder Martorell i la victòria del segon classificat Calvia, deixa per l’ultim partit el CAMPIÓ de grup.
  • Consumat el DESCENS del “SANFE”.
  • Les dues places de Play Out entre Mataró, Barna, Sant Nicolau i Jac Sants.

81

·         ARENYS BÀSQUET JOVENTUT CITROËN CALELLA, 67 - MATARO FEIMAT 68.
Un triple a la desesperada es convertiren en tres tirs lliures que donaran la victòria a Mataró.
L’Arenys amb l’objectiu de mantenir el cinquè lloc i encara amb opcions a la quarta plaça, rebia al Mataró que amb una victòria, o una derrota de Santfeliuenc, evitaria el descens directe i podria lluitar per sortir del Play Out, victòria en el darrer sospir dels visitants que els possibilita evitar el descens directe, en un partit mol igualat que a la fi del tercer quart assenyalava empat a 48 i tot es va decidir en els instant finals quant el jugador visitant Checo va llençar un triple a la desesperada que va errar però els arbitres assenyalaren falta personal i els tres tirs lliures anotats donaren el triomf als visitants, amb destacada actuació del local Christopher Turnquest amb 19 punts d’anotació els mateixos que el visitant José Francisco Cabrera i amb el seu company David Romero 24 de valoració.

·         SABADELL SANT NICOLAU, 68 – ARACENA AEC COLLBLANC, 63.
Victòria dels sabadellencs per dependre d’ells mateixos per aconseguir la permanència.
A Sabadell el Sant Nicolau, rebia la visita del Collblanc, els de l’Hospitalet amb la permanència assegurada i els vallessans amb la possibilitat en cas de victòria d’augmentar les seves opcions de permanència, victòria local en un partit molt igualat, on de sortida han dominat els visitants, però de que de mica en mica han reaccionat el locals que han decidit el partit al seu favor en el darrer minut, amb destacada actuació del seu jugador Marc Sobrepera amb 22 d’anotació i 21 de valoració.

·         C.B. SANTFELIUENC, 84 – FLANIGAN CALVIA, 92.
Consumat el descens del “Sanfe”, la victòria dona opcions als de Santa Ponça al primer lloc.
A Sant Feliu partit de la jornada els locals amb les ultimes opcions de permanència rebien la visita del Calvià, ja classificat per les fases d’ascens, amb alguna possibilitat encara de lluitar pel primer lloc, el Santfeliuenc per arribar amb possibilitats de permanència a l’ultima jornada necessitava si o si la victòria i que aquesta es combines amb l’ensopegada del Mataró, la derrota significaria el descens automàtic i així va ser tot i el bon partit dels locals la victòria va marxar cap a les illes, que permet als de Calvià tenir opcions al primer lloc l’ultima jornada, amb un partit, amb domini inicial dels visitants i bona reacció dels “mariners”, que entraren al darrer quart amb només dos punts de desavantatge, però en el tram final els visitants es varen imposar i ja només ens queda desitjar la ràpida tornada del CBS a Eba. Jugador destacat el visitant Gabriel Torres amb 25 punts d’anotació i 27 de valoració.

·         JAC SANTS, 60 – OUTLET MOTO C.B. GRUP BARNA, 55.
El derbi pels locals que de moment surten del Play Out.
Derbi barceloní i partit de la jornada en un duel directe per evitar el Play Out entre el Jac Sants i el Grup Barna, ambdós amb deu victòries, el guanyador donaria un pas molt important, l’average particular era de +9 pels visitants, victòria local que permet als de Sants de sortir del Play Out, tot i no aconseguir l’average el que també dona opcions als visitants, en un partit igualat fins al descans (30-29), a la represa inicialment domini visitant que marxaren de +7, però la reacció local al darrer quart els va donar una important victòria, amb destacada actuació del seu jugador Ferrán Mas 21 punts i 27 de valoració.

·         C.B. CORNELLÀ, 82 – C.B. CASTELLBISBAL, 84.
Els vallessans entren en la lluita pel cinquè lloc i guanyen en un final ajustat.
A Cornellà els locals i el seus visitants Castellbisbal, igualats a dotze victòries lluitaven pel sisè lloc, que ostentaven els primers i encara amb possibilitats d’aspirar al cinquè, victòria visitants que els deixa amb opcions d’aconseguir el cinquè lloc i els locals ara son setens, en un partit amb dues cares ben diferenciades a la primera part domini visitant (37-47) i a la segona gran reacció visitant que li va faltar poc per concretar la remuntada però finalment la victòria va marxar cap al Vallès, amb destacada actuació del visitant Eric Mañes 22 punts i 29 de valoració.

·         SIMPLY OLIVAR, 74 – MULTIOPTICAS C.B. SALT, 64.
Victòria dels de Zaragoza que certifiquen la permanència, en un partit trepidant.
A Miralbueno, dos equips en gran moment el Olivar podria certificar la permanència després d’una gran segona volta el mateix que els gironins del Salt que encara tenien opcions de ser tercers, tot i no haver tancat la quarta plaça, victòria local que dona a l’equip aragonès la permanència matemàtica, en un partit amb un gran primer quart dels locals (26-9), al descans l’avantatge fou reduïda en cinc punts (42-30), però a la represa novament domini local (21-8), al tercer quart, que va ser contestat pels gironins (11-26), amb destacada actuació del seu jugador Xavier Torrent 24 punts d’anotació i 31 de valoració.

·         MADE IN MENORCA, 85  - C.B. MARTORELL SOLVIN, 81.
Derrota del líder que no pot tancar el primer lloc a Maó on als locals certifiquen el tercer lloc.
A Maó Menorca volia tancar la temporada com a local certificant el tercer lloc després d’una gran temporada encara que sense premi final i rebien la visita del líder Martorell que una victòria li donaria el primer lloc del grup, victòria local que no permet que els visitants seguin de moment campions de grup i que permet als menorquins ser definitivament tercers a la classificació, en un partit, dominat pels locals sobre tot en el segon i tercer quart, amb la suficient avantatge perquè la reacció visitant no fes perillar el seu triomf, amb destacada actuació del seu jugador Daniel Garcia 21 punts i 29 de valoració

Grup C-B.

·        Les victòries Mollet i Pardinyes i la derrota de Quart, proclamen CAMPIÓ als vallessans i els de Lleida acompanyaran als primers a les fases d’ascens a Leb Plata.
·        Consumat el DESCENS del Cerdanyola
·        Sitges i Andorra juugarán el Play Out.

79

·         BASQUET SITGES, 77 – U.E BARBERÀ TEAM VALUES, 68.
La victòria dels del Garraf els assegura el factor pista al Play Out.
A Sitges els de la capital del Garraf una vegada havien abandonat el darrer lloc volien apropar-se de manera definitiva al Play Out i davant tenien al Barberà que volia certificar el quart lloc, victòria local que confirma l’espectacular remuntada dels de la Blanca Subur que amb un 5/6 han evitat el descens directe i tindràn que defensar la permanència al Play Out amb factor pista a favor, en un partit dominat pels locals sobre tot a la primera meitat (47-38) i que a la represa han sabut mantenir l’avantatge fins al triomf final, amb destacada actuació dels locals Manel Buti i Gerard Gonzalvez i el visitant Sergi Pérez, tots ells amb 14 punts d’anotació i el també visitant Hernán Olaguibe 16 de valoració.

·         B.C. MORABANC ANDORRA, 65 – VIVE EL MANSNOU BASQUETBOL, 55.
La victòria Andorrana els permet evitar el descens directe i s’ho jugaran el tot per el tot al Play Out.
Andorra fora del descens directe únicament pel average rebia al Masnou que va certificar la permanència l’anterior jornada i podia lluitar pel vuitè lloc, el triomf local era molt important per no caure en descens directe i poder evitar definitivament el darrer lloc. Victòria local que els permet evitar el fatídic darrer lloc i ara tindran una oportunitat de permanència al Play Out, però amb el factor pista en contra, en un partit , que va venir marcat pel gran primer quart dels locals (22-8), que tot i la reacció dels visitants els locals es varen aferrar a la victòria de forma inqüestionable, amb destacada actuació del seu jugador Cinto Gabriel amb 13 punts d’anotació i el visitant Oriol Tomeu 19 de valoració.

·         C.B. QUART GERMANS CRUZ, 82 – A.E. MURO BASKET ACADEMY, 90.
Els gironins perden qualsevol opció d’estar a les fases d’ascens.
A Quart, partit de la jornada, els locals necessitaven si o si una victòria per mantenir opcions de poder accedir a fases, però sempre combinat amb una derrota de Pardinyes, per la seva part el seu rival Muro encara tenia opcions pel vuitè lloc, hi va passar tot al contrari pels interessos dels locals derrota lo que els deixava sense opcions i tot i la gran temporada, potser els ha faltat força als darrers partits i no han pogut arribar al premi desitjat de tornar a les fases d’ascens a Leb Plata, en un partit amb lleuger domini local a la primera part (47-43), però a la represa els illencs han estat superiors i  els ha portat a la victòria i a dependre d’ells per obtenir el vuitè lloc final, amb destacada actuació dels seus jugadors Markel Givens 25 punts i Mahamadou Diop 22 de valoració.

·         U.B. SANT ADRIÀ, 88 – C.B. VALLS NUTRION, 81.
Els adrianencs mantenen opcions de lluitar pel cinquè lloc fins al darrer partit.
A Sant Adrià l’Ubsa, sisè classificat i encara poden optar al cinquè lloc rebia al Valls, vuitè, i amb opcions de ser sisè, victòria dels locals que després d’una gran temporada opten al cinquè lloc, en un partit on el triomf es va concretar al darrer quart, al qual es va arribar amb avantatge dels visitants (66-67), però el darrer parcial de (22-14) va donar el triomf a l’Ubsa amb destacada actuació del seu jugador Alberto Reyes 21 punts d’anotació i 23 de valoració.

·         RECAMBIOS GAUDI C.B. MOLLET, 104 . C.B. CERDANYOLA AL DIA, 71.
Derbi de contrastos amb l’alirón dels locals i el descens dels visitants.
 A Mollet derbi vallessà entre el locals líders i el Cerdanyola  cuer, els molletencs una victòria els donaria de forma definitiva el primer lloc del grup i als visitants una derrota els podria portar al descens, victòria local que els dona el primer lloc del grup de forma definitiva i que condemna als d’Agustí Forné al descens, en un partit sense color i amb domini abassegadors dels molletencs que al descans ja dominaven (56-36), amb destacada actuació dels seus jugadors l’incombustible Xavi Costa 20 punts d’anotació i Ramón Espuña 25 de valoració

·         BBA. CASTELLDEFELS, 70- PHYSIC C.B. IGUALADA, 75.
Els locals no poden celebrar la permanència amb una victòria i els de l’Anoia son cinquens.
A Castelldefels els locals amb els deures fets, per haver aconseguit la permanència, rebien a l’Igualada, setè i amb opcions de lluitar pel cinquè lloc, victòria visitant que els situa en cinquè lloc, en un partit amb moltes alternatives, desprès d’un primer quart pels de l’Anoia els locals replicaren al segon quart arribant al descans dominant (42-39), a la represa va continuar l’igualtat i tot es va decidir de forma favorable als igualadins en un darrer quart molt encertat (13-21), amb destacada actuació d’un dels jugadors mes importants Eduard Tejero 22 punts d’anotació i 23 de valoració.

·          PALMA AIR EUROPA, 72- C.B. PARDINYES 79.
Els de Lleida aprofiten l’ocasió i ja tenen el bitllet per les fases d’ascens a la Leb Plata.
Finalment tant el club, com la Paeria, la Diputació i els Esponsors fan possible la participació de Pardinyes a les Fases. ENHORABONA.
A Palma, partit de la jornada, entre els locals cinquè classificat i el Pardinyes, segon, que es trobava a una victòria de les fases, lo que també aconseguiria si no guanyes Quart, victòria dels visitants que els porta a consolidar el segon lloc i l’accés a les FASES, en un partit amb domini dels de la Terra Ferma fins al descans (37-42), a la represa reacció local que va dur, el partit a un empat a 59, a manca de deu minuts moment en que els groc-i-negres varen agafar el control de la situació i resoleren al seu favor, amb destacada actuació dels seus jugadors Kregor Hermet 21 punts d’anotació i Xavier Mendiburu 29 de valoració.

MVP de la jornada amb 31 de valoració Xavier Torrent (Salt), amb 38 minuts en pista; tirs de 2 punts 5/6  83 %; tirs de 3 punts 2/8  25%; tirs lliures 8/8 100%; assistències 3, rebots 1, faltes rebudes 10, pilotes perdudes 1 i pilotes recuperades 3, Taps 0/0.

MÀXIM ANOTADOR de la jornada, compartit per l’esmentat Gabriel Torres (Calvià) i per Markel Givens (Muro) ambdós amb 25 punts en Torres, amb 32 minuts en pista; tirs de 2 punts  10/12  83%; tirs de 3 punts  0/2  0%; tirs lliures  5/5 100%; assistències 1, rebots 4, faltes rebudes 4, pilotes perdudes 4 i pilotes recuperades 1 i Taps  0/0.