miércoles, 8 de marzo de 2017

JORNADA 19 #CopaCatBQ Gr1 LIDERAT COMPARTIT Sant Josep i Boet al Gr1 i Roser lider al Gr2

COPA CATALUNYA MASCULINA
PARTITS DE DISSABTE I LA PRÈVIA DE LA JORNADA 19a.

4-5 Març.
Grup 1.

• SORPRESES  a Sabadell, el Natació supera al Vic i a Sant Quirze cau derrotat el líder Sant Josep.
  • CO-LIDRAT Sant Josep i Boet
  • Triple EMPAT al quart lloc Santa Coloma, Artés i Uesc.

66

• 86-55: Una cistella sobre la botzina consuma la sorpresa.
A Sabadell, enfrontament entre els locals del Natació i el Vic, dos equips amb objectius contra oposats els locals estaven fora del descens per una sola victòria, ara dues i els visitants per la seva part, tercers classificats,  a una victòria del segon i el mateix marge del tercer. Victòria local en un partit amb bona sortida dels sabadellencs (23-13) al primer quart, els d’Osona reaccionaren i de mica anaren remuntant arribant als darrers segons amb un (83-85), però en aquell moment va sorgir el jugar franquícia dels locals el sabadellenc Jonathan Ramírez que va anotar el triple definitiu sobre la botzina, que es va convertir amb 48 punts el màxim anotador de la jornada i amb 48 d valoració MVP de la jornada.

• 66-55: Nova victòria dels del Maresme, tot i l’oposició gironina.
A Mataró el Boet, segon classificat, a una victòria del líder volien estar preparats, per un possible error del líder i per la seva part els visitants del Sant Narcís, equip que marcava la salvació, si podia voldria augmentar el seu avantatge, amb el Plau Out. Victòria local, però no sense dificultats, en un partit en que al descans els locals dominaven (34-22), a la represa però els de Girona vàren sorprendre als locals, amb un parcial de (12-21), per tant tot per decidir en els darrers deu minuts, arribant al darrer minut amb un (55-52), inquietant pels locals i amb esperances de poder donar la sorpresa per part dels visitants, però un increible parcial dels locals (11-3), va resoldre l’enfrontament, que va permetre al “taronges” situar-se com a co-liders, amb destacada actuació dels locals Carles Canals i Marc Hermoso amb 11 punts d’anotació i 14 de valoració i els visitant Isaac Valera 11 punts d’anotació

• 77-67: Els locals decideixen amb una molt bona primera part i ja son a la lluita pel Play Off.
A Sant Cugat la Uesc rebia la visita de la Bisbal, els vallessans, candidats al Play Off, amb atenció, al partit de la jornada, i els visitants intentant reduir el desavantatge amb el novè lloc per poder sortir del Play Out. Victòria local que els permet compartir amb altres dos equips la quarta plaça, valida pel Play Off, en un partit on fins al descans el domini fou local (40-28), a la represa va continuar la mateixa tònica però en cap moment no varen acabar de marxar en el marcador, però sense que els de l’Empordà posessin en perill el triomf local, amb destacada actuació del jugador local Robert Cosials  22 punts i 20 de valoració.

• 84-74: El “Santaco” entren de ple en la lluita pel Play Off.

A Santa Coloma, partit de la jornada, els locals amb l’oportunitat d’atrapar a la classificació, al seu visitants l’Artés, quart classificat, la victòria local, per accedir al Play Off, quedaria a expenses del average favorables als artesencs de +26 i també d’altres resultats  i per la seva part els visitants podrien allunyar a un possible rival. Victòria local en un partit  molt igualat, tot i el domini local dins al descans (41-34), a la represa reacció dels artesencs que igualaren el marcador, en el darrer quart, l’encert dels locals fou determinant, per la resolució ce l’enfrontament, amb destacada actuació tot i el resultat dels visitants Albert IIla 18 punts d’anotació i Edu Boja21 de valoració.

• 76-74: Últim minut decisiu per la victòria local.
A Badalona, els locals del Badalonés, a dues victòries del Play Out, vuitè lloc, rebien la visita de l’equip que tanca la classificació, Bàsquet Pia, els sabadellencs en aquest moment estan a una victòria de sortir del descens directe. Victòria local en un partit que els visitants dominaven al descans (38-45), a la represa els badalonins igualaren el partit, entrant en el darrer  minut amb un mínim avantatge local  (72-71), que mantingueren fins al final, amb aquest resultat els locals agafen un clar avantatge sobre la zona de permanència i els visitants segueixen en descens, a dues victòries del Play Out, amb destacada actuació dels seu jugador Pau Viladomat 26 punts i 26 de valoració.

• 92-89: A la prorroga  cau el líder al Vallès i els locals s’allunyen del descens directe.
A Sant Quirze els locals rebien la visita del Sant Josep, els locals, a una victòria dels llocs de descens directe i els visitants líders, el Sant Pep de totes maneres, els darrers partits els seus rivals els havien posat amb problemes, el que feia concebre esperances als vallessans, encara que els grocs-i-liles en cas de dificultats sempre tenen una carta amagada per resoldre la situació, aquesta vegada no va ser així en un partit extremadament igualat, al descans (36-33), a la represa es va mantenir el mínim avantatge local i en el darrer quart els visitants amb dos tits lliures aconseguiren portar el partit a la prorroga i en el temps extra un parcial de (11-8), va fer caure el partit a favor dels vallessans que sempre portaren l’iniciativa, amb destacada actuació del visitant Gerard Blat 33 punts d’anotació i 36 de valoració.

• 58-66 El derbi pels visitants en una segona part espectacular.
A Mollet derbi vallessà entre els locals del Sant Gervasi i el Granollers, ambdós equips amb diferents objectius els locals, fora del descens directe, per una única victòria, i els visitants, en setè lloc, però allunyats, tres victòries del quart lloc. Victòria local que deixa als locals en situació molt compromesa i als visitants, ara a dues victòries del Play Off, el partit fins al descans va estar dominat pels local (40-33), però una alarmant falta d’encert dels locals a la represa, només tres punts en el tercer quart, va permetre als visitants posar-se per davant en el marcador, tot i que els locals encara aconseguiren empatar a 55-55 a manca d’un minut, en els darrers instants un altre parcial de (3-11), va decidir, en un partit on destacaren  el local B. Johnson amb 15 punts d’anotació i el visitant David Martínez 20 de valoració.

Grup 2.

·         El Roser fa una primera defensa amb èxit del liderat.
·         Esparraguera i Reus guanyen amb dificultats Viladecans i Castellar.

70

• 58-60: Fregant la sorpresa fins al darrer sospir.
 A Viladecans, els locals cuers, rebien la visita de l’Esparreguera, equip que acabava de perdre el liderat, els locals buscaven una victòria per reduir distancies amb els equips que el precedeixen i els visitants la reacció, ja que els hi perillava el segon lloc, finalment victòria visitant en un partit en que els locals no donaren el braça a torce en cap moment, així al descans l’avantatge era mínim pels visitants (37-38), a la represa el marge es va augmentar (46-50), però en el darrer quart tot i augmentar  l’avantatge (52-58) no eren definitius i es va entrar en el darrers minuts amb (56-58) i ambdós equips tingueren les opcions però una cistella per cada equip ho va deixar tot igual, els visitants continuen segons i els locals com a cuers.

• 74-80: Els tortosins decisius en el tram final del partit.
Salou, amb les càmeres de TV de Bàsquet En Joc, com a testimonis,  el partit de la jornada entre els locals, tercer classificat, i els Cantaires, quart classificat, els locals igualats amb el segon classificat i per la seva banda els visitants, tenien la pressió del cinquè, per tant un partit de diferents lectures, la victòria visitant va ser molt treballada superant monets de domini i encert local i  a l’inversa igual, però el 68-75 dels darrers minuts desprès d’un parcial de (0-8), va ser definitiu i la victòria va ser pels de Claudio Prieto. Jugador destacat el visitant Joel Kindred 25 punts d’anotació i 34 de valoració.

• 52-62: El derbi pels de “Virrei Amat” que segueixen de prop el Play Off.
A Gràcia derbi barceloní entre els Lluïsos i el Sese, els de la Plaça del Nord amb l’intenció de sortir el més aviat possible del Play Out, objectiu, que en estava a dues victòries i els de Virrei Amat, una  victòria, que depenent del resultat de Salou els podria fer recuperar el quart lloc i la tornada al Play Off. Victòria visitant que deixa als locals a tres victòries de salvació i els visitants segueixen en cinquè lloc, empatats amb el quart, el partit va estar igualat fins al darrer quart en que el (12-22) va decidir l’enfrontament amb destacada actuació del visitant Carles Vidal 14 d’anotació i el local Medir Tena 19 de valoració.

• 66-76: La victòria visitant capgira la situació d’ambdós equips a la classificació.
A Tarragona es trobaven el Torreforta, setè, i el Ciutat Vella, vuitè, situats a la part tranqui-la i aspirant a millorar la seva classificació i separats per una única victòria i que venien  d’una derrota els locals i els visitants d’una victòria ambdues, d’ampli marge, nova derrota dels locals que perden el setè lloc en benefici del seu rival, en un partit amb igualtat al descans (38-38), però a la represa els visitants agafaren l’iniciativa o s’emportaren la victòria cap a Barcelona, amb destacada actuació del seu jugador C. Llobet 24 punts d’anotació i 32 de valoració.

• 79-72: Els lleidatans aguanten el ritme del líder fins al descans.
A l’Estació del Nord enfrontament entre els locals del Roser i l’Alpicat, els locals defensaven el liderat en solitari obtingut l’anterior jornada, per tant una victòria li permetria mantenir el marge sobre els perseguidors,  i els visitants en la seva lluita, per la permanència. Victòria local que els confirma en el liderat superant, amb dificultats, a un equip que lluita per la permanència, al descans domini visitant (34-40), a la represa encara aguantaven els visitants i no fou fins al final del tercer quart en que els locals es posaren davant en el marcador (58-54) i fins al final del partit en que els locals consolidaren el seu avantatge, amb destacada actuació del visitant Victor Vinos 24 punts d’anotació i el local Xavi Assalit 30 de valoració.

• 67-83: El primer quart va ser decidiu en el desenllaç del partit.
A Sant Boi, els locals en zona de Play Out, rebien la visita del Collblanc, equip que marcava la permanència, la victòria dels locals els permetria tenir opcions de millorar el factor pista i els visitants allunyar-se de la zona de permanència. Victòria visitant fonamentada en un espectacular primer quart (13-28), que pràcticament va fer impossible la reacció local, que només vàren reduir lleugerament el desavantatge al tercer quart, però que els visitants tornaren a augmentar en el tram final, amb destacada actuació del visitant Marc Subirachs amb 20 punts d’anotació i 30 de valoració.

• 66-70. Reacció local però sense poder confirmar la remuntada.

Al Puigvert enfrontament entre Castellar i Ploms Salle, dos equips amb dinàmiques oposades, els locals intentant allunyar-se del descens i millorar la seva situació en el Play Out i els de Reus, en sisè lloc i amb una trajectòria ascendent. El partit va estar dominat pels visitants, fins al descans, amb un clar (28-40), a la represa els locals aconseguiren estar sempre dintre del partit, però quant varen empatar el partit al començament del darrer quart (55-55), la superioritat dels del Baix Camp a la “pintura” no va permetre, que els vallessans materialitzessin la remuntada i tot i que amb (66-69)  a manca de 31 segons  tingueren possessió de pilota, no aconseguiren anotar i es va consumar la victòria visitant.

MVP i MÀXIM ANOTADOR de la jornada amb 48 de valoració i una anotació de 48 punts  Jonathan Ramírez (CN. Sabadell), amb 27 minuts en pista; tirs de 2 punts 7/14  50%; tirs de 3 punts 11/15  73%; tirs lliures 1/1 1060%; assistències 2, rebots 8, faltes rebudes 4 i Taps 0.