jueves, 23 de marzo de 2017

JORNADA 21 #CopacatBQ • Gr1 Sant Josep, Boet, tot i les dificultats continuen en la lluita pel liderat. • Vic, tot i l’ensopegada a Mollet, manté el tercer lloc per l’average amb la Uesc, que es quarta, en Play Off. Gr 2 • Esparreguera, lider i Roser, segon, i Salou, tercer, guanyen els seus partits • El Sese guanyador del Viladecans torna al Play Off, aprofitant la derrota de Cantaires a Gracia.

COPA CATALUNYA MASCULINA
JORNADA 21a.

18-19 Març.
Grup 1.

• Sant Josep, Boet, tot i les dificultats continuen en la lluita pel liderat.
  • Vic, tot i l’ensopegada a Mollet, manté el tercer lloc per l’average amb la Uesc, que es quarta, en Play Off.
  • Artés i Santa Coloma s’allunyen a una i dues victòries.
  • El derbi de Sabadell, pel Natació que deixa al Bàsquet Pia, en descens.

83

• 62-75: Els empordanesos perden de moment el factor pista al Play Out.
A la Bisbal, els locals en la seva lluita per sortir del Play Out, tot i que la salvació estava a tres victòries, rebien la visita del Granollers a la mateixa distància però del Play Off, una mica allunyats, però encara tot es possible. Victòria visitants que els deixa en el mateix lloc, el setè, i als locals de moment perden el factor pista al Play Out, en un partit on el descans els vallessans ja dominaven (29-41), a la represa tot i una lleugera reacció local que va portar el partit al (61-67) a manca de dos minuts un darrer parcial de (1-8), va acabar de decidir la sort de l’enfrontament, amb destacada actuació del visitant F. Nadal 21 punts d’anotació i 21 de valoració.

•  85-73: Els del maresme resolen en un espectacular darrer quart.
A Mataró un dels partits de la jornada entre el Boet, co-lider, i l’Artés, cinquè, però amb les mateixes victòries del quart, la derrota complicaria, a qualsevol dels dos, en les seves aspiracions, potser mes al visitants, per poder retornar al Play Off. Victòria local en un partit igualat fins al descans (41-41), a la represa, els visitants varen fer un pas endavant i marxaren de nou punts en el marcador i amb moltes opcions de victòria, però en els darrers deu minuts es va produir una gran reacció local amb un parcial de (30-9), que els va portar a la victòria final, amb destacada actuació del visitant Edu Boja 24 punts d’anotació i el local Marc Rubio, amb la mateixa anotació i 32 de valoració.

• 79-76: Tot i les dificultats victòria vallessana per consolidar-se al Play Off.
A Sant Cugat la Uesc rebia la visita del Sant Narcís, els visitants volien mantenir sinó augmentar el marge amb el Play Out i els vallesans la plaça de Play Off aconseguida la setmana passada. Victòria local que els consolida no solament la quarta la plaça sinó que tenen opcions de lluitar pel tercer lloc i els visitants, mantenen la seva situació, en un partit, amb domini local (41-29), al descans, gracies a un extraordinari primer quart, a la represa reacció visitant fins arribar a reduir la diferencia fins al (74-69) a manca d’un minut, però els locals resistiren la pressió visitant i s’adjudicaren una important victòria, amb destacada actuació del visitant Pau Jucafresa 18 punts d’anotació i el local Robert Cosials 20 de valoració.

• 65-75: Els líders superen amb nota la seva visita al seus veïns de Santa Coloma.
A Santa Coloma l’altre partit de la jornada entre l’equip local que no es volia allunyar del Play Off, a una victòria, i el líder Sant Josep, que no tenia marge d’error per mantenir el liderat, per tant molt en joc en un derbi entre veïns. Victòria visitant que els manté en el liderat i per la seva part els locals ara tenen el Play Off a dues victòries, en un partit que es va mantenir igualat fins al tercer quart (45-46), en el darrer quart els badalonins varen exercir de líders, tot i que certa igualtat es va mantenir fins a manca de tres  minuts (53-56), però a partir d’aquest moment les diferencies anaren augmentant fins al final de partit, amb destacada actuació del visitant Pedro Cuestas 27 de valoració i el local Alex López 28 de valoració.

• 73-60. El derbi de Sabadell pel Natació, de camí cap a la salvació, que deixa tocat a la Pia.

A Sabadell a les Naus del Natació derbi amb la visita del rival local, Bàsquet Pia, hi havia molt en joc, ambdós equips separats, per dues victòries, els visitants en descens directe i els locals en Play Out, i també era important l’average favorable a la Pia +8. La victòria local els deixa en aquest moment en el Play Out, amb el factor pista, i a dues victòries de la permanència i als visitant en descens directe, com últim classificat, a dues victòries del Play Out, en un partit molt igualat als descans (35-33), a la represa va continuar la mateixa tònica (52-53), per tant tot per decidir amb deu minuts, a partir de l’empat a 65, en el darrer minut, totes les avantatges foren locals fins al final del partit, amb destacada actuació del local Jonathan Ramírez amb 35 punts d’anotació, màxim anotador de la jornada i 31 de valoració.

• 84-83: Un cara o creu que deixa als local a prop de la salvació i complica als visitants.
A Sant Quirze, els locals, a dues victòries de la permanència, rebien al Badalonés, que es trobava a l’inversa a la mateixa diferencia amb el Play Out, una victòria pels locals per apropar-se a la salvació i als visitants per allunyar-se de la zona de perill. Triomf local en un final ajustat que deixa al locals a una victòria de la salvació i al visitant a la mateixa distancia amb el Play Out, que ara ocupen els vallessans, en un partit igualat, al descans (40-42), a la represa els de Badalona ampliaren el seu avantatge fins al (56-64), però en el darrer parcial els locals aconseguiren remuntar el resultat, tot arribant  al darrer minut amb un (79-80), per tant amb opcions pels dos equips i en els darrers instants amb (82-83), els visitants varen errar dos tirs lliures que els podien haver donat el triomf però no va ser així ja que els locals, de la ma de Ricardo Baltà, si que els va encertar i va donar el triomf als vallessans, en un partit on va destacar amb llum pròpia el seu germà Gonzalo Baltà, amb 31 punts d’anotació i 36 de valoració.

• 90-83: Victòria local que confirmar el malefici dels osonencs al Vallès.
A Mollet duel desigual entre els locals del Sant Gervasi a una victòria del descens i el Vic, per seguir en la seva lluita per mantenir la tercera plaça, a la realitat el partit no va ser desigual, o potser una mica si, però favorable al molletencs, la victòria local els dona mes opcions d’eludir el descens directe,  a dues victòries i als visitants ara veuen amenaçat el tercer lloc, el partit fins al descans el domini fou pels locals (44-30), a la represa va venir la reacció dels jugadors de Dídac Herrero amb un parcial de (19-29), per tant l’avantatge local va quedar reduïda a 4 punts i en els darrers deu minuts quant semblava que podria venir la remuntada visitant amb (74-73 a manca de dos minuts, els vallessans amb molt encert i amb un parcial final de (16-10), certificaren una victòria vital, amb destacada actuació del seu jugador D. Montes amb 20 punts d’anotació i 22 de valoració.

Grup 2.
·         Esparreguera, lider i Roser, segon, i Salou, tercer, guanyen els seus partits
·         El Sese guanyador del Viladecans torna al Play Off, aprofitant la derrota de Cantaires a Gracia.

75

• 59-76: Un mal començament condemna al santboians.
A Sant Boi, amb les càmeres de Basquet en Joc de la Xarxa de TV, els locals en Play Out, però amb el perill encara del descens directe, rebien al Ciutat Vella, que encara no te la permanència assegurada.  Victòria visitant que deixa als locals amb la mateixa situació a tres victòries del descens directe, però ja condemnat al Play Out i amb el factor pista favorable també a tres partits, i als visitants, encara no tenen la permanència garantida, en un partit que va venir marcat pel primer quart molt favorable als visitants (8-21) i tot i que els locals reaccionaren al segon quart (26-28), no va tenir continuïtat a la represa i de mica els visitants aprofitant el desencert local  ja marxaren definitivament en el marcador, amb la destacada actuació del local Raúl Fernández 23 punts d’anotació i 23 de valoració, la mateixa que el visitant José Antonio Bernuz.

• 56-59: La remuntada del cuer quasi superar a un equip de Play Off.
Al Viladecans, encara amb opcions de sortir del descens directe, a dues victòries, rebia al Sese, que lluitava per poder entrar al Play Off, a una victòria. El treballat triomf visitant deixa als locals amb la mateixa situació i als barcelonins, combinat amb l’ensopegada de Cantaires, en lloc de Play Off, el partit fins al descans el dominaven els  visitants (22-33),  a la represa els locals varen sorprendre i de quina manera que deixaven l’electrònic a la fi del tercer quart amb empat a 45 i ràpidament amb avantatges curts, es posaren per davant en el marcador, arribant al darrer minut amb (56-55), a partir d’aquest moment l’encert en els tirs lliures va donar la victòria als visitants, amb destacada actuació del seu jugador Aitor Andrés amb 21 punts d’anotació i 17 de valoració.

• 84-61: Els del Baix Camp superen amb claredat als de la terra ferma.
A Reus el Ploms Salle, sisè classificat, amb el Play Off, bastant allunyat a tres victòries, rebia als lleidatans de l’Alpicat, que tenien la salvació a la mateixa distància. Victòria còmode dels locals que  deixa ambdós equips amb la mateixa situació, en un partit en que el desenvolupament del qual va venir molt marcat per un esplèndid primer quart dels local (30-15) i de mica en mica anaren ampliant el marcador, tot i la destacada actuació del visitant Víctor Vinos amb 23 punts d’anotació i 28 de valoració.

• 82-61:  Els graciencs superen amb claredat als tortosins que cauen del Play Off.
A l’Ex-Vila de Gràcia els Lluïsos, a dues victòries de la salvació, amb necessitat de retallar la distancies, amb la salvació, s’enfrontaven als tortosins dels Cantaires, en quarta posició, però pressionats pel cinquè, que només els separa l’average. La victòria local els deixa a una sola victòria dels llocs de salvació i als visitants perden seu lloc al Play Off, en un partit on de sortida els barcelonins agafaren ja les primeres avantatges (23-7), tot i la reacció vissitant al segon quart, novament els locals al tercer quart marcaren una diferencia que ja era insalvable pels del Baix Ebre, amb destacada actuació del local Marcos Abrines amb 20 punts d’anotació i 17 de valoració.

·          97-47: Els barcelonins, segueixen optant al liderat, amb una extraordinari inici de partit.
 En partit matinal de diumenge, El Roser, segon classificat, només separats del liderat pel average, rebien al Collblanc, equip que marca la salvació, per tant els locals només els hi valia la victòria per poder pressionar al líder, victòria molt clara dels locals que mantenen intactes les seves aspiracions, per la seva part els visitants ara tenen el Play Out a una sola victòria, en un partit en que als descans pràcticament ja estava vist per sentència amb el (45-17) i amb una segona part de pur tràmit, amb destacada actuació dels locals Joan Gavaldà 19 punts d’anotació i Albert Sulleva 25 de valoració.

• 82-73. Els  salouencs segueixen amb el seu  brillant camí cap al Play Off.
A Salou, derbi tarragoní entre els locals, tercer classificat, però amb els perseguidors, a una victòria i el Torreforta amb el Play Off a tres victòries, esgotant la seves darreres opcions. Victòria que els manté en la tercera plaça i als visitants ara tenen mes a prop les fases de permanència, a dues victòries, que el Play Off a quatre, el partit va començar amb una bona sortida local (25-16), que els visitants ràpidament varen retallar (43-38)  al descans, a la represa es vàren mantenir les diferencies, que al darrer quart finalment ampliaren els locals, tot i que a manca de cinc minuts pel final els visitants es posaren (68-70), la reacció local va ser immediata, amb un darrer parcial de (14-3) per tancar el partit, amb destacada actuació (com de costum) del visitant Devon Dorsey 33 punts d’anotació i 40 de valoració MVP de la jornada

• 65-75 El líder imposa la seva llei al Vallès, superant a un lluitador equip local.
Al Puigvert de Castellar, els locals rebien la visita del líder Esparreguera, els dos equips, buscaven una important victòria amb objectius oposats, els locals per assegurar-se la distància amb el descens directe i millorar en el Play Out i els visitants per mantenir el liderat. Victòria dels visitants que els permet mantenir el liderat i deixa als visitants  dues victòries dels descens directe, condemnat al Play Out i amb poques opcions de tenir factor pista, en un partit, amb domini visitant al descans (28-38), a la represa seguia el domini dels d’Oscar Navarro, ja que tot i que els locals inicialment reduïren diferencies (35-40), amb un parcial de (0-12) els visitants tornaren a marxar en el marcador, en el darrer quart i manca de quatre minuts pel final del partit els vissitant es posaren amb un +22, (48-72) però els vallessans no defalliren i treien forces de no se sap on, aconseguiren reduir la diferencia a 10 punts, amb un darrer parcial de (17-3), amb destacada actuació del visitant  M. Jorba 20 punts d’anotació i 19 de valoració.

MVP de la jornada amb 40 de valoració  Debon Dorsey (Torreforta), amb 39 minuts en pista; tirs de 2 punts 14/18  77%; tirs de 3 punts 0/0  0%; tirs lliures 5/11  45%; assistències 0, rebots 14, faltes rebudes 10; Pilotes perdudes 3 Pilotes recuperades 1 i Taps 0.

MÀXIM ANOTADOR de la jornada amb 35 punts Jonathan Ramírez (CN Sabadell), amb 34 minuts en pista; tirs de 2 punts 6/8  75%; tirs de 3 punts 5/15  33%; tirs lliures 8/10  80%; assistències 1, rebots 3, faltes rebudes 0. Pilotes perdudes  1,  Pilotes recuperades 3 i Taps 0.