jueves, 16 de marzo de 2017

JORNADA 20 #CopaCatBQ Gr1 Sant Josep i Boet, co-liders, i Vic, tercer, amb pas ferm.Gr2 La derrota del Roser, porta novament al líderat a l’Esparraguera

COPA CATALUNYA MASCULINA
PARTITS DE DISSABTE I LA PRÈVIA DE LA JORNADA 19a.

11-12 Març.
Grup 1.

·        Estem entrant a la recta final de la fase regular i l’igualtat presideix pràcticament tots els partits i es lluita cada pilota com si fos l’ultima, el que fa mes gran la nostra competició.

• Sant Josep i Boet, co-liders, i Vic, tercer, amb pas ferm.
  • La Uesc entra al Play Off i Artés, cinquè, a l’expectativa.
  • El derbi Sant Narcis vs Bisbal, pels locals.

69

• 70-53: El derbi gironí dominat en tot moment pels locals.
A Girona i amb les càmeres de TV com a testimonis, el derbi entre  Sant Narcís i la Bisbal, els local equip que marca la permanència i els visitants a dues victòries dels primers en zona d Play Out, per tant la victòria, als locals, els faria donar un pas important i als visitants tenir mes a prop la salvació l’average en aquest moment es favorable als locals  +10, el partit va estar dominat en tot moment pels locals al descans (42-26), a la represa l’encert dels locals va baixar en percentatge, però  els visitants, tot i retallar en algun moment les diferencies, en cap moment varen entrar de ple en el partit i així els locals mantenen les diferencies amb la zona de permanència, amb destacada actuació del jugador local Isaac Valera 20 punts d’anotació i el visitant Roger Oliva 20 de valoració.

•  67-72: Els locals varen fregar la sorpresa i tingueren opcions fins al final.
A Granollers els locals rebien la visita del Boet, els locals en les darreres jornades havien recuperat posicions i eren a dues victòries del Play Off, i els visitants eren co-liders i havia estat confirmat el resultat del seu partit amb Badalonés, desestimant el Comitè d’Apel·lació el recurs d’aquets últims. El partit va estar emmarcat amb igualtat, però amb lleuger domini local, així al descans el marcador era de (40-35), a la represa tot i la reacció visitant no va ser fins al minut 36 en que els de Mataró es posaren davant en el marcador (61-65), però els locals no donaven el seus braç a torce i es va entrar en el darrer minut (66-68) i només un parcial de (1-4) en els darrers instants va decantar la sort del partit pels visitants, que es mantenen co-liders, amb destacada actuació del visitant D. Nharro 18 punts d’anpotació.

• 85-78: La reacció visitant al tercer quart va posar en perill la victòria local.
L’Artés que després de moltes jornades havia caigut del Play Off, encara que només pel average, rebia la visita del Sant Gervasi, en la lluita per la permanència a una victòria del descens directe. El partit de sortida i com era previsible a priori era de domini local (46-40), però a la represa els vallessans reaccionaren i donaren la volta al resultat (60-64), per tant tot quedava obert pels darrers deu minuts, però l’incertesa va durar poc ja que un parcial de (17-0) en els set primers minuts del quart foren definitius per la sort del partit, amb destacadíssima actuació del jugador local Roger Portella màxim anotador de la jornada amb 35 punts d’anotació i  MVP amb 49 de valoració.

•  50-73: Victòria dels vallessans que els porta a llocs de en Play Off.

Badalonés a la zona tranqui-la rebia la visita de la Uesc, els visitants buscaven una victòria que els podria mantenir en la lluita pel Play Off i els locals una millora a la classificació, la victòria visitant situa als de Cesc Senpau en lloc de Play Off, en un partit amb lleuger domini visitant fins al descans (31-35), però a la represa el domini visitant va anar a més fins a la victòria final, amb destacada actuació dels locals Marc Hueso 13 punts d’anotació i Marc Arnau 13 de valoració la mateixa que els visitants Costa i Sanahuja.

• 85-79: Els osonencs segueixen en ratxa i els colomencs cauen del Play Off.
A Vic el partit de la jornada entre els locals tercers classificats i el Santa Coloma que havia entrat per primera vegada amb plaça de Play Off, els locals buscaven una victòria per mantenir la seva posició i els visitants, per la seva part el triomf els podria portar a lluitar pel tercer lloc i la derrota despenjar-los de la quarta plaça, l’average era favorable als visitants +2. La victòria local els manté en tercer lloc i els visitants cauen al sisè, en un partit amb domini local de sortida i amb encert en el tir dels dos equips, al descans (50-40), a la represa va baixar l’encert anotador, però els locals encara augmentaren en sis punts el seu avantatge i en el darrer quart gran reacció visitant fins al (74-72) a manca de dos minuts, però en els darrers instants a tornat el domini local, amb un darrer parcial de (11-7), amb destacada actuació del local Julia Garrote 19 punts d’anotació i el visitant Nil Vidal 20 de valoració.
Partits per demà diumenge.

• 73-76. El derbi pels visitants que fan un pas important cap a la permanència.
A Sabadell derbi entre el Bàsquet Pia darrer classificat i el Sant Quirze, amb dues victòries més, els sabadellencs necessitaven la victòria com a baló d’oxigen i els visitants podrien marcar ja distancies amb el descens directe, l’average era pels visitants +25, victòria visitant que situa  als sabadellencs, en descens directe, encara que per una sola victòria i els santquirzencs ara tenen tres victòries de marge amb el descens i en aquets moments en zona de salvació, el partit va estar molt igualat, al descans amb avantatge visitant (35-38),  a la represa va continuar la mateixa tònica amb empat a 49 a la fi del tercer quart, per tant tot per decidir amb deu minuts, l’igualtat es va mantenir fins a manca de dos minuts (64-66), a partir d’aquest moment les avantatges sempre foren visitants fins al final del partit, amb destacada actuació del visitant Ricardo Baltá amb 31 punts d’anotació i 26 de valoració.

• 77-69: El “Sant Pep” manté el co-liderat no sense dificultats.
A Badalona, els Sant Josep, que va perdre el liderat en solitari a Sant Quirze rebia la visita d’un altre equip del Vallès, el Natació Sabadell, que venia de guanyar al Vic, per tant enfrontament vital pels locals i molt important pels vallessans, en la zona de permanència. Després d’una bona sortida dels locals els visitants reaccionaren i e posaren amb avantatge al descans (31-36), a la represa un parcial de (15-0) dels locals els va donar un avantatge que mantindrien fins al final del partit, amb destacada actuació del visitant Jonathan Ramírez 32 punts d’anotació i el local Antonio Ruiz 31 de valoració.

Grup 2.

·         La derrota del Roser, porta novament al líderat a l’Esparraguera i al Sese a l’espectativa.
·         Cantaires i Salou continuen en Play Off.
·         Castellar li posa dificil al Torreforta.

60

• 57-69: Els de Gràcia  retallen distàncies amb els llocs de salvació.
A l’Hospitalet Collblanc vs Lluïsos, tres victòries els separen, que son les que hi ha entre la salvació que marquen els locals i el Play Out dels visitants, la victòria visitant que també suposa l’average a favor dels barcelonins els porta a dues victòries de la salvació i que posa en guàrdia als locals, per tant amb el mateix marge amb el Play Out, en un partit que va venir marcat per un gran primer parcial dels graciencs (5-22), i encara que els locals en alguns moments vàren reduir les diferencies (18-8) al tercer quart, no pogueren evitar la victòria visitant, amb destacada actuació del visitant Marcos Abrines amb 26 punts d’anotació i el local X. Bassons 27 de valoració.

• 83-64: Els locals recuperen el liderat resolent a la segona part en superar als del Baix Camps.
Esparreguera els locals, segons classificat, rebien la visita del Ploms Salle, els de Reus, que es volien apropar al Play Off ara a dues victòries. La victòria local els dona novament el liderat en aprofitar l’ensopegada del Roser i per la seva part els visitants ara son a tres victòries d’un Play Off que s’allunya lentament, el partit va ser igualat fins al descans (37-36), però a la represa el domini local va ser evident superant als tarragonins, amb destacada actuació del visitant D. Mesa 19 punts d’anotació i el local Pau Campaña 27 de valoració.

• 84-79. Es va resoldre a favor dels locals en el darrer minut superant l’oposició vallessana.

A Tarragona el Torreforta rebia la visita del Castellar, els locals amb bona posició però això si allunyats de la part alta i per la seva part els visitants en la seva continua lluita per evitar el descens directe i millorar la seva posició en el Play Out. Victòria local que els deixa en la lluita pel sisè lloc i els visitants en la mateixa posició, el partit els visitants vàren sorprendre (20-25), al primer quart, reaccionares els locals, retallant les diferencies (38-41), al descans, a la represa els locals que es posaren per davant en el marcador (61-59), semblava que podrien marxar en el marcador, però els visitants no ho permeteren i es va entrar en el darrer minut amb empat a 79, per tant tot per decidir, però potser als visitants els hi fallaren les forces i un parcial de (5-0), va donar el triomf als locals, amb destacadíssima actuació del local Devon Dorsey 30 punts d’anotació i 43 de valoració.

• 73-67: Roser es deixa el liderat a Virrei Amat on, els  locals, segueixen en la lluita pel Play Off.
Derbi Barceloní entre el Sese i el Roser, dos equips que lluiten per la part noble, els locals en cinquè lloc, fora del Play Off únicament per l’average i els visitants líders amb una victòria d’avantatge sobre el segon classificat. La victòria local els manté amb opcions de fases d’ascens, a una victòria, i als visitants perden el liderat, tot i esta empatats amb l’Esparraguera, pel average particular, al descans els locals ja tenien els primers avantatges (43-39), a la represa els visitants aconseguiren posar-se per davant (52-58) a manca de dos minuts per la fi del tercer quart però un parcial de (10-0) va retornar el domini als locals. Els darrers deu minuts tot foren nervis i una baixa anotació, que afavoria a l’equip que anava per davant en el marcador, en el darrer minut amb (71-67), els visitants tenien encara alguna opció, però no aconseguiren anotar i els locals amb 2  de 4 amb tirs lliures sentenciaren el marcador. Jugador destacat el visitants Xavi Assalit 22 punts d’anotació i 29 de valoració.

• 61-73: Els Tarragonins continuen el seu camí victoriós amb un espectacular primer quart.
 A la Ciutadella, el Ciutat Vella, un equip amb molta progressió i volen mirar cap amunt decididament, rebia la visita del Salou, tercer classificat, que necessitava el triomf, per mantenir-se en Play Off. Victòria dels visitants, que els manté en tercer lloc però amb una única victòria de marge sobre el cinquè classificat i els locals perden un lloc i ara son vuitens en un partit molt condicionat pel primer quart (8-22) i tot i la reacció local a la represa, el 16 punts d’avantatge al descans ja eren molts per poder superar a un rival amb molt bon estat de forma, tot i la destacada actuació dels locals José Antonio Bernuz 16 d’anotació i Marc Marin 16 de valoració.

• 75-66:  Victòria lleidatana que els allunya definitivament del descens directe.
A Lleida, els locals de l’Alpicat en la seva lluita per sortir del Play Out, tot i bastant llunyà, a quatre victòries, rebien al Viladecans, cuer i per tant en descens directe i que esta a dues victòries del Play Out. La victòria local deixa als locals fora del descens directe i a tres triomf de la salvació, el partit igualat al descans, però amb un lleuger domini dels visitants (33-36), però a la represa en principi seguia el domini visitants fins que amb un marcador de (39-45) un parcial de (13-0) dels locals els va posar al davant del marcador avantatge que mantindrien fins al final, amb destacada actuació dels locals M. Planella i Oriol Balsells, ambdós amb 19 d’anotació i el seu company M. Domingo 22 de valoració.

• 65-60:  Victòria tortosina per seguir en Play Off, els visitants va resistir fins al final.
A Tortosa Cantaires, amb l’objectiu de no sortir dels llocs de Play Off, rebia la visita del Sant Boi, en la seva lluita per la permanència. Victòria local, no sense dificultats, que els permet gracies a l’average mantenir-se en llocs de Play Off i els visitants es mantenen en llocs de Play Out, en un partit amb domini local fins al descans (42-31), a la represa els visitants no es donaven pe vençuts i els locals no podien acabar de tancar el partit, així al darrer minut del partit els visitants retallaren les diferencies fins al (61-58), però un darrer parcial de (4-2) va fer que la remuntada visitant no anés a més, amb destacada actuació del visitant C. Boada amb 17 punts d’anotació i el local Mac Callan 20 de valoració.

MVP i MÀXIM ANOTADOR de la jornada amb 49 de valoració i una anotació de 35 punts  Roger Portella (Artés), amb 31 minuts en pista; tirs de 2 punts 9/12  75%; tirs de 3 punts 2/8  85%; tirs lliures 11/14  78%; assistències 7, rebots 6, faltes rebudes 10 i Taps -.