miércoles, 29 de marzo de 2017

JORNADA 22 #CopaCatBQ GR1 Vic supera a Boet, Uesc en Play Off i Artés a l'expectativa GR 2 Esparreguera i Roser ferms als primers llocs i Sese en Play Off

COPA CATALUNYA MASCULINA
LA PRÈVIA I PARTITS DE DISSABTE DE LA JORNADA 22a.

25-26 Març.
Grup 1.

• Ensopegada del Boet, co-lider, a  Vic, amb el tercer classificat, i ajornat el partit del líder Sant Josep.
  • La Uesc, en Play Off, manté la lluita per la tercera plaça.
  • Artés amb una victòria mínima sobre la Bisbal, segueix en la lluita pel Play Off-
  • Pas endavant per la salvació de Sant Narcís i Natació Sabadell.
  • Victòria de la Pia, que manté opcions de permanència.

65

• El partit que es tenia d’haver jugat el passat divendres entre el líder Sant Josep i el Sant Gervasi, va ser AJORNAT fins al dia 5 d’abril.

•  C.B GRANOLLERS 62- CB. SANT NARCÍS 78.
  • Els gironins sorprenen a domicili als vallessans i fan un pas endavant per la permanència.
A Granollers els locals en una situació còmode ja allunyats de la part noble, però amb opcions de millora, rebien al Sant Narcís, equip que marca la permanència, però amb una única victòria de marge amb el Play Out. Victòria visitant que els deixa amb dues victòries de marge sobre el Play Out i confirma la permanència dels locals, en un partit de domini dels gironins que al descans ja dominaven (35-47), a la represa, no es va produir la reacció vallessana, ja que amb una anotació de tan sols 9 punts, en el darrer quart, no va fer sinó confirma la victòria visitant, amb destacada actuació del local Dani Cabañas amb 15 punts d’anotació i el vissitant Gerard Ballell 18 de valoració.

·         C.B. ARTES, 89 - SOL GIRONES BISBAL BÀSQUET, 88.
·         La reacció dels artesencs arriba en el darrer quart, just per la remuntada.
A Artés els locals amb la vista posada amb el retorn al Play Off, s’enfrontaven a la Bisbal, que lluita per la permanència a dues victòries de marge amb el descens directe i mateix marge amb el factor pista al Play Out. Victòria local per la mínima que els manté a l’expectativa per poder entrar al Play Off i els visitants queden ara a una sola victòria del descens directe, en un partit igualat fins al descans (42-41), a la represa va venir el domini vissitant amb un parcial de (18-27), que posava als del Empordà per davant en el marcador, fins manca de cinc minuts pel final en que amb un (74-80), un parcial de (12-2), va permetre als locals recuperar l’iniciativa i  no sense dificultats, es varen poder adjudicar una treballada victòria, amb destacada actuació del local Joan Carceller amb 25 punts d’anotació i 35 de valoració

• C.B. VIC UNIVERSITAT DE VIC, 94 – BOET PARC MATARÓ, 68.
  • Els “blancs-i-vermells” superen amb claredat als “taronges”.
 A Vic el partit de la jornada l’equip local en tercer lloc, molt pressionat, pels seus perseguidors, per tant necessitava la victòria per mantenir les seves opcions, davant tindrien al Boet, virtualment espot dir que ja te plaça de Play Off, però  al seu objectiu era el liderat. La victòria dels locals els permet seguir en la tercera plaça i als visitants, son circumstancials líders, per l’ajornament del partit del Sant Pep, en un partit dominat abastament pels locals, així al descans el marcador assenyalava (41-30), pels locals, a la represa va continuar augmentant l’avantatge fins al +26 final, la màxim del partit, amb destacada actuació del visitant Ibija Paukovic amb 15 punts d’anotació i el local David Vidal 29 de valoració.

•  A.E. BADALONES, C.B., 68 – C.N. SABADELL, 69.
  • Un cara i creu a favor dels sabadellencs que complica la classificació dels locals.
A Badalona, els locals del Badalonés, en la seva lluita, per allunyar-se del Play Out, rebien al Natació Sabadell, que de mica cada vegada mes allunyant del descens directe i  amb opcions de permanència, a dues victòries i com a mínim assegurar-se el factor pista a les fases de permanència. La victòria visitant, deixa als sabadellencs a una victòria dels locals que son l’equip que ara marca la permanència, per tant les dues ensopegades consecutives dels de Badalona, per la mínima, i amb equips vallessans, els hi ha complicat molt la seva situació, en un partit resolt en els darrers instants a favor dels vallessans tot i la destacada actuació del jugador local Ferrán Valle 26 punts d’anotació i 29 de valoració.

• SANT QUIRZE B.C., 76 - U.E. SANT CUGAT, 96.
  • El derbi dels Vallès per la Uesc, que fa un pas més cap al Play Off.
A Santa Quirze  derbi vallessà amb la visita de la Uesc, dos equips que dintre de les seves possibilitats han fet un gran pas endavant, els locals han passat de lluitar pel descens a tenir la permanència a l’abast i els visitants de tenir opcions de Play Off a entrar-hi de ple i lluitant, pel tercer lloc. Victòria visitant que els consolida en lloc de Play Off, però de moment sense tenir la plaça garantida, amb els mateixos partits guanyats que el tercer i només un mes que el cinquè i els locals amb el factor pista a favor en el Play Out, a una sola victòria de l’equip que marca la permanència, en un partit dominat pels visitants (34-55), a la represa, els locals retallaren mínimament les diferencies (18-13), al tercer quart, però els visitants les ampliaren novament fins al +20 final, tot i la destacada actuació dels jugadors locals Ricardo Baltà 22 punts d’anotació i Nil Santiago 33 de valoració.

• BÀSQUET PIA SABADELL WHATS AP, 77 – C.B. SANTA COLOMA, 65.
  • Gran reacció dels sabadellencs en el darrer quart per una victòria vital per la permanència.
A Sabadell una nova final pel Bàsquet Pia, que els últims partits l’han portat a lloc de descens directe i amb urgències de victòria i per la seva part el visitant Santa Coloma en la seva lluita per apropar-se al Play Off. Victòria local amb una gran remuntada que ha portat als locals a situar-se a una sola victòria de sortir del descens directe i als visitants ja tenen el Play Off, pràcticament impossible, a tres victòries, en un partit igualat, però amb lleuger domini local, al descans (36-32), amb un quart per cada equip, però a la represa els visitants han marxat en el marcador (47-53), per tant tota la pressió del món pels locals, però la seva espectacular sortida al començament del darrer quart amb un parcial de (10-1) els ha posat per davant en el marcador i a partir d’aquest moment han superat als visitants fins a la victòria final, amb destacada actuació del seu jugador Pol Cabanach amb 21 punts d’anotació i 26 de valoració.

Grup 2.

·         Sese consolida la quarta plaça.
·         El líder passa moltes dificultats a Lleida però guanya, com el Roser, segon classificat, que allunya a Cantaires del Play Off, al superar-lo amb claredat.
·         Salou molt a prop de tancar la seva participació Al Play Off.
·         Pas endavant de Collblanc i Sant Boi, per la permanència.

79

• ARACENA AEC COLLBLANC “B”, 82 – C.B. VILADECANS SANT GABRIEL, 60.
  • Els locals encara no han certificat la permanència tot i la seva victòria amb el cuer.
A L’Hospitalet Collblanc, amb una sola victòria de marge sobre el Play Out, per tant buscant un triomf important, rebia al Viladecans, que la seva única victòria el porta a ocupar la plaça de descens automàtic, buscant per tant un triomf vital. Victòria local que els situa amb dues victòries de marge sobre el Play Out i als visitants continuen en posició de descens directe, en un partit on els visitants han aguantat el ritme local fins al descans (37-36), a la represa el (23-9), del tercer quart, va ser definitiu per la sort del partit a favor dels locals, amb destacada actuació dels seus jugadors R. Melgarejo 25 punts d’anotació i  J. Álvarez 30 de valoració.

• A.D. TORREFORTA, 74 – BÀSQUET SANT BOI, 86.
  • Els santboians sorprenen al ADT a domicili i mantenen opcions del factor pista al Play Out.
A Tarragona el Torreforta, es troba en aquell moment, que sinó millora tindrà que mirar els equips que el precedeixen, amb el perill del Play Out i els visitants Sant Boi, encara matemàticament tenia el perill del descens directe i el factor pista favorable allunyat a tres victòries. Amb la victòria els visitants eviten els descens directe i encara tenen opcions del factor pista al Play Out i els locals no han certificat la permanència amb la fases a dues victòries, el partit va ser igualat fins al descans (42-43), però a partir de la represa els visitants es varen fer amb el control de partit, amb una treballada victòria final, tot i la destacada actuació del local Devon Dorsey 29 punts d’anotació, màxim anotador de la jornada i 36 de valoració
  • SESE, 77 – ZAMAR 2000 PLOMS SALLE REUS, 64.

Els barcelonins defensen amb fermesa la seva plaça al Play Off.
A Virrei Amat en el partit de la jornada el Sese, una vegada recuperada la seva plaça de Play Off, la voldrà defensar amb èxit, davant del Ploms Salle, els de Reus volien tancar la permanència el més aviat possible i poder mirar cap amunt per millorar la seva classificació. Victòria local que els permet donar un pas decisiu amb l’objectiu del Play Off i ampliant a dues el victòries el marge sobre el seus perseguidors i els visitants, es consoliden en el sisè lloc i estan una victòria de la permanència matemàtica, en un partit on l’igualtat es va mantenir fins al final del tercer quart (51-50), però el (7-0) de sortida en el darrer quart va mancar una tendència que ja es mantindria fins al final del partit, amb destacada actuació del seu jugador Aitor Murua 19 punts d’anotació i 22 de valoració.

• VERMA ALQUILER DE MAQUINARIA C.B. SALOU, 99 – C.B. CASTELLAR, 56.
  • Els locals en un gran partit, camí del Play Off, deixen sense resposta al vallessans.
A Salou els locals en la defensa del seu tercer lloc, però sense marge d’error ja que tenen els perseguidors molt a prop, rebien la visita d’un Castellar en la seva lluita per evitar el descens directe. Espectacular victòria local que no deixa lloc a dubtes de la seva superioritat davant de l’equip castellarenc, els locals que cada vegada mes a prop de certificar el seu accés a les “fases”, amb tres partits de marge sobre el cinquè i els visitants només els queda apurar les seves opcions per evitar el descens directe, ara tenen dues victòries de marge sobre el cuer, en un partit on els locals sempre vàren dominar a plaer, així al final del tercer quart el marcador era un eloqüent (72-50), però el darrer parcial ( 27-6) va acabar de mostrar les mancances dels vallessans, que anotaren en deu minuts una única cistella en joc, amb això tot esta dit. Jugadors destacats els locals Gerard Santiago 19 punts d’anotació i Eloi Galofré 20 de valoració.

• CIUTAT VELLA, 95 – LLUÏSOS DE GRACIA, 58.
  • Els barcelonins pràcticament confirmen la seva permanència.
A Barcelona derbi entre dos equips Ciutat Vella i Lluïsos, separats per dues victòries, que es la distancia que hi ha entre els locals que volen certificar la permanència i els visitants per sortir del Play Out. La victòria local els deixa pràcticament amb la permanència resolta i als visitants continuen a dues victòries, per poder sortir del Play Off, en un partit en que el primer quart (26-7), ja va decantar el partit de forma definitiva al seu favor, fins al +27 final, amb destacada actuació dels seus jugadors Marc Marín 21 punts d’anotació i 30 de valoració.

• C.B. CANTAIRES TORTOSA, 67 – CAMPING BIANYA EL ROSER, 87.
  • Els visitants continuen en la seva lluita pel liderat allunyant als locals del Play Off.
A Tortosa l’altre partit de la jornada entre el Cantaires, que la setmana passada va perdre la seva condició d’equip de Play Off i el Roser, que seguia lluitant per recuperar el liderat. Clara victòria visitant que els situa en la lluita del primer lloc i deixa als locals lleugerament allunyats del Play Off, dues victòries, en un partit on al descans els visitants ja dominaven (27-42), a la represa va continuar el domini visitants fins al +20 final, amb destacada actuació dels seu jugador Xavi Assalit amb 23 punts d’anotació i 39 de valoració MVP de la jornada.

• C.B. ALPICAT, 75 – TENEA C.B. ESPARREGUERA, 79.
  • El líder obté una important victòria superant la oposició dels lleidatans.
 A Lleida l’Alpicat que ja havia evitat el descens directe i tenia molt encarat el factor pista al Play Out, però la permanència una mica lluny, a tres partits, davant tindria al líder Esparreguera que defensava la seva condició, victòria visitant molt ajustada, que deixa als locals encara amb opcions matemàtiques de sortir del Play Out i als visitants, com a líders en un partit, que va arribar igualat al descans (41-40), a la represa, però als visitants marxaven en el marcador amb un parcial de (11-17), de totes maneres els locals no havien dit la seva última paraula, així quant semblava a manca de cinc minuts, que tot estava decidit (58-70), la reacció local va retallar les diferencies fins al (66-70) a falta de tres minuts i entrar en el darrer minut amb (75-78), però finalment tot l’esforç local va topar amb el líder, que va assegurar una difícil i preuada victòria, amb destacada actuació del local Oriol Balsells amb 23 punts d’anotació, la mateixa que el visitant Dani Fontanals, que alhora va tenir una valoració de 28.
MVP de la jornada amb 39 de valoració  Xavi Assalit (Roser), amb 32 minuts en pista; tirs de 2 punts 6/9  66%; tirs de 3 punts 1/2  50%; tirs lliures 8/12  66%; assistències 7, rebots 3, faltes rebudes 12; Pilotes perdudes 4, Pilotes recuperades 7 i Taps 0.

MÀXIM ANOTADOR de la jornada amb 29 punts Devon Dorsey (Torreforta), amb 40 minuts en pista; tirs de 2 punts 11/20  55%; tirs de 3 punts 0/1  0%; tirs lliures 7/8  87%; assistències 1, rebots 17, faltes rebudes 5. Pilotes perdudes  5,  Pilotes recuperades 2 i Taps 0.