martes, 14 de abril de 2015

JORNADA 22 #lligaeba COLLBLANC, HOSPI I JAC els TRES PRIMERS

LLIGA EBA JORNADA 22.

Tercera ensopegada consecutiva del líder Collblanc i a casa amb El Olivar, que tot i mantenir la seva posició ja te l’amenaça del Hospitalet, que va superar de manera clara a l’irregular Sabadell Sant Nicolau. L’Arenys en la lluita per allunyar-se del descens va superar amb claredat a un rival directe com el Martorell. El cuer Castelldefels agafa aire amb la seva victòria al principat. El Jac es veu sorprès com a local davant del Salt i Quart guanya per la mínima a Cornellà, fent palès que no hi ha partit fàcil i finalment  Santfeliuenc fa un pas important per la salvació davant el Pardinyes

QUESO MILNER ARENYS BÀSQUET, 84 - MARTORELL SOLIVIN, 57.
Els locals varen solventar amb suficiència un partit important que els allunya de la zona de descens i per la seva part els visitants no varen  saber respondre a un partit important i segueixen en perill. Els del  Maresme varen dominar des del principi amb un primer parcial de 28-16,  els visitant tot i que varen aguantar en el segon quart 12-11, no van saber reaccionar i finalment varen caure amb claredat. Destacats per part local Tomas 28 punts i 29 de valoració i Zniteka 16 i 14 i per part visitant Bernadí 16 i 12 i Molina 10 i 11.

ARACENA-AEC COLLBLANC, 67 - EL OLIVAR, 74.
Tres derrotes consecutives dels líder Collblanc, fa que encara no tingui assegurada matemàticament la seva plaça a les fases i es veu amenaçat d’aprop per el seu rival ciutadà “L’Hospi”. En aquest partit davant tenia El Olivar que amb molt bona dinàmica i amb una situació còmode a la classificació li permet fer un gran bàsquet i va saber aprofitar el baix moment dels locals. Fins al descans però els locals dominaven de tres punts, però a la represa i sobre tot al darrer quart amb un parcial de 15-22,  els de Zaragoza, varen sentenciar el partit. Destacats per part local Rodríguez 11 punts i 19 de valoració i Juan 13 i 12 i per part visitant Garcia 21 i 20 i Legasa 16 i 15.

JAC SANTS, 60 - .  ISPORT SALT, 64.

foto arxiu

El Jac Sants es va veure superat peld gironins, que amb aquesta victòria surten de la zona de descens i els barcelonins queden a un partit del segon lloc però amb l’amenaça del Quart, amb les mateixes victòries. De sortida el Salt va sorprendre als locals amb un parcial de 12-26, però aquestd varen reaccionar i arribaren al descans amb només 2 punts de desavantatge 32-34, en el tercer quart els barcelonins varen recuperar l’iniciativa en el marcador,  46-45, però els d’Eric Suïs no havien dit la seva última paraula i un parcial de 14-19, els va donar una victòria molt merescuda. En l’apartat de destacats fou una lluita particular entre dos gran jugadors un de cada equip per els locals Pérez amb 24 punts i 30 de valoració, però el visitant Torrents encara el va superar amb 25 i 32, que li va permetre ser MVP de la jornada.

C.B. QUART PISCINES SANT FELIU, 66 - CB. CORNELLÁ, 65.
El Cornellà va fregar la sorpresa a una de les pistes mes difícils de la categoria com és la de Quart, que amb aquest triomf permet als gironins seguir de prop al tercer classificat; per la seva part els del Baix Llobregat, després de sis derrotes consecutives cauen en descens. El partit va ser de domini visitant fins a la fi del tercer quart 44-57, però quan semblava que els visitants es podrien fer amb el triomf els locals amb una gran defensa van ofegar l’atac del Cornellà i el parcial de 22-8, els va permetre fer-se amb el partit 66-65. Destacats per part local Montiel 18 punts i 22 de valoració i Bataller 12 i 14 i per part visitants Sese 14 i 18 i Álvarez 12 i 12.

MORABANC ANDORRA, 72 - CB. CASTELLDEFELS, 78.
El cuer agafa aire en la seva visita al Principat i manté algunes opcions de salvació, per la seva part els andorrans es mantenen en una situació còmode a la zona tranquil·la de la taula classificatòria. Els visitants van presentar batalla en tot i moment i tot i arribar al descans amb avantatge local 40-37, a la represa els parcials de 15-19 i 17-22 van dictar sentència i la victòria va marxar cap a Castelldefels. Destacats per part local Fernández 18 punts i 17 de valoració i Lliteras 12 i 15 i per  part visitant Olmedo 14 i 25 i Mestres 18 i 17.

CB. SANTFELIUENC, 68 - FLOR DE VIMBODI PARDINYES-LLEIDA, 63.
El Santfeliuenc posa distància amb el descens, ara dos partits, i supera en la classificació a Pardinyes, en un partit molt disputat, que els locals ja dominaven al descans 33-28, de totes maneres en el tercer quart el Pardinyes va retallar diferències i deixà el marcador en un ajustat 47-45 i per tant, tot estava per decidir en el darrer quart on el parcial de 21-18 va ser suficient perquè la victòria es quedés a Sant  Feliu, que ja suma tres victòries consecutives. Destacats per part local Guirao 16 punts i 26 de valoració i Farfán 18 i 13 i per part visitant Domingo 22 i 16 i López 12 i 12.

CB. L’HOSPITALET, 64  - SABADELL SANT NICOLAU, 48.
L’Hospitalet supera amb claredat al Sabadell Sant Nicolau i es manté en el segon lloc de la classificació a una victòria del líder i els vallessans continuen en el cinquè lloc a una victòria del tercer lloc i tot i que encara té opcions de classificació per la fases el seu mateix entrenador Alex Tarés en declaracions a Radio Sabadell diu No vull parlar més d'aquest tema. Ni amb vosaltres (la premsa) ni amb els jugadors perquè ara mateix no estem preparats per competir en unes fases d'ascens". Pel que  fa al partit va estar dominat sempre pels locals que al descans ja guanyaven 35-29, a la represa va seguir la mateixa dinàmica fins al final de 64-48. Destacats per part local Diaz Morera 20 Punts i 26 de valoració i Bayo 14 i 11 i per part visitant Espuña  11 i 18.

MVP de la jornada  Xavier Torrent (Salt) el primer per aquest equip, amb 32 de valoració amb 33 minuts en pista, 1/2 en tir de dos 50%;  4/9 en tir de tres  44%;  11/17 en tirs lliures 65%;  3 rebots; 2 assistències i 12 faltes rebudes.

MÀXIM ANOTADOR de la jornada  Aritz Tomas (Arenys), el primer per aquest equip   amb  28 punts, amb 27 minuts en pista  2/3 en tir de dos 67%;  8/10 en tir de tres  80%;  0/0 en tirs lliures 0%;  3 rebots;  0 assistències i 4 faltes rebudes.