martes, 21 de abril de 2015

JORNADA 23 de la #lligaeba ELS TRES PRIMERS @COLLBLANCAEC @cbhospitalet @jacsants1935

LLIGA EBA JORNADA 23.

L’Hospitalet guanyador a domicili d’un decebedor Martorell, que continua en descens, es manté segon però amb les mateixes victòries, que el líder Collblanc que va perdre en la seva vista a Salt on el gironins augmenten les opcions de salvació. Santfeliuenc  fa un pas endavant per allunyar-se del descens, en vèncer Sant Nicolau a domicili, que deixa als sabadellencs amb poques opcions d’ascens, Cornellà i Castelldefels tot i continuar en descens fan un pas endavant en vèncer Jac Sants i Quart, que continuen tercer i quart. L’Andorra perd a Lleida de manera que Pardinyes augmenta les seves opcions per no tenir problemes. El Olivar confirma el seu gran moment amb el seu tercer triomf consecutiu i Arenys segueix en zona compromesa

MARTORELL SOLIVIN, 45 - CB. L’HOSPITALET, 60
Partit amb una anotació molt baixa, sobretot per part dels locals, i que aquesta nova derrota li complica una mica més la permanència que ara està situada a dues victòries; per part visitant tot i no fer un gran partit aquest triomf el porta a tenir les mateixes victòries que el líder Collblanc. El partit tot i el bon primer quart dels locals 20-15, la  seva baixa anotació  de 7 i 8 punts en el segon i tercer quart, va fer que tot i l’esforç, la victòria fos pels riberencs. Destacats per part local Morales 16 punts i 17 de valoració i per part visitant Bayo 16 i 20 i San Epifanio 13 i 14.

SABADELL SANT NICOLAU, 69 - CB. SANTFELIUENC, 73.
El Santfeliuenc va sorprendre als vallessans i d’aquesta manera consolida la seva posició i s’allunya del descens que ara el té a dues victòries, després de que en els darrer set partits només ha patit una derrota. Després d’un primer parcial igualat 16-15, els locals pesaren a dominar el partit amb parcials de 15-6 i 14-11, que feia que el resultat a la fi del tercer quart 45-32, fes concebre esperances als locals de fer-se amb la victòria, però un espectacular darrer quart del Santfeliuenc tant en atac com en defensa 18-31, va portar el partit a la pròrroga, on els visitants estigueren més encertats i s’emportaren el partit. Destacats per local Costa 20 punts i 28 de valoració i Angelats 13 i 13 i per part visitant Cairo 15 i 22 i Higgs 16 i 25.

FLOR DE VIMBODI PARDINYES-LLEIDA, 74 - MORABANC ANDORRA, 71.
A Barris Nord els lleidatans es varen fer amb un triomf que els dóna tranquil·litat i els allunya de la zona de descens i així se situen a una victòria dels del Principat. El partit fou molt igualat així d’entrada un quart per cada equip i al descans mínima avantatge local 41-40, a la represa parcial de 15-11 i tot i que l’Andorra ho va intentar tot i el darrer parcial 18-20, el triomf fou per el Pardinyes. Destacats per part local Vallverdú 25 punts i 32 de valoració i Domingo 22 i 27 i per part visitant Colom 20 i 16 i Marín 16 i 13.

CB. CASTELLDEFELS, 85 - C.B. QUART PISCINES SANT FELIU, 83
El Castelldefels que fa una jornades semblava tenir poques opcions de salvació, els darrers triomfs, li han tornat a donar possibilitats; aquesta setmana davant d’un Quart que no va saber aprofitar l’oportunitat de l’ensopegada del Jac i continua en quarta posició en plena lluita per el Play Off. El partit va començar amb domini visitant al primer quart 11-21, però els locals van seguir lluitant i van anar retallant de mica en mica el desavantatge fins forçar l’empat al final dels 40 minuts i en el la primera prorroga fer-se amb el triomf amb un parcial de 8-6. Destacats per part local Mestres 21 punts i 15 de valoració i Gamarra 17 i 26 i per part visitant Bataller 24 i 31 i Jimenez 18 i 13.

CB. CORNELLÁ, 72 - JAC SANTS, 63.
Després de sis derrotes consecutives els locals es van retrobar amb la victòria, però que de moment no els permet sortir del descens i per la seva part els visitants posen en perill les seves opcions de Play Off, al patir la tercera ensopegada consecutiva . De sortida domini local en el primer quart 17-12, però els gironins varen reaccionar a la represa 18-20 i 15-19, que els posava en avantatge 50-51, però el darrer parcial va tornar a ser per els locals 22-12, que els va permetre fer-se amb el partit. Destacats per part local Sese 25 punts i  24 de valoració i Villalón 14 i 17 per part visitant Chica 13 i 9.

ISPORT SALT, 75 - ARACENA-AEC COLLBLANC, 61

Nova victòria dels gironins que de manera consecutiva hauran guanyat al tercer classificat i al líder i augmenten la seves opcions de salvació i el Collblanc de manera sorprenent porta quatre derrotes consecutives que fan perillar el primer lloc i també sinó milloren actuacions podrien arribar a les fases d’ascens no amb el millor estat de forma. El partit va estar dominat per els gironins amb un Torrent espectacular que repeteix MVP amb 38 de valoració i li afegeix 35 punts com el màxim anotador de la jornada, de sortida els locals ja en varen apuntar el primer parcial per 28-9, tot i la reacció visitant 20-28, en el segon quart, a la represa novament domini local 23-10 i tot i la reacció del Collblanc en el darrer quart 4-14, ja tot estava decidit. Per part local destacaren apart de Torrents,  Bover 13 punts i 12 de valoració i per part visitant Rodríguez 14 i 17 i Andrés 12 i 14.

EL OLIVAR, 69 - QUESO MILNER ARENYS BÀSQUET, 64.
El Olivar confirmant la seva bona dinàmica va obtenir una nova victòria que el situa a una merescuda sisena plaça de la taula classificatòria i Arenys a una victòria del descens; així doncs, hauran de lluitar de valent si vol conservar la categoria. Els del Maresme varen plantejar un partit amb molta intensitat així al primer quart dominaven 21-26, encara que la baixa anotació del segon quart 17-9, els va fer anar al descans amb desavantatge 38-35, però a la represa els visitants tornaren a dominar el partit amb un parcial de 10—17, per tant tot estava per decidir en el darrer parcial 48-52, però novament el poc encert en el tir els va portar amb 21-12 a la derrota. Destacats per part local Hidalgo 23 punts i 22 de valoració i Pérez 12 i 14 i per part visitant Tomas 17 i 14 i Costa 132 i 12.

MVP  i  de la jornada  MÀXIM ANOTADOR de la jornada   Xavier Torrent (Salt), amb 38 de valoració i 35 punts amb 26 minuts en pista, 6/9 en tir de dos  67%;  6/7 en tir de tres  86%;  5/7 en tirs lliures  71%;  3 rebots; 0 assistències i 6 faltes rebudes.