martes, 26 de abril de 2016

L'ENTREVISTA a JORGE TARRAGONA entrenador CB. L'HOSPITALET #LigaEba


L’ENTREVISTA


Jorge Tarragona  Paz
CB. L'HOSPITALET


En aquest espai de L’ENTREVISTA, el nostre quinzè convidat, cinquè d’aquesta temporada, és en Jorge Tarragona Paz, entrenador de l’equip de Lliga Eba TORRONS VICENÇ C.B. L’HOSPITALET, un dels equips històrics del nostre esport i que està fent una temporada senzillament espectacular, Campió de la LLiga Catalana, primer classificat en el grup C-A  i disputant la competició en el subgrup C-1, en la lluita per assolir plaça per participar a les fases d’ascens a Leb Plata, que ja fa setmanes va aconseguir i també campió  absolut del Grup C d’aquesta Lliga Eba i imbatut durant molts i molts partits, varen ser notícia arreu pel seu joc espectacular i efectiu. Sense anar més lluny a la pàgina de la FEB la seva trajectòria no va passar desapercebuda i en un post-partit de la LLiga Europea per Esport-3, els hi varen fer un reportatge, per tant, el fet de que en Jorge hagi acceptat l’entrevista en un mitjà tant modest com el nostre ens omple d’orgull. Només en queda que desitjar-li molta sort a les fases d’ascens i que la propera temporada els puguem gaudir no a Eba sinó a la Leb Plata.

Primer de tot necessitaríem un petit  currículum, com entrenador?
-Categories Inferiors Bàsquet Tecla Sala
-Categories Inferiors del C.B. Hospitalet
-SUB-21 Preferent C.B. Sant Just
-Cadet Preferent S.E.S.E
-Junior Preferent S.E.S.E.
-Sènior  S.E.S.E. 1 Primera Catalana
-Junior “B” C.B. Hospitalet
-Ajudant EBA C.B. Hospitalet
-1er. Entrenador EBA C.B. Hospitalet. (2 temporades)

1.       A priori quins eren els objectius del C.B. HOSPITALET, com equip de LLiga Eba?
-L’objectiu era estar entre els millors equips del grup "C" i intentar tornar a classificar-nos per a la fase d'ascens, com l'any anterior. I pel que fa a la Lliga Catalana arribar el més lluny possible.
 2.  La temporada passada l’equip  ja va participa a fase d’ascens  a Leb Plata i va faltar molt poc per aconseguir-ho tot i jugar fora de casa, aquesta experiència serà valida per aquest any?
-Ens pot ajudar, ja que vam treure les nostres conclusions de l'experiència que vam viure. I ens fa estar atents a no caure en els petits detalls. A més va ser una experiència molt important que va unir molt l’EQUIP.


3. El fet de jugar les fases com a local es una  pressió afegida ? i si es així com es gestiona?
-Poder jugar les fases a l'Hospitalet davant de la nostra gent és un autèntic privilegi, ja que creiem que la nostra Ciutat es mereix tenir equips de bàsquet en les millors categories FEB i posar a un Club Històric com al C.B. Hospitalet al  lloc on li pertoca. L’enfocament és diferent no tenim cap pressió ja que això és el premi al treball fet durant 8 mesos i volem gaudir-ho, perquè el nostre entorn més proper no ens exigeix cap resultat.
4. Que  en penseu, de que equips que treballant la base i que amb gran esforç aconsegueixen a la pista una plaça a la LEB, no es pugui concretar en los  despatxos. Una reestructuració de categories podria ser la solució?
-Dins del nostre treball l'objectiu és anar incorporant els màxims jugadors possibles al primer equip, ja sigui a categoria EBA o a una altre.
Respecte al tema dels despatxos ens mantenim al marge, és un tema de Federacions.


5. Com es porta la rivalitat de dos equips tant potents com te la ciutat de l’Hospitalet a Lliga Eba i el fet de que heu intercanviat posicions ja que l’any passat els campions de la lliga regular varen ser ells?

-És un tema que es porta bé, cadascú treballa per aconseguir els seus objectius i després d'uns anys, hem pogut desbancar de la primera posició a l’altre equip de la ciutat. Guanyar un derbi té doble valor, però sempre amb respecte als nostres veïns.

 6.  En la primera fase vàreu coincidir amb el Grupo Juaneda, aquest desplaçament a les Balears trastoca molt  el ritme d’entrenaments?

-No, per a nosaltres va ser una setmana normal de treball, vam viatjar en avió el mateix dia de partit que era en diumenge i el trajecte és de 30 minuts.


7. Com valoreu el canvi de format de la competició de Lliga Eba?

-És una qüestió de gustos, però per a nosaltres ha estat positiu ja que això ha fet mantenir-nos en tensió cada setmana i marcar-nos objectius a curt termini. No obstant, si que és veritat que els equips que passen amb més derrotes ho tenen molt complicat per assolir els objectius.

8. Ens podríeu valorar a dos jugadors del vostre equip que sempre estan entre els destacats Díaz Morera i San Epifanio?

-Són 2 jugadors amb molta qualitat tècnica i una molt bona lectura tàctica. Però el millor és la seva qualitat humana, sempre anteposant l’EQUIP als seus propis interessos. Per això l'equip els ajuda a ells perquè puguin jugar còmodes i puguin destacar.

9. Quin creieu que serà el tercer equip classificat del vostre grup?

-Encara queden 3 jornades i pot passar qualsevol cosa, però crec que estarà entre Quart i Mollet.
M'agradaria que fos Quart perquè porta 3 anys quedant-se a les portes i crec que s'ho mereix per la seva trajectòria.





10. Com repercuteix al vostre club el prestigiós torneig júnior de l’Hospitalet?

-El Torneig Junior és un dels millors Tornejos d'Europa i fa estar al Club en el punt de mira del bàsquet Europeu, també ens permet atreure jugadors de qualitat, a més això ho afegim a la bona feina que s'està realitzant en les Categories Inferiors. Salten a la vista els resultats dels darrers anys, en les Classificacions de diversos Campionats d'Espanya tant en categoria Júnior, com en Cadet i Infantil.

11. El vostre projecte tindrà continuïtat?
-En Lliga EBA segur, ja que el Club té i ha generat els recursos necessaris per poder establir els fonaments i tenir continuïtat durant molt de temps.
-En LEB plata primer hauríem d’aconseguir l’ascens esportivament, tasca difícil, ja que son 3 partits en 3 dies i no et pots permetre cap errada, ja que a la mínima et quedes sense possibilitats. Si ho aconseguíssim dependria dels possibles patrocinadors que el Club aconseguís, perquè les diferències econòmiques són molt grans. A més de la dedicació que implica ser professional sense ser-ho, perquè a LEB plata ja hi ha desplaçaments entre setmana i tant jugadors com entrenadors tenim els nostres treballs.
12. Vol afegir quelcom?
- Agrair haver contactat amb nosaltres i animar-vos a seguir molt de temps amb aquesta experiència, necessària per a l'esport que estimem.
Una salutació molt cordial i gràcies per la vostra col·laboració, tant a la vostra persona com entrenador del C.B. L’Hospitalet , com al vostre club, ja que tot han estat facilitats per poder fer la nostra tasca i pel seguiment que ens feu al llarg de la temporada.
Ens veiem a les fases d’ascens.





No hay comentarios:

Publicar un comentario