JORNADA 17 #LigaEba CALVIA I MOLLET nous liders Reaccionen Sant Nicolau, Olivar i Mataró.

LIGA EBA
JORNADA 17.
18-19 febrer.

Grup C-A.

• ·         Sant Nicolau sorprèn a Martorell a domicili, els del Baix ara son segons.
  • ·         Calvià ho aprofita per tornar al liderat en solitari.
  • ·         Menorca es mante a l’expectativa en tercer lloc.
  • ·         Salt segueix en quart lloc ara en solitari.
  • ·      En la zona de permanència victòries dels quatre últims, ajusten la classificació i entren en la seva lluita Santfeliuenc, Jac i Barna.

•  ·        MVP de la jornada JOSE MARIA MORALES (Calvià) 34 de valoració.

63

·         79-72: La reacció visitant  no pot evitar evitar la victòria dels illencs.
Menorca supera al Santfeliuenc en un partit on la victòria permet als locals mantenir-se en la lluita pel liderat i per la seva part porta als visitants molt a prop de la zona de permanència, en un partit dominat pels locals fins  al  descans, ja que la gran reacció local no va poder evitar la derrota. Jugadors destacats el visitant Xavi Guirado 24 punts i el local Stanislasv Orfila 27 de valoració.

·         77-72: La reacció visitant ajusta el marcador.
La victòria del Castellbisbal els permet guanyar un lloc a la classificació i  Collblanc tot i mantenir el cinquè lloc, s’allunyen del quart lloc, en un partit on els locals dominaven fins al descans (38-26), a la represa reacció visitant, que va ajustar el marcador, amb destacada actuació del visitant Roger de Juan 21  punts d’anotació i el local Félix López 24 de valoració.

·         91-65: Victòria important dels locals per mantenir  opcions de permanència.
El Olivar vs Jac Sants era un enfrontament entre el darrer classificat i un equip a prop de la zona de permanència, els locals tenien clares les seves opcions i vàren superar als de Sants ampliament, de manera que es retroben amb la victòria i els visitants tenen només dues victòries de marge sobre el descens. Jugador destacat per sobre de tots el local Simón Pursl 23 punts i 26 de valoració.

·         71-83: Els sabadellencs sorprenen als co-liders a domicili.
A Martorell els locals defensaven el seu lloc capdavanter i es vàren veure sorpresos pel Sant Nicolau, en un partit on els locals només dominaren el primer quart (28-23), a partir d’aquest moment els visitants controlaren el partit fins al final, el que els permet mantenir el seu marge amb el descens, amb destacada actuació dels visitants Marc Sobrepera 19 punts i Larry Ewulu 27 de valoració.

·         59-71: El nou líder envia als locals a la lluita per la permanència.
El Grup Barna que acumulava tres derrotes, anava perden posicions i vàren rebre la visita del co-lider Calvià i tot i  el seu bon començament (20-17), es vàren veure superats pels de Santa Ponça, que es feren amb el control del partit que els porta al liderat en solitari, amb destacada actuació del pivot visitant José María Morales 24 punts d’anotació i 34 de valoració MVP  de la jornada.

·         60-53: La sisena consecutiva dels saltencs els consolida en el quart lloc.
Salt continua la seva gran marxa i supera a l’Arenys, que perd contacte a la zona alta, de sortida domini clar dels maresmencs que al segon quart dominaven (18-34), però la reacció local va ser espectacular al descans ja havien retallat la diferència i a la represa amb un parcial de (19-4), van concretar la remuntada que els va portar a un nova victòria, amb destacada actuació dels seus jugadors Xavier Torrent 19 d’anotació i Marc Bartrolí  23 de valoració.

·         76-63: Victòria local per no quedar despenjats en la lluita per la permanència.
Mararó vs Cornellà enfrontament entre els locals en descens i els visitants a la zona mitja de la taula i amb aspiracions d’apropar-se a la part alta, els locals es jugaben la seva permanència i vàren sortir a per totes com els altres implicats a la zona i amb un darrer quart espectacular dels maresmencs (25-10) s’adjudicaren una important victòria, amb destacada actuació dels seus jugadors Santi Serratacó 18 punts i Frederic Gallart 19 de valoració.

Grup C-B.

·         La derrota de Quart a Palma porta al Mollet al liderat en solitari.
·         Pardinyes no afluixa tot i les dificultats que li va posar Andorra.

58

·         81-76: L’Igualtat es desfà a favor dels vallencs, llevat del average que es mallorquí.
Valls vs Muro enfrontament per desfer l’igualtat a la classificació, que es va decantar a favor dels locals entre dos equips situat a la zona tranquil·la encara que no val a badar per si reaccionen els perseguidors, domini inicial dels locals que en el tercer quart (27-17) vàren trencar definitivament el partit, sense donar opcions al rival, tot i la victòria el local l’average particular es pels visitants. Jugador destacat el local Markel Givens 28 punts màxim anotador de la jornada i 31 de valoració.

78-59: Els de l’Anoia mantenen de l seva nova dinàmica.
Amb aquesta victòria, la quarta consecutiva, l’Igualada confirma el seu tomb a la seva situació que la porta a una zona de mitja taula amb moltes opcions de millora i va superar  al cuer Sitges que porta ni mes ni menys que dotze jornades sense guanyar, el partit fins al descans estava dominat pels locals (44-29), a la represa reacció visitant que es va adjudicar el tercer quart, però que va ser contestada ràpidament pels locals, tot i la bona actua del  jugador visitant Eduard Rius 19 punts i 24 de valoració.

·         63-79:  Els maresmencs trenquen l’igualtat a la segona part.
A Cerdanyola els locals lluitant per la permanència rebien a El Masnou un equip de mitja taula, els locals amb necessitat de sumar victòries es vàren mantenir dins del partit fins al descans (33-30), a la represa vàren ser els visitants que ja no donaren opcions als vallessans, amb aquest resultat els locals es situen a una victòria del descens. Jugadors destacats el local Eric Forné 23 punts d’anotació i el visitant Jordi Catalán 28 de valoració.

·         71-69: Els lleidatans pateixen fins al darrer instant.
A Lleida Pardinyes en la seva cursa pel liderat, rebia la vista d’Andorra situat a la part baixa, la diferència a la classificació no se va reflexar a la pista i el joc va ser molt igualat en tot moment (34-35) al descans, a la represa  no va canviar la decoració i es va entrar en el darrer minuts amb tot per decidir, encara que en els darrers minuts els locals marxaren de cinc punts reduïts ràpidament amb un triple visitant, que encara vàren tenir la darrera pilota de partit, tot i que finalment la victòria es va quedar a la terra ferma, tot i la destacada actuació del visitant Cinto  Gabriel amb 23 punts d’anotació i 27 de valoració.

·         76-72: Els gironins es deixen el liderat a Palma.
Palma que en els darreres jornades a patit ensopegades que l’han allunyat de la part alta rebia al Quart en la seva lluita per mantenir-se en el liderat, el partit va començar amb domini local (22-12), diferència que va marcar molt l’enfrontament,  ja que tot i la reacció visitant la tendència no va canviar i la victòria fou pels locals amb destacada actuació del visitant Jensen Kanis 16 punts d’anotació i el local Carlos Bustamante 18 de valoració.

73-82: El derbi pels molletencs que es situen líders en solitari.
El derbi Barberà vs Mollet, ambdós equips amb l’intenciò de mantenir les seves aspiracions, però la victòria pels visitants era clau després de la derrota del líder a Palma, i sortiren a per totes, per no deixar passar l’oportunitat, així al descans ja manaven (38-49), que els va permetre controlar el partit i col.locar-se al primer lloc de la taula classificatòria, tot i la bona actuació del local Sergi Guardia 17 punts d’anotació i 26 de valoració.

91-58: Reacció dels locals en un moment oportú.
Castelldefels rebia la visita de l’Ubsa, un dels equips punters  de la categoria, per tant l’empresa era difícil, però el partit no va tenir res a veure amb la prèvia i els locals vàren superar àmpliament al seu rival, ja al descans el resultat els era favorable (45-32), a la represa lluny de la reacció dels colomencs els locals vàren ampliar la diferència, amb destacada actuació dels seus jugadors Jaume Torres 18 punts d’anotació i els seus companys Andreu Sese i Albert Olmedo 22 de valoració.