JORNADA 17a #CopaCatBQ Sant Josep líder al Gr1, Esparraguera i Roser al Gr2

COPA CATALUNYA MASCULINA
JORNADA 17a.

18-19 Febrer.
Grup 1.

El resultat del Uesc vs Boet, porta als locals al cinquè lloc i als visitants al segon.
En la lluita per la permanència sis equips implicats, Natació Sabadell, Bàsquet Pia, Sant Gervasi, Sant Quirze, Bisbal i Sant Narcís.

CB GRANOLLERS

• 84-69: La superioritat vallessana va ser total i els visitants perden possessions.
Era una partit entre la Uesc i el Boet, dos equips que lluiten a la part alta, el locals per apropar-se als primers lloc i el vissitants per seguir al líder. La victòria local deixa als de Sant Cugat a una victòria del Play Off i els de Mataró lleugerament despenjats, de la seva lluita amb el líder, ja que a més a més de la derrota li han donat un partit pendent com a perdut, per alineació indeguda, pendent de recurs, en aquets moments ens arriba la confirmació, de que el guanyador d’aquest partit es el Boet i recupera el segon lloc,. El partit va estar dominat pels locals (45-40), al descans, però a la represa el seu gran tercer quart els va permetre trencar el partit, amb destacada actuació del seu Jugador Eric Bas 19 punts d’anotació.

• 56-79: Els blancs-i-vermells mantenen el seu ritme victoriós.
A Badalona es vàren enfrontar el Badalonés a la zona mitja de la taula i el Vic un clar aspirant a l’ascens, el partit va estar dominat pels de Dídac Herrero, que sempre van ser superiors al rival (29-34), al descans, a la represa els visitants augmentaren de mica en mica el seu avantatge amb comoditat, amb destacada actuació, però, del local Ferran Valle 20 punts d’anotació i 22 de valoració.

• 87-106: Els artesencs trepitgen fort per seguir a d’alt.
L’Artés es desplaçava al Vallès amb la necessitat de guanyar per mantenir el seu lloc al Play Off, davant tenia a un Sant Quirze necessitat de victòries en la seva lluita per la permanència, el partit va estar marcat per l’espectacular sortida dels visitants (40-53) al descans, però per si no era t, ho vàren rematar amb un espectacular tercer quart (20-32), que els va portar a una nova victòria i deixa als locals amb situació compromesa, amb destacadíssima actuació dels visitants Roger Portella 35 punts d’anotació, MAXIM ANOTADOR de la jornada i el seu  company Eduard Boja 32 d valoració.

• 67-71:Els sabadellencs vàren posar amb dificultats al líder, però no el vàren superar.
Era un partit entre dos equips amb objectius contraposats a la competició els locals Bàsquet Pia, en la lluita per la permanència i el Sant Josep líder, el partit va estar molt igualat (33-35), al descans i (51-54), als 30 minuts, els últim minuts tot va continuar igual així es va entrar en el darrer minut amb empat a 65, en aquets darrers instants els visitants vàren estar mes encertats deixant el gran esforç local sense premi. Jugadors destacats el local Damià Paez 20 d´anotació, la mateixa que el visitant Gerard Blat amb 21 de valoració.

• 95-79: Els molletencs mantenen el pols per la permanència.
A Mollet enfrontament entre el Sant Gervasi en lluita per la permanència i al Bisbal en pos d’allunyar-se del Play Out el partit va caure del cantó dels més necessitats que al descans ja dominaven amb un clar (56-29),  a la represa reacció visitant, demostrant el seu pundonor, però ja era mol difícil canviar el signe del partit, amb aquest resultat ambdós equips mantenen les seves opcions, amb destacada actuació del jugador local M. Díaz 25punts i 30 de valoració.

83-73. Els locals es mantenen a les portes del Play Off.
En partit ajornat del passat cap de setmana, jugat ahir, el Santa Coloma va superar al Sant Narcís, i manté els colomencs a una victòria del Play Off i els gironins son els que marquen la permanència però amb un sola victòria de marge, el partit va estar igualat fins al tercer quart (61-60), en el darrer tram del partit els locals sentenciaren, amb destacada actuació dels seus jugadors Pere Ruiz i Alex López 20 punts d’anotació i l’ultim 30 de valoració.

Grup 2.

La victòria  dels Cantaires els porta a llocs de Play Off, en detriment del Sese, que va perdre a Reus, per la sdeva part Salou manté el tercer lloc.
Els dos lídfers, Esparreguera i Roser, mantenen el seu ritme a l’espera del partit de dissabte.
En la zona de permanència victòries importants d’Alpicat i Castellar contra rivals directes.

C.B. CANTAIRES TORTOSA

• 82-71. Els de “Riu Clar” retallen distancies amb les “fases”.
Les càmeres de Basquet en Joc vàren ser fidels testimonis d’un gran partit entre dos aspirants a la part alta, Torreforta vs Collblanc, el partit va tenir diferents alternatives en el marcador, però cada vegada que un dels dos contrincants s’avançava en el marcador venia l’igualtat, però en el tercer quart els local (26-12) marcaren les primeres diferencies substancials, però la resposta dels de l’Hospitalet no es va fer esperar i vàren equilibrar el marcador encara que finalment la victòria fou local, i s situen a un triomf del quart lloc, amb destacada actuació del visitant Marc Subirats 25 punts d’anotació i el visitant Devon Dorsey 34 de valoració.
  • 71-73:La reacció local força un final ajustat que cau del cantó dels del Baix.
A Gràcia els Lluïsos amb el seu intent de sortir de la zona de permanència rebien la visita de l’ Esparraguera, amb la seva lluita pel liderat el partit inicialment va ser de color visitant (26-34), al descans, a la represa bona reacció dels barcelonins, que portaren el partit a un empat a 68, a la manca d’un minut, moment en el qual el major encert visitant fou determinant per la seva victòria, tot i la gran actuació del seu jugador Adrià Ruíz 20 punts i 30 de valoració.

• 81-58: Els locals resolent el partit amb comoditat.
A l’Estació del Nord enfrontament entre el co-líder Roser i un aspirant a la part alta Salou, el partit va estar igualat fins al descans (39-36), però a la represa la gran sortida local (22-9) va dictar sentència i va deixar als visitants pràcticament sense opcions i en el darrer quart vàren acabar de sentenciar el partit, amb destacada actuació del seu jugador Xavier Assalit 28 punts d’anotació i 41 de valoració MVP de la jornada.

• 68-60: Els locals es mantenen a la part alta davant d’un rival directe que cau del Play Off.
A terres tarragonines duel directe entre dos equips situats en posicions de Play Off, Salou, tercer i Sese, quart, els visitants desprès de les últimes jornades veien amenaçada la seva posició, el partit va començar amb alternances, un quart per cada equip, 827-29), però igualat al descans,  la represa els locals tornaren a tenir el domini i així destacaren al seu favor la sort del partit, amb destacada actuació del visitant Aitor Andrés 18 d’anotació, la mateixa que el local Eloi Galofré amb la mateixa anotació i 31 de valoració.

• 69-80: La lluita per la permanència pels lleidatans.
A Sant Boi enfrontament directe entre dos dels equips implicats a la part baixa de la taula classificatòria, entre els locals i l’Alpicat, la victòria fou pels visitants que així augmenten les seves opcions de permanència, el partit va començar amb igualtat al primer quart,  però la bona feina dels de la terra ferma els va donar avantatge al descans(38-47), diferencies que encara augmentarien en el darrer tram del partit, amb destacada actuació del seu jugador Oriol Balcells amb 22 punts d’anotació i 19 de valoració.

• 71-64: El duel directe per evitar el descens directe pels vallessans.
Al Puigvert duel directe entre els dos darrers classificats, Castellar i Viladecans, amb l’objectiu d’eludir el darrer lloc, el de descens directe, el partit tot i un inici favorable pels locals al descans el domini era visitant (26-31), a la represa els locals vàren reduir la diferència a un sol punt (40-41) a la fi del tercer quart, per tant, tot es decidiria en un emocionant, darrer quart, on els locals no pogueren comptar amb “Teje”, per lesió i Germà, per personals, els visitants vàren tenir diferents avantatges però els locals sempre responien fins al darrer minuts en que amb un marcador d’empat a 59, un parcial de 12-5 va decantar la victòria pels locals que tot i no guanyar l’average particular augmenta el seu marge sobre els visitants amb dues victòries, amb destacada actuació del seu jugador, Marc Algar 25 punts d’anotació i 25 de valoració.

• 73-77. Els de Tortosa ja están en Play Off.
A la Ciutadella de la ciutat comptal es donaren cita els locals, Ciutat Vella, amb l’intenció d’augmentar el seu marge amb el Play Out i els visitants, Cantaires, que després de la derrota del quart classificat, tenien opcions de conquerir el preuat quart lloc, el partit fou molt igualat (41-40), al descans, a la represa els visitants marxaren en el marcador, però ràpidament els barcelonins restabliren l’igualtat, fins als darrers dos minuts en que amb un marcador d’empat a 70, un parcial visitant de (0-4) va decidir l’enfrontament pels de les terres de l’Ebre, amb destacada actuació del visitant King 22 d’anotació i  el local José A. Bernuz 27 de valoració.

MVP de la jornada amb 41 de valoració  Xavi Assali (Roser), amb 28 minuts en pista; tirs de 2 punts 6/10  60%; tirs de 3 punts 4/10  40%; tirs lliures 4/5  80%; assistències 7, rebots 6, faltes rebudes 8.

MÀXIM ANOTADOR de la jornada amb 35 punts Roger Portella (Artés), amb 36 minuts en pista; tirs de 2 punts 5/7  71%; tirs de 3 punts 8/10  80%; tirs lliures 1/2  50%; assistències 1, rebots 3, faltes rebudes 1.