miércoles, 6 de mayo de 2015

JORNADA 25 #lligaeba la tercera plaça de Play Off es decidirá entre @jacsants1935 @CESantNicolau

LLIGA EBA JORNADA 25

Continua al frec a frec entre els dos equips de l’Hospitalet per la lluita pel primer lloc, ja que tant Collblanc, com Hospi varen superar als seus rivals els primers en la seva visita al Castelldefels, ja equip de Copa i el segons a l’Andorra. La tercera plaça de Play Off ja és cosa de dos, el Jac Sants es va imposar clarament al Pardinyes a Barris  Nord i en el duel directe amb molta emoció i nervis fins al darrer segon, en el que el jugador “grana” Nhil Angelats amb un triple va permetre que Sabadell Sant Nicolau superés al Quart i el deixes fora de la lluita per l’ascens. En la lluita per evitar el descens  victòries de Martorell a la pista de Santfeliuenc i de Cornellà davant Arenys i ensopegada de Salt com a local davant Olivar. Amb aquests resultats el Castelldefels ja es equip de Copa i les altres dues places se les jugaran, Martorell, Salt, Cornellà i Arenys

CB. SANTFELIUENC , 66- MARTORELL SOLIVIN, 81.
Partit vital pels visitants que necessitaven la victòria per mantenir les opcions de permanència i per la seva part els locals amb els resultats de la jornada ja tenen la permanència assegurada.  Amb els resultats de la jornada el Martorell mantindrà la categoria si guanya i Cornellà perd, o si bé guanyen tots dos i hi ha triple empat amb Santfeliuenc i Arenys. El partit al descans assenyalava avantatge local 46-41, però a la represa el Martorell es va jugar el tot per el tot i va superar als locals igualant primer el partit i aprofitant el desencert del Santfeliuenc amb un darrer parcial de 8-25, sentenciaren el partit i ara es jugaran la permanència a la darrera jornada. Destacats per part local Guirao 22 punts i 27 de valoració i per part visitant Boja 24 i 26, màxim anotador de la jornada i Morales 16 i  13.

CB. L’HOSPITALET, 82 - MORABANC ANDORRA, 72
Els locals varen sumar una altra victòria i fins al darrer partit mantenen opcions de ser primers de grup encara que dependran del resultat del Collblanc, per tant s’acomiaden del seu públic a la fase regular amb una altre victòria i ja en son vuit de seguides, per tant afrontaràn el Play Off, amb molt bona dinàmica. El partit va estar dominat per els locals  que al descans ja guanyaven  46-36, de totes maneres els del Principat en cap moment es varen rendir i varen presentar oposició fins al final amb un darrer parcial de 21-18. Destacats per part local, com no, Díaz Morera 23 punts i 36 de valoració  i novament MVP de la jornada i Acosta 11 i 13 i Gabriel 17 i 18.

FLOR DE VIMBODI PARDINYES-LLEIDA, 59 – JAC SANTS, 97
Els lleidatans no varen poder tancar la temporada com a locals amb una victòria a Barris Nord, ja que varen ser superats en tot moment per el Jac Sants que es va mostrar molt superior i d’aquesta manera manté les opcions de Play Off fins a la darrera jornada, que serà el proper dissabte quant al Espanya Industrial rebrà la visita del Sant Nicolau amb qui es jugar l’opció d’entrar al Play Off. El partit no va tenir més història que un monòleg dels “liles”, que si al descans ja guanyaven 29-49, a la represa varen seguir augmentant les diferencies fins al +38 final. Destacats per part local Domingo amb 9 punts i 13 de valoració i per part visitant Belver  i Soto 16 i 21 ambdós.

CB. CASTELLDEFELS, 62ARACENA-AEC COLLBLANC, 84
El Castelldefels es va acomiadar com a local de la lliga Eba, rebent la visita del líder Collblanc i tot i plantar cara en el primer quart 23-17, la reacció visitant va ser fulgurant  i al descans ja dominaven 35-38 i a la represa amb parcials de 13-28 i 14-18 deixaren la diferencia amb +22. Amb aquesta victòria els visitants mantenen fins al darrer partit l’opció de ser campions de grup i l’ascens,  ser organitzador d’una de les seus de les fases d’ascens a LEB. Destacat per part local Pedrosa 12 punts i 10 de valoració i per part visitant Andrés 21 i 30 i Jacas 13 i 13.

CB. CORNELLÀ, 72 - QUESO MILNER ARENYS BÀSQUET, 65
Partit entre dos equips amb zona compromesa i que tot i que en aquest moment no ocupen plaça de descens encara no estan salvats, l’Arenys necessita una victòria en el darrer partit per assegurar-se la permanència, ja que si perd  o hi ha triple o quàdruple empat amb els altres equips perdria la categoria i Cornellà la victòria no li podria ser suficient si queda empatat amb Salt, el triple empat amb Sanfeliuenc i Martorell, tampoc i per descomptat si perd. El partit va estar igualat fins al descans 35-36, però a la represa el parcial de tercer quart 25-13, va fer que l’Arenys ja no pogués recuperar el desavantatge tot i  el 12-16 del darrer quart. Destacats per part local Arqués 17 punts i 24 de valoració i Sese 15 i 13 i per part visitant Grau 16 i 20.

ISPORT SALT, 71 - EL OLIVAR, 78.
Derrota del Salt davant d’un dels equips amb millor dinàmica d’aquests moments com és l’equip aragonès del Olivar, que ja és sisè. Els gironins varen perdre l’oportunitat de consolidar la seva posició fora del descens i ara s’ho jugaran tot a Martorell on la victòria els dona la salvació i la derrota el descens. El partit va venir marcat per el primer quart 11-23, ja que en cap moment tot i la seva reacció arribant al darrer quart 45-48, el parcial del darrer període 26-30 va impossibilitar la reacció gironina. Destacats per part local Torrents 22 i 13 de valoració i per part visitant Nesic 14 i 19 i Legasa 13 i 19.

SABADELL SANT NICOLAU, 72 - C.B. QUART PISCINES SANT FELIU, 69

Partit molt disputat al Pavelló del Carrer Jardí, on vallessans i gironins es jugaven la possibilitat d’arribar amb opcions a l’ultima jornada, potser més els primers ja que la victòria els donava l’oportunitat de dependre d’ells mateixos per accedir al Play Off amb lluita amb el Jac Sants. El primer període va ser de domini visitant que fer valer el seu gran tir exterior amb sis triples davant de cap pels locals 19-26; el segon quart va baixar l’encert triplista del gironins amb un sol encert i per contra els locals amb millor joc interior i sota la direcció de Xavi Costa varen empatar el partit amb tres tirs lliures anotats per Marc Torres 39-39 i una cistella final de Costa deixava el marcador 41-39. A la represa va ser Marc Sobrepera que amb quatre cistelles consecutives va mantenir l’avantatge dels sabadellencs, 58-55 a la fi del tercer període i en el darrer quart molts nervis en els dos equips, fins que a manca de 4 minuts els visitants es posaren per davant en el marcador 61-62, els locals recuperaren l’iniciativa en el marcador fins que a manca de 1 minut 20 segon amb 67-69, temps mort de l’Alex Terés i a manca de 30 segons Sobrepera empatada el partit a 69 i en el darrer segon Alex Abella va encertar el llançament definitiu, alegria local i decepció visitant i per tant Sabadell Sant Nicolau té opció de Play Off si guanya al Jac Sants de més de 7 punts. Destacats per part local el capità Xavi Costa 9 punts i  15 de valoració i per sobre de tot Marc Sobrepera 23 i 32 i per part visitant Camos 13 i 15 i Serra 14 i 14.

MVP   Gabriel Díaz Morera (Hospitalet), amb 36 de valoració  amb 22 minuts en pista, 10/13 en tir de dos  77%;  0/2 en tir de tres 0%;  3/3 en tirs lliures  100%;  11 rebots; 2 assistència i 4 faltes rebudes.

MÀXIM ANOTADOR de la jornada  Eduard Boja (Martorell), amb 24 punts amb 30 minuts en pista, 9/13 en tir de dos  69%;  1/2 en tir de tres 50%;  3/4 en tirs lliures  75%;  6 rebots; 1 assistència i 3 faltes rebudes.