CAMPIO                                  ARACENA-AEC COLLBLANC
SOTS CAMPIO                      CB. L’HOSPITALET

DESCENS

CB. CORNELLÁ
MARTORELL SOLIVIN
CB. CASTELLDEFELS

La victòria del Salt a Martorell, atorga la salvació al gironins i el descens al Martorell, el que porta al Cornellà a perdre la categoria. El Sant Nicolau al vèncer al Jac Sants a domicili obté plaça del Play Off en detriment dels barcelonins. Collblanc es campió de grup al superar Pardines i Hospitalet que va perdre a Quart es segon i en un duel intranscendent Santfeliuenc venç Andorra al principat. Arenys obté la salvació al guanyar al Castelldefels

MARTORELL SOLIVIN, 67 - ISPORT SALT, 77.

Era un partit a cara o creu i només a ambdós els valia la victòria, per mantenir la categoria i els gironins varen estar més encertats i varen ser mes forts mentalment, sobre tot per la gran feina del seu tècnic Eric Suris, tot i venir de dues derrotes els saltencs, varen sortir forts amb un parcial de 2-15 en els primer minuts i un 12-25 a la fi d’un primer parcial perfecte, aquesta avantatge va pesar com una llosa sobre el Martorell, que en cap moment va donar la sensació de poder recuperar el desavantatge, al descans els visitants dominaven 23-34, a la represa poc va canviar el panorama amb parcials de 15-16 i 29-27. Tal com diu la premsa gironina L’Esportiu “Permanència històrica” i Diari de Girona “El Salt se salva després de guanyar a Martorell”. Per tant  felicitem al Salt, equip modest de la categoria que seguirà un any més a Eba i només ens queda que encoratjar al Martorell, perquè pugi fer ràpidament el camí de tonada, sort.  Destacats per part local Fuentes 16 punts i 18 de valoració, Morales i Boja 12 i 12 i per part visitant Fexas 14 i 18 i Espinosa i Bover 12 i 13.

EL OLIVAR, 83 - CB. CORNELLÁ, 76.
A Miralbueno es va disputar diumenge al matí, un partit sense cap transcendència a la taula classificatòria, ja que els resultats de dissabte varen portar al Cornellà al descens a Copa Catalunya i per tant ja només li quedava l’orgull d’acabar la temporada amb victòria però davant tenia El Olivar equip que acaba la temporada amb  molt bona dinàmica i que va superar als del Baix Llobregat amb relativa facilitat així al descans l’avantatge local era de 48-36, a la represa però veren reaccionar els visitants 12-20, però els aragonesos no es varen deixar sorprendre i amb un parcial de 23-20 varen tancar el partit. Felicitar als locals per la gran temporada i esperem el ràpid retorn del Cornellà a Lliga Eba. Destacats per part local Legasa 20 punts i 21 de valoració, Pursl 15 i 19 i Hidalgo 14 i 18 i per part visitant Sese 24 i 25 i Villalón 21 i 25.

QUESO MILNER ARENYS BÀSQUET, 85 - CB. CASTELLDEFELS, 71.
L’Arenys afrontava el partit sense tenir garantida la salvació al 100%, per tant la millor manera d’evitar un ensurt era la victòria davant del Castelldefels que un cop consumat el seu descens venia sense cap mena de pressió. El partit fou dominat clarament per els del Maresme així al descans ja guanyaven 52-43 i a la represa tot i l’oposició dels visitants amb parcials de 18-15 i 15-13, varen resoldre el partit i una temporada mes seguiran a la Lliga Eba, per tant felicitats i als amics de Castelldefels esperem que el retorn a la categoria sigui ser el més ràpid possible. Destacats per part local Tomas 17 punts i 14 de valoració, Mons 15 i 16 i Cabrera 12 i 14 i per part visitant Olmedo 17 i 21, Mestres 15 i 12 i Gamarra 14 i 16.

Després de tota la temporada liderant aquest grup C de Lliga Eba, en la darrera jornada el Collblanc necessitava la victòria davant el Pardinyes, per tal de confirmar la seva condició de campió. El partit va estar dominat per els locals de principi a fi davant un Pardinyes que va arribar al partit amb la permanència assegurada,  i que en cap moment va fer perillar la victòria del locals que al descans ja dominaven el 42-28. Destacats el MVP de la jornada Andrés amb 25 punts i 42 de valoració i Jacas 15 i 18 i per part visitant Triginer 19 i 17 i Solsona 12 i 17. Felicitar als lleidatans per la seva permanència i als locals per la seva participació en el Play Off d’ascens a Lliga Leb, del qual han renunciat a l’organització d’una de les seus i es desplaçaran a Albacete, que en serà l’amfitrió.

JAC SANTS, 61 -  SABADELL SANT NICOLAU, 71

Tota una temporada en un partit això es amb el que es varen trobar els dos equips a l’Espanya Indústrial, els locals que han estat gran part de la temporada en zona de fases d’ascens no han pogut mantenir el ritme fins a final de temporada i per la seva part els sabadellencs han superat la seva irregularitat i en el moment decisiu han superat a dos rivals directes com el mateix Jac Sants i el Quart. Els barcelonins no han pogut aprofitar el factor pista i el Sant Nicolau per quarta temporada consecutiva accedeix a les fases. El partit va estar dominat amb claredat per els vallessans en el primer quart 6-22, avantatge que ja va condicionar la resta del partit així es va arribar al descans amb un 21-39, que feia difícil la recuperació per els locals que de totes maneres una derrota de menys de set punts ja els hi era suficient, però els sabadellencs varen resistir. Per tant fecilitar a ambdós equips per aquesta gran temporada i els barcelonins a tornar-ho  a intentar la propera. Destacats per part local Vàzquez 23 punts i 18 de valoració i Pagès 14 i 16 i per part visitant el capità Costa 21 i 26 i Angelats 18 i 12.

C.B. QUART PISCINES SANT FELIU, 69 - CB. L’HOSPITALET, 65
El Quart després d’una brillant temporada s’ha quedat a les portes de poder entrar a les fases d’ascens, però no per això, no deixa  de ser evident que la seva actuació a la Lliga ha estat molt bona i potser en el tram final a perdut alguns partits de poc marge però en una competició tant igualada els petits detalls poden decidir una temporada, felicitats i l’any proper ha tornar-ho intentar i per la seva part els visitants amb plaça de Play Off aspiraren al primer lloc, però la victòria del líder feia que encara que haguessin guanyat també serien sots campions, els riberencs varen portar el partit molt be fins al tercer quart 43-55, però el darrer parcial  el 26-10 va fer que la victòria es quedes a terres gironines. Destacats per part local Bataller 10 punts i 19 de valoració i Vila 8 i 20 i per part visitant Díaz Morera 14 i 10 i Blanco 11 i 13.

MORABANC ANDORRA, 74SANTFELIUENC, 78
Començarem per felicitar a ambdós  per continuar la propera temporada a Lliga Eba, els locals com equip de planter, sota la direcció de Carles de Bofarull han complert les expectatives de club i el visitants un dels històrics del campionat, després d’una mes que remarcable segona volta han sortit de les places de descens i amb un quàdruple empat amb Andorra, Arenys i Lleida, han aconseguit el setè lloc de la classificació. El partit al descans el domini era visitant 35-39, però a la represa reaccionaren els locals amb un parcial 27-18, però quant semblava que la victòria es podia queda al principat el 12-21del darrer va propiciar la victòria de Santfeliuenc.

MVP  i MÀXIM ANOTADOR de la jornada  Oscar Andrés (Collblanc), amb 25 punts i 42 de valoració amb 23 minuts en pista, 12/14 en tir de dos  86%;  0/2 en tir de tres 0%;  1/2 en tirs lliures  50%;  15 rebots; 4 assistència i 1 faltes rebudes.