domingo, 10 de mayo de 2015

L'ENTREVISTA CARLES DE BOFARULL entrenador @SeniorBAndorra @morabancandorra #lligaeba






                                                             L’ENTREVISTA


Arribem al DESÈ CAPÍTOL de L’ENTREVISTA, i avui tenim el tercer convidat de la LLIGA EBA, que no és altre que  en CARLES DE BOFARULL, màxim responsable del segon equip  del MORABANC ANDORRA,  un dels equips destacats de la categoria i que ha fet una més que destacable  temporada  al grup “C” d’aquesta categoria, que molt amablement va atendre a la nostra petició mostrant una total disposició  i ens ho va posar molt fàcil i va respondre a les preguntes

Necessitaríem una breu pinzellada del vostre recorregut com entrenador, ja sabem que teniu una dilata trajectòria, però quatre dades, o les que creieu convenient seria suficient.
Els meus inicis daten de quan tenia 15 anys ( Actualment 49) en que començo a dirigir equips Minis a Salesians de Badalona i Ademar de Badalona. La Temporada 87-88 arribà l’oferta per poder dirigir al AE.SEDIS a nivell professional el seu equip Sènior Femení en el que era la 2ª divisió Femenina. Es la temp 89-90 quan fitxo pel B.C.ANDORRA on estic de manera professional fins estiu de 2007. En aquesta etapa bàsicament estic fent la coordinació dels diversos equips així com portant equips de Categories inferiors fins també portar el primer equip on s’aconsegueixen diversos ascensos fins a lliga EBA. És aquest estiu que la meva orientació professional canvia i és quan retorno novament al AE Sedis on agafo el Sènior Masculí a Copa i assolim ascens a EBA, i després de mantenir l’equip per primera vegada prenc dos anys sabàtics fins aquesta temporada on he agafat les regnes del EBA del MoraBanc Andorra “B”

 1. Objectius del   MORABANC ANDORRA  a la LLIGA EBA?


FOTOGRAFIA CEDIDA PER MORABANC



El principal objectiu de la Temporada i amb el retorn A.C.B del primer equip no era altre que els tres joves vinculats amb el primer equip agafessin minuts al segon equip per tal de complementar la seva formació, això amb l’ajuda dels jugadors de tota la vida al Club, i fer una temporada pont per tal d’anar incorporant jugadors de perfil jove.

2.  El fet de militar a Lliga es suficient  el nivell  de la categoria perquè algun jugador destacat pugui ajudar a l’equip d’ACB?
De fet aquests tres jugadors Guille Colom, Roger Lliteras i Filip Knecevic han tingut aquesta funció aquest any.

3. Després de vuit anys esperàveu tornar a l’Andorra?
Home vivim en un País petit, visc a tres minuts del Polisportiu i sempre penses que pots ajudar en alguna cosa, en un Club on has estat 17 anys de la teva vida. Així ho va entendre el Director Esportiu Francesc Solana i l’acord va ser molt ràpid.

4. Com valoreu a Knecevic hi ha algun altre jugador amb dinàmica del primer equip i sinó es així serà possible en un futur?
Contestat. Els 3 jugadors anomenats anteriorment han tingut una oportunitat que no tots els joves poden gaudir, i parlat amb el Joan Peñarroya (entrenador de l’equip d’ACB) fem un balanç molt positiu.

 5.  La filosofia d’un sènior B, seria de treballar  amb jugadors joves i fins quina edat creieu que tindrien que estar a l’equip sinó fan el salt al primer equip?
Penso que edat idònia seria els 23 anys, però és tot teoria ja que donar el salt a un primer equip és per escollits, però també crec que EBA és una Categoria idònia pels joves sempre i quan s’acotessin les edats i la joventut fos l’edat predominant de la majoria dels equips.

6. Com  veieu el fet, de que equips que treballen la base i que amb gran esforç aconsegueixen a la pista una plaça a la LEB, no es pugui concretar als despatxos. Una reestructuració de categories podria ser la solució?
Sí totalment d’acord crec necessària una reestructuració, però també s’ha de dir que quan fas el salt a LEB et converteixes en professional, i si estem parlant de nanos joves, estan en una etapa important d’estudis i compaginar la professionalitat amb els estudis és molt difícil. Jo no m’atreviria a dir a cap jugador meu el fet d’escollir, perquè pots confondre’l, i amb això vull dir que la etapa professional són pocs anys i una formació Universitària és per tota la vida.

7. Alguns clubs de la categoria diuen que el fet de que el que en el grup C d’Eba, llevat El Olivar i Andorra tots siguin catalans, treu espectacularitat a la competició per el fet de que molts equips es coneixen molt?
Sí és possible però tornem al tema dels diners i professionalitat. Ja fa unes temporades teníem a la lliga tres equips de les Illes i això donava un plus de motivació, però també és una carrega econòmica pels Clubs. A més, tal i com està organitzat els dilluns tothom treballem o estudiem i si cada 15 dies arribes un diumenge a les 2 matí es fa dur de portar el dia següent, t’ho dic per experiència nostra. De totes maneres puc dir que tenim un Grup C de gran categoria amb un nivell extraordinari i de fet esportivament els equips que ens representen a la fase final acaben pujant esportivament.

8. Com valoreu el bàsquet  al  bàsquet  al Principat d’Andorra?.
Bé, penso que hi ha un abans i un després quan per primera vegada pugem a ACB i és quan comencem a treure el cap fora de la Provincial de Lleida i on aconseguim a base de molt esforç situar equips en Categories Preferents on ens podem enfrontar a equips molt superiors a nosaltres i es on agafem un aprenentatge i un mirall on poder mirar-nos.

9. Seguireu la propera temporada?
A l’hora de contestar aquesta pregunta falten dues jornades per acabar la lliga i no ens hem plantejat que vol el CLUB de cara a la propera temporada.

10. Vol afegit quelcom més?
Sí, que persones com vosaltres en el mon Amateur fan que l’esport que estimem sigui més proper, i que hauríeu de ser vosaltres els que contestéssiu unes preguntes del molt sacrifici que feu per tal de difondre les categories mes humils. GRÀCIES
Una salutació molt cordial i gràcies per la col·laboració i aquest comentari es d’agrair venint de qui bé.
FINS a la propera.





No hay comentarios:

Publicar un comentario