martes, 3 de febrero de 2015

BASQUET LLIGA EBA. COLLBLANC LIDER; JAC SEGON I SANT NICOLAU, HOSPI I QUART TERCERS

RESULTATS LLIGA EBA JORNADA 13.

El líder Collblanc segueix fort, tot i l’ensopegada de la setmana passada i va superar Pardinyes a domicili. En el duel pel segon lloc, Jac va guanyar a Sabadell, també va perdre l’Hospi a la pròrroga com a local davant el Quart. D’aquesta manera gironins, riberencs i vallessans comparteixen el tercer lloc.
Les victòries de Santfeliuenc vs Andorra, de Castelldefels vs Arenys i Salt vs Martorell, deixen aquests últims cuers en solitari. Finalment Cornellà va superar no sense dificultats El Olivar.

ISPORTS  SALT, 80 - B.C.  MARTORELL SOLIVIN, 71.
Partit de gran valor ja que l’enfrontament que es va celebrar a Salt enfrontava a dos equips de la zona baixa de la taula classificatòria i amb les mateixes victòries, per tant els punts erren de gran valor. Els visitants varen sortir decidits a fer-se amb el control del partit amb un parcial de 17-27; de totes maneres els gironins varen reaccionar, arribant als descans amb el marcador de 36-40 i per tant tot estava obert, però de manera sorprenent una allau de joc local en el tercer quart 29-12, pràcticament va decidir el partit i el darrer quart al Martorell només li va servir per arreglar una mica el resultat, que permet al Salt allunyar-se dels darrers llocs. Destacats per part local Torrent 23 punts i 22 de valoració i  Fexas 11 i 13 i per part visitant López 19 i 13 i Morales 11 i 17.

C.B. CORNELLA, 74 – EL OLIVAR DE ZARAGOZA, 71.
Al Parc Esportiu, partit molt disputat entre dos equips només separats per una victòria a la taula classificatòria, el qual va quedar reflectit sobre el parquet, amb molta igualtat i que es va decidir per petits detalls, amb aquest triomf el Cornellà te les mateixes victòries que l’equip aragonès. Al descans els locals dominaven de nou punts 34-23 i semblava que tenien el partit controlat i no fou així, ja que els visitants amb parcials de 17-20 i 23-26, varen posar amb moltes dificultats els locals que de tota manera varen poder controlar el partit, tot i que el Olivar es va arribar a posar a un punt, de totes maneres tot i el gran partit de Sergi García,  màxim anotador de la jornada, els punts es varen quedar a Cornellà. Destacats per part local Sese amb 15 punts i 9 de valoració, Arqués 12 i 15 i Salvó 10 i 10 i per part visitant per sobre de tots García 25 i 25.

C.B. CASTELLDEFELS, 77 - QUESO MILNER ARENYS BÀSAQUET, 74.
A Can Vinader els locals després de guanyar l’anterior jornada al líder a domicili, rebien a l’Arenys que venia de perdre com a local. Per tant, la victòria del Cornellà, els permet allunyar-se de la zona perillosa i atrapar a la taula classificatòria als del Maresme. El partit fou molt disputat,  després de 30 minuts de partit el resultat era d’empat a 63, així doncs,  tot es va decidir en el darrer quart, amb el parcial de 14-11. Destacats per part local Moses 20 punts i 26 de valoració i Olmedo 14 i 12 i per part visitant Costa 14 i 9 i Tomas 11 i 8.

A Barris Nord, es va veure com l’ensopegada  de la setmana passada del líder, no els hi va afectar el més mínim i a Lleida van obtenir el dotzè triomf, aquesta vegada superant al Pardinyes. Tot i que no de manera àmplia, però sí que amb un domini prou clar, ja que no van tenir problemes per solucionar l’enfrontament. Al descans el marcador era de 28-36 i tot i la tímida reacció local al tercer quart 17-16, el darrer parcial també fou per el Collblanc 13-16. Destacats per part local López 11 punts i 14 de valoració i per part visitant Andrés 16 i 11 i Juan 10 i 12.

SABADELL SANT NICOLAU, 70 – JAC SANTS, 77.
A Sabadell duel directe entre els dos equips que ocupaven empatats el segon lloc a la taula classificatòria, a la  difícil pista col·legial els locals en cap moment varen donar la sensació de poder controlar el partit davant d’un Jac, que sabedor del bon joc interior dels vallessans varen plantejar un partit amb una defensa molt tancada i deixant opcions als locals em el tir exterior i l’aposta els va sortir bé perquè Sant Nicolau no  va trobar l’encert en el seu tir i això ho va aprofitar el Jac per apuntar-se el partit i de retruc el segon lloc en solitari. Els locals, tot i el gran partit d’Espuña,  MVP de la jornada, a la baixa ja sabuda del seu capità Xavi Costa ara hi tenen que afegir la de Marc Torres. Als descans el marcador era de 36-38, a la represa els parcials de 17-18 i 17-21, no varen permetre la reacció “grana”. Destacats per part local Espuña amb 17 punts i 30 de valoració i López 10 i 13 i per part visitant Chica 20 i 21 i Vázquez 17 i 15.

C.B.L’HOSPITALET, 78 - C.B. QUART PISCINES SANT FELIU, 85.
El Quart després de les dues darreres jornades i de guanyar al Sant Nicolau i l’Hospi, el passat diumenge, es posa de ple en la lluita per els llocs capdavanters i en aquest moment comparteix el tercer lloc, amb riberencs i vallessans. Pel que respecte al partit, al descans el resultat de 37-25, feia concebre esperances als locals de poder guanyar el partit, però el parcial del tercer quart 15-25, va fer mal i va posar els gironins dintre del partit, però això no era tot, ja que es va entrar en el darrer minut amb avantatge local de sis punts, que feia pensar que la victòria es quedaria a l’Hospitalet, però la gran reacció visitant va aconseguir empatar el partit a 70 i portar-lo a la pròrroga i guanyar el temps extra per 8 a 15. Destacats per part local Díaz Morera 24 punts i 29 de valoració, Bayo 13 i 18 i per part visitant Bataller 12 i 24 in Jiménez 15 i 15.

C.B. SANTFELIUENC, 65 - MORABANC ANDORRA, 55.
Victòria local que els permet deixar l’últim lloc de la taula classificatòria tot superant a l’equip del Principat, que es queda a mitja taula. A la fi del tercer quart amb el marcador de 41-46, semblava que els visitants es podrien emportar el partit, però un darrer quart espectacular en atac dels locals 25 punts i una gran defensa que va ofegar a l’Andorra, que es va quedar amb només 9 punts, va decantar el partit per els de Santfeliu. Destacats per part local Guirao 15 punts i 23 de valoració i per part visitant Colom 15 i 19 i Gabriel 18 i 12.

MVP de la jornada Ramón Espuña (Sabadell Sant Nicolau)  30 de valoració,  amb 33 minuts en pista  3/7 en tir de dos 43%; 1/2 en tir de tres 50%;  8/11 en tirs lliures 73%;  12 rebots; 5 assistències i 7 faltes rebudes.

MAXIM ANOTADOR de la jornada Sergi García (El OLivar) 25 punts, amb 27 minuts en pista  4/5 en tir de dos 80%;  4/8 en tir de tres 50%;  8/13 en tirs lliures 62%;  6 rebots;  2 asistències i 3 faltes rebudes.