miércoles, 18 de febrero de 2015

LLIGA EBA JORNADA 15. COLLBLANC, lider, JAC, segon, QUART, tercer i HOSPI, quart

RESULTATS LLIGA EBA JORNADA 15.

El derbi de la ciutat de l’Hospitalet ens va portar la segona derrota del Collblanc, que li suposa que el segon classificat Jac Sants, guanyador de Sanfeliuenc, es trobi a una sola victòria. Quart al superar Andorra se situa tercer, l’Hospitalet ara és quart classificat i Sant Nicolau que va perdre a Arenys és cinquè, després de quatre derrotes seguides i els del Maresme son setens.
En la lluita per evitar el descens, Santfeliuenc, Martorell i Pardinyes, ocupen els darrers tres llocs, dels quals només Martorell va guanyar  en superar un rival directe com Cornellà i els altres dos varen perdre, amb Jac Sants i L’ Olivar, finalment en un altre duel directe Salt va superar a la pròrroga al Castelldefels

B.C.  MARTORELL SOLIVIN, 73 – CB. CORNELLÁ, 62.
Victòria local en l’estrena de l’Ex-Manresa i Sant Nicolau,  Xavi García com a nou entrenador, amb aquest triomf el seu equip deixa el darrer lloc i se situa a una victòria per sortir del descens. Per la seva part, el visitants no van poder augmentar la distància amb la zona perillosa. El partit va ser dominat pels locals, sobre tot per la renda del primer quart 21-12, i no van permetre en cap moment la reacció del Cornellà. Destacats per part local Morales 15 punts 20 de valoració i Balboa 11 i 14 i per part visitant Salvo 14 i 12 i Sese 15 i 7.

ISPORT SALT , 85 - C.B. CASTELLDEFELS, 77.
La pròrroga va decidir un partit ple d’alternatives i que a la fi del tercer quart l’avantatge local era de 13 punts i que encara es va veure incrementada a manca de set minuts per la fi del partit amb un clar 65-47, però a apartir d’aquest moment els visitants es varen jugar el tot pel tot i els va sortir be i varen forçar la pròrroga. De totes maneres en el temps addicional el domini va tornar a ser per els gironins que es varen emportar el partit i surten del descens i ja tenen les mateixes victòries que el Castelldefels i a més els superen amb el bàsquet average. Destacats Torrent 20 punts  i 17 de valoració, Pascua 21 i 19 i Agustí 14 i 20 i per part visitant Moses 13 i 13, Olmedo 12 i 18 i Torres 12 i 12

EL OLIVAR ZARAGOZA , 85 - FLOR DE VIMBODI PARDINYES-LLEIDA, 75
L’ensopegada dels lleidatans els porta a situar-se en lloc de descens i els aragonesos se situen a la zona tranquil·la amb dues victòries de marge sobre el perill. El partit fins al descans fou dominat totalment per l’equip de Miralbueno que va arribar al descans amb un concloent 47-28, tot i la reacció del Pardinyes a la represa amb parcials de 16-19 i 22-28, ja era massa tard. Destacats per part local Pérez 19 punts i 32 de valoració i Nesic 16 i 18 i per part visitant Domingo 25 i 33.

QUESO MILNER ARENYS BÀSAQUET, 80 – SABADELL SANT NICOLAU, 66.
Els dels Maresme es varen emportar el partit,  i se situen en un còmode setè lloc, davant  varen tenir un desconegut Sant  Nicolau que encadena quatre derrotes consecutives i que ja es troba en el cinquè lloc de la taula classificatòria, una situació totalment desconeguda per qui ha estat un dels millors equips en les darreres temporades a la Lliga Eba. El partit va ser dominat pels locals fins al descans amb un marcador de 49-27, a la represa però els sabadellencs van reaccionar amb un parcial de 15-20, però novament en el darrer quart no han trobat la manera de superar la defensa local amb un darrer parcial de 16-9, que va permetre la victòria local. Destacats per part local Zniteca 20 punts i 20 de valoració i Cabrero 14 i 21 i per part visitant Nil Angelats 20 i 20.

ARACENA-AEC COLLBLANC, 64 – C.B. L’HOSPITALET, 68
En el derbi de la ciutat de l’Hospitalet es va produïr la segona derrota del líder indiscutible de la competició, precisament contra el seu rival ciutadà, que d’aquesta manera es fa amb el quart lloc de la taula classificatòria. Els derbis ja se sap que res tenen a veure amb les dinàmiques del moment, son una altre història, ja que el Collblanc venia de guanyar a Sabadell i l’Hospi de perdre a casa contra el Jac, doncs els visitants veren sortir molt endollats i  sorprengueren als locals, ja que al descans el resultat era de 33-38, de totes maneres a la represa reaccionen els locals amb un parcial de 18-11 i semblava que podrien recuperar el control de partit però no fou així i els riberencs amb un parcial de 13-19 es varen emportar el partit. Destacats per part local Jacas 13 punts i 16 de valoració i Andrés 10 i 13 i per part visitant Diaz morera 15 i 17 i San Epifanio 12 i 15.

JAC SANTS, 84 – CB. SANTFELIUENC, 67.
Els locals continuen amb la bona dinàmica de joc i victòries, i en aquests moment se situen a una sola victòria del liderat, per tant, segur que van partit a partit, però sobre tot després de guanyar a l’Hospi i al Sant Nicolau, ja poden dir que aspiren a tot. El partit fou dominat fins als descans per l’equip barceloní, amb parcials de 19-16 i 26-18, de totes maneres a la represa els visitants varen plantar cara i amb un parcial de 19-26 es varen posar dintre del partit però en el darrer quart una espectacular defensa local va ser bàsica per sentenciar el partit amb un parcial de 20-7. Destacats per part local Vazquez  amb 27 punts, Màxim anotador de la jornada i 32 de valoració i Marco 23 i 30 i Guirao 16 i 13 i Sanmartin 15 i 16.

C.B. QUART PISCINES SANT FELIU, 94 - MORABANC ANDORRA,84.
Els gironins  amb un seguit de victòries, sis concretament, han fet un salt qualitatiu a la taula classificatòria i ocupen el tercer lloc en solitari, molt a prop dels dos primers i superant Sant Nicolau i Hospitalet, que habitualment havien ocupat aquestes posicions. El domini dels locals queda reflectit amb el 51-41 del descans que fou augmentat en el tercer quart 18-15 i lleugerament retallat per l’equip del principat 25-28; que tot i l’ensopegada està situat en una còmode sisena plaça a la classificació. Destacats per part local Jiménez amb 24 punts i 28 de valoració i Serra 17 i 18 i per part visitant Gabriel 25 i 38, per tant MVP de la jornada  i Lliteras 17-11

MVP de la jornada Cinto Gbriel (Andorra)  38 de valoració,  amb 33 minuts en pista  11/15 en tir de dos 73%; 0/0 en tir de tres 0%;  3/5 en tirs lliures 60%;  10 rebots; 2 assistències i 6 faltes rebudes.

MAXIM ANOTADOR de la jornada  Adrià Vázquez (Jac Sants) 27 punts, amb 36 minuts en pista  6/7 en tir de dos 86%;  2/7 en tir de tres 29%;  9/12 en tirs lliures 75%;  3 rebots;  5 assistències i 10 faltes rebudes.